Miksei kukaan sano sitä mitä tarkoittaa?

Onko tapailuvaiheessa varmasti tarpeellista sanoa yhtä ja tarkoittaa toista, pelata pelejä ja leikkiä vaikeasti tavoiteltavaa? Omalla kohdallani se ei johtanut hyvään lopputulokseen.

Olen tapaillut saman naisen kanssa sen verran pitkään, että pari viikkoa sitten oli aika käydä kevyen tunnusteleva ”the talk”. Siis keskustelu suhteen tilasta ja tulevaisuudesta. Idea oli kerrankin mun. Tavoitteena oli saada selville, millä vakavuusasteella nainen suhteessa on ja olisiko aika sopia eksklusiivisuudesta. (Kuvasin tilanteen myös viimeksi Kun läheisyys ahdistaa, eikö juuri lusikkahali auta?)

Nainen sanoi, että viihtyy kanssani, muttei halua edetä kovin nopeasti. Hän ei kuulemma ole varma, onko valmis sitoutumaan juuri nyt. Eli klassikko, vika ei ole minussa, vaan hänessä. Ja kuulemma ei kuulu hänelle, mikäli mulla on muita säätöjä. Keskustelu päättyi siihen, että jatketaan ja kattellaan.

Jäin hieman hämmentyneeseen tilaan. Jos haluaisin alkaa seurustella naisen kanssa täysillä, eikö hän siis olisi mukana? Tai jos haluaisin käydä treffeillä jonkun toisen kanssa, olisiko se pettämistä vai naiselle ihan sama? Keskusteluun mennessä mulla oli ollut tapailun aikana yksi yhden illan säätö, sen jälkeen ei mitään, tähänkään päivään mennessä.

Kerroin keskustelusta muutamalle naispuoliselle ystävälleni. He kaikki sanoivat, että olen idiootti. Vakiovastaukseni oli ”kyllä, varmasti, mutta miksi?”

Minun olisi kuulemma pitänyt ymmärtää, ettei nainen tarkoittanut, mitä sanoi. Hän oli sanonut juuri sen, mitä nainen sanoo, kun aistii, että mies on epävarma jatkohaluistaan. Nainen taktikoi ja antoi ymmärtää, ettei ainakaan hän ole painamassa kaasua, etten paineistu liikaa ja saa siitä syytä päättää suhdetta.

Ystävieni analyysille alkoi tulla todistevoimaa. Heti tuon ei vois vähempää kiinnostaa -keskustelun jälkeen nainen alkoi vääntää ruuvia. Hän oli viesteissä paljon aiempaa hellittelevämpi ja alkoi ehdotella viikonloppureissuja. Seksiviestitkin olivat aiempaa tuhmempia. Illalliskutsu vanhemmillekin tupsahti.

Samoihin aikoihin päätin, että mainitsemani yhden illan säätö jäisi yhden illan säädöksi ja olin häneen yhteydessä. Parin kuulumisviestin jälkeen hän sanoi, että olin työnarkomaani, joka heittää kaiken vitsiksi. Eikä hän lämmennyt minusta saamaansa kuvaan.

Ajattelin, että sehän meni sitten hyvin, koska nainen ei selvästi itsekään halunnut jatkaa juttua. Vastasin, että ikävä juttu ja osin totta, oot kiva, voi hyvin ja niin pois päin. Case closed? Ei. Naiselta alkoikin tulla lievennyksiä ja kehuja. Hän halusikin kovasti tavata uudelleen. Ilmeisesti nainen oli vain halunnut leikkiä vaikeasti tavoiteltavaa tai jotain.

Mietin tässä vain, että… Onko varmasti tarpeellista sanoa yhtä ja tarkoittaa toista, pelata pelejä ja leikkiä vaikeasti tavoiteltavaa? En näe, miten mainitsemissani tapauksissa se olisi voinut johtaa hyvään lopputulokseen.

Pidempiaikaisen tapailukumppanin kohdalla jäin käsitykseen, ettei nainen ole vakavasti otettava seurustelukumppani. Ettei kannattaisi ainakaan olla tapailematta muita, kun eihän naisesta tiedä. Jos nainen olisi sanonut, että tapailu kiinnostaa, olisin joutunut miettimään, mitä itse haluan – mennä eteenpäin vai lopettaa? Jos suhde olisi loppunut siihen, naisella olisi vain loppunut suhde miehen kanssa, joka ei ole tarpeeksi motivoitunut suhteeseen hänen kanssaan. Silloinkin hän olisi minimoinut ajan haaskauksen.

Toiselta naiselta sain viesteistä ensin kuvan, ettei hän juuri pidä musta. Ajatteliko hän, että janoaisin hyväksyntää niin paljon, että kiinnostuisin suhteesta vain enemmän? Jos näin olisi käynyt, enkö olisi innostunut vääristä syistä? Edelleen, jos hän olisi sanonut, että tykkää musta ja tapaa mieluusti uudelleen, huonoimmassa tapauksessa suhde ei olisi jatkunut miehen kanssa, joka ei ole kiinnostunut. Kaikki muut vaihtoehdothan lähinnä lykkäävät ongelmia.

Myönnän, että olen langennut vuosien varrella kaikennäköisiin mielenhallintakikkoihin. Muttei niiden kautta ole koskaan muodostunut pitkää ja kestävää suhdetta. Jos mies innostuu kikoistasi, kannattaako häneen edes käyttää aikaa? Etsi mieluummin sinusta sellaisena kuin olet. Ja jolla on normaalivahvuinen itsetunto joku, joka kiinnostuu. Eli joku muu kuin minä.

KOMMENTOI! Oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!