Suurin vaiettu salaisuus naisista ja kotitöistä

On yksi asia, josta miehet haluasivat sanoa naisille, mutta se ei ole sallittua. Ja siitä kärsivät vain miehet.

Haluaisin nyt vähän valittaa. Yritän loppuun keksiä jotain fiksulta kuulostavaa höttöä siitä, miksi asia on olisi mukamas tärkeä naisten ja miesten välisille suhteille laajemmin. Mutta oikeasti haluan vain valittaa.

Saatan sortua lieviin yleistyksiin ja ylikäyttää sanoja kuten ”kaikki naiset” ja ”kaikki miehet” ilman tieteellistä näyttöä. Mutta sellaista se on, musta nyt tuntuu tältä.

On olemassa suuri salaisuus naisista, josta vaietaan. Joka vaikuttaa suuresti naisten kanssa toimimiseen. Ja josta vain miehet kärsivät. Olen huomannut viettäneeni monien naisten kanssa aikaa, niin sanotusti mun tai sun luona. Asialle on myös vakuuttavat tieteelliset todisteet, sillä kaverinikin valittavat samasta asiasta. Ja mulla on yli neljä kaveria. Etenkin, jos veli lasketaan mukaan.

Okei, tässä se ilmastonmuutostakin epämiellyttävämpi totuus: miehet ovat siistimpiä kuin naiset. Siis ei coolimpia. Vaan vähemmän sottaisia. Naiset ovat yksinkertaisesti monin verroin sottaisempia kuin miehet. Totuus ei pala helvetinkään tulessa.

Silti naisia pidetään siistimpinä. Ajatellaan, että naiset joutuvat kotona hoitamaan tiskit, siivoamaan miehen sotkuja ja keräilemään vaatteita tuoleilta, lattioilta ja kattolampuista. Fake news!

Kaikki mun kaverit valittavat  siitä, miten vaikeaa on asua naisen kanssa, kun naiset eivät vain välitä siisteydestä. Kun nainen lähtee matkalle, miehet eivät riennä baariin tai vietä villiä kundi-iltaa. He laittavat kodin kerrankin siistiksi ja nauttivat puhtaudesta. Katselevat sohvalla leffaa ja myhäilevät tyytyväisinä, kun kotona on tavarat paikoillaan, eikä kukaan tuhoa heidän työnsä jälkeä. Yksi kaverini erosi juuri pitkäaikaisesta avopuolisostaan. Hän sanoi, että ero surettaa, mutta onpahan taas kotona siistiä.

Olen päässyt tutustumaan vuoden ajan usean naisen kotiin, ja ne ovat poikkeuksetta täynnä kamaa ja epäsiistimpiä kuin mun ihana steriilipalatsi. Käytänkin aina kaikki manipu- ja epilaattorin taitoni siihen, että treffi-ilta päättyy mun kämpälle eikä naisen sotkuiseen kirpputorikotiin.

Mitä naiset tekevät? Ensinnäkin jättävät vaatteensa hujan hajan. Toki naisella on niitä enemmän, kuin miehellä. Mutta silti. Ihan kuin naisella olisi koko ajan käytössä 40 toppia, joita ei voi viikata kappiin, mutta joita ei halua pestä, koska ehkä haluaa käyttää niitä melko pian.

Mun piskuinen kylpyhuone on naisen meikkausoperaation jäljiltä aina kuin hiekkamyrskyn iskemä. Etenkin puuteritahroja on kaikkialla. Yritän sitten vessakäynneillä aina salaa vähän hinkata niitä, etenkin pesukoneen päältä, etteivät pinty.

Illalla meikinpoiston jälkeen kylpyhuone on kuin tsunamin iskemä. Maskaransekaista sameaa vettä on kaikkialla. Kun nainen tulee sänkyyn, sanon käyväni nopeasti kylpyhuoneessa. Hän varmaan luulee minun suorittavan jonkun seksiä edeltävän hygieniatoimenpiteen. Tavallaan niin teenkin. Kuivaan maskaratulvan etenkin lavuaarin ja kaakelin välisistä saumoista.

Pahinta on, jos mun upea miehekäs hävittäjälentäjän partakone seisoo lavuaarin laidalla miehekkäässä hävittäjälentäjän latausasemassa. Naiset eivät kunnioita sitä yhtään. Naisen jäljiltä partakone on täysin maskaramalban kyllästämä. Totta kai partakone on roiskesuojattu, mutta eiväthän naiset sitä tiedä!

Uskon, että miehet biologisesti nauttivat järjestyksestä enemmän kuin naiset. Naiset ovat luovempia sieluja. Heille on tunnuksenomaisempaa haluta koko ajan hypistellä jotain tavaraa ja siten levittää sitä kaikkialle, minne asunnossa kulkevat.

Miehelle on raskasta jatkuvasti elää ympäristössä, joka sotii omaa biologiaa vastaan. Asiaanhan on helppo ratkaisu: sen kuin sanoo asiasta.

Tästä päästäänkin siihen muka-olemassaolevaan yhteiskunnalliseen ongelmaan: Miehet eivät voi sanoa naiselle siisteydestä, sillä asian ei ”kuuluisi” mennä niin päin. Miehille aiheuttaa ahdisusta ei niinkään epäsiisteys vaan se, ettei siitä saa sanoa. Sillä heille on varattu yhteiskunnassa se sottaisen osapuolen rooli. Siisteydestä valittaminen menisi oman roolin ulkopuolelle.

Yksi kaveri juuri valitti, ettei kehtaa valittaa naiselle siisteydestä. Sitten asia alkaa hiertää suhteessa vakavasti. Nainen kuulemma loukkaantuu aiheesta todella herkästi, sillä sen ei kuuluisi mennä niin päin. Asia saa helposti liian suuret mittasuhteet. Ikää kuin mies pitäisi naisen tehtävänä olla se kodin siivooja. Tai arvostelisi tämän kykyä pitää huolta kodista. Vaikka kyse on vain omien jälkien siivoomisesta. Mies epäröi itsekin sanoa asiasta, sillä sen ei kuuluisi mennä niin päin. Ihan kuin mies ei olisi kovin miehekäs mies, jos kiinnittää huomiota siisteyteen. Mäkin olen miettinyt, että jos valitan siisteydestä, nainen pitää minua tutustumisvaiheessa neitimäisenä nillittäjänä.

Musta tuntuu, että mun kohdalla on siisteysvaatimus saa neuroottisia piirteitä ja mun pitää hakea asiassa ehkä ammattiapua. Mutta ei mun kaikki kaverit voi olla neurootikkoja. Naiset vain ovat epäsiistimpiä kuin miehet.

Tässäkin asiassa auttaa tasa-arvo. Kannatan sitä suuresti. Unohdetaan ahtaat roolimallit. Kaikki saavat nillittää kodin siisteydestä. Jee!

KOMMENTOI! Oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!