Mitä jos en halua sinkkukesää?

Näin neuvottelin itselleni free pass -suhteen kesäksi. Ja petyin. 

 

Tästä piti tulla paras sinkkukesä ikinä. Edellisestä olikin vierähtänyt seitsemisen vuotta. Mutta. Ylikelasin. Ajauduin ongelmiin.

Jäin lomalle pari viikkoa sitten. Kevään tinderöinnin tarkoitus oli saada kokemusta deittailusta ja tavata erilaisia naisia. Mutta pian huomasin, että kävin treffeillä harvoin ja aina saman naisen kanssa. Nainen on fiksu, kiva ja kaunis. Mutta asuu toisella paikkakunnalla ja näkeminen on vaikeaa. Ja kesä lähestyi.

Tajusin, että nainen on töissä koko lomani ajan ja mulla oli kesä täynnä reissuja. Emme siis näkisi koko loman aikana. Emme olleet koskaan puhuneet mistään ekskluviteetti-asioista. Ajattelin, etten halua rajoittaa itseäni väkisin kesällä – haluaisin elää vapaata sinkkuelämää, mikäli sellainen fiilis ja paikka tulisi vastaan. Enhän edes tiennyt, miten vakavissaan nainen oli mun suhteen.

Viestitin naiselle, että kun ei olla päästy kunnolla näkemään ja tutustumaan, en voi antaa lupauksia kesästä tai sen yli. Nainen viesti, että no stress, katsotaan tilanteet, kun nähdään loman jälkeen. Ihanaa.

Varmistelin asemiani vielä sanomalla, etten tietenkään odota häneltä, ettei tapaile muita. Nainen vastasi, että no stress, hän ei vain tapaile muita kun ei halua, kun mun kanssa on niin kivaa.

Free pass kesäksi! Voiko parempaa olla: ankkurinainen ja free pass. Eli orastava suhde mitä odottaa kesän yli upean ankkurinaisen kanssa, kenen kanssa viestitellä pitkin kesää. Lisksi vapaat kädet tinderöidä matkoilla ja tutustua avoimesti uusiin ihmisiin. Olin nero.

Mutta olinko itsekäs paska? Paneskelijasika, joka käyttää naista hyväkseen? Ajattelin, että rehellisyys on tärkeää ja sitähän mä olin – olin sanonut suoraan mitä ajattelin, enkä salaa kikkaillut matkoilla. Ennen kaikkea ajattelin, että kunnoitan naista: uskon kun hän sanoo ettei ole ongelmaa. Se oli iso virhearvointi, mutta siitä myöhemmin.

Kehitin täydelliseltä vaikuttavaan free pass -kuvioon ongelmia ihan omasta takaa.

Ensinnäkään mua ei kiinnostanut käyttää mun vapautta super sinkkukesäilyyn. Kaverien kanssa reissatessa tuntuu väkinäiseltä käynnistää jokaisessa uudessa kylässä tai satamassa Tinder ja yrittää 12 tunnin aikaikkunassa päästä panemaan. Panemista edeltää yleensä keskustelu, enkä jaksa keskustella epäkivojen tyyppien kanssa. Jos haluaa 12 tunnissa panemaan, ei voi karsia liikaa ihmisiä ja joutuu hengaamaan ihmisten kanssa, joiden kanssa ei normaalisti viettäisi aikaa mistään hinnasta. Eihän se ole lomaa. Kaverit eivät tue minua tässä ajatuksessa, vaan kehottavat nyt päästämään sinkkuhöyryjä pihalle, tekee kuulemma hyvää. Onkohan mussa joku vialla?

Toiseksi huomaan, että kaipaan ankkurinaista. Jos käytän reissulla idiottimaisesti aikaani horisontin ihastelun sijaan retina-näytön toljottamiseen, huomaan tekeväni sen mieluiten viestittelyyn ihmiselle, kenestä jo pidän.

Samaan aikaan ylläpidän itselleni ajatusta super sinkkukesästä matchaamalla nättejä naisia Tinderissä. Mutta käytännössä en jaksa viestitellä heidän kanssaan. Tinder on mulle kuin rintamerkki, jossa lukee ”villi ja vapaa sinkku”, jota pidän reissuilla laukun pohjalla: kukaan ei näe sitä, se auttaa ylläpitämään harhaisia kuvitelmiani ja on vähän surullinen.

Missä on mun super sinkkukesä?

Miksi väkisin puskea sinkkukesää, kun en selvästi halua sitä? Syypää kaikkeen löytyy tietysti peilistä: ajattelen, että kun on seitsemän vuoden parisuhteen jälkeen ensimmäistä kesää sinkkuna, pitäisi juoda mojitoita beach party’issä ja harrastaa seksiä tuntemattomien kanssa. Piti siitä tai ei. Olen kuullut, että kaverini teki niin. Kehtaisinko kysyä häneltä, pitikö hän siitä, vai leimaako sekin mut nössöksi?

Toinen ylikelaukseni on, että ellen päästä sinkkuhöyryjä pihalle, käy pitkän päälle huonosti: menen heti loman päätyttyä naimisiin ankkurinaisen kanssa, ja eroamme viiden vuoden päästä. Miksi? Koska mulle kolmen vuoden jälkeen ajatus, etten ole kokenut tarpeeksi elämässä eri naisten kanssa, mutten halua pettääkään. No onko sen pakko mennä noin? Taidan olla itseni isoin vihollinen.

Mutta ankkurinaisestakin muodostui vihollinen. Matchasin Tinderissä hänen kaverinsa – voin sanoa että siihen loppui ”no stress” -asenne. Kirjoitan siitä pian, keräilen ensin hiemna elämän palasia kasaan. Ja sinkkukesäilen…

 

AUTA YLIKELAAJAA! Oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!

Kommentit (2)

  1. Nainen_
    klo 16:22

    ”Hän ei vain tapaile muita koska ei halua”. Tämä piti sisällään puiloviestin joka tarkoittaa että hän piti sinusta ja kun nainen on oikeasti kiinnostunut hän odottaa mieheltä samaa (ettet tapaile muita) eikä jakele ”free passeja”. Me naiset vaan oletetaan että mies tajuaa hienovaraisesra vihjailusta vaikka mieshän ottaa todesta naisen sanat ja ok:t… 🙂 Miehet puhuu suoremmin. Kurja juttu mutta näin se on… Kivaa sinkkukesää silti. Itseänikään ei ole huvittanut sellaista viettää vaikka ”pitäisi” ja samaa mietin että mikä on kun ei vaan kiinnosta..

  2. Se uniikki lumihiutale
    klo 12:01

    Olen itsekin naisena pöyristynyt naisen käytöksestä, mutta vielä enemmän saamastasi palautteesta tähän kirjoitukseen. Että olisi sinun pitänyt tietää tämä naisen piiloviesti. Tottakai pitää pystyä luottamaan toisen sanaan silloin, kun rohkeasti ja rehellisesti avaa keskustelin tällaisesta aiheesta, nykyaikana kun deittailu veisi tuhottomasti aikaa jos keskittyisi kuukausikaupalla vain yhteen henkilöön vain todetakseen, ettei suhteella olekaan kaipaamaanne tulevaisuutta. Kyllä mielestäni menee naisen piikkiin jos ei ole rahkeita sanoa, ettei toisten näkeminen koko kesänä ole ok. Jos nainen todella pitää sinusta niin paljon, olisi hänen pitänyt sanoa se sinulle eikä loukkaantua ja piikitellä jälkeenpäin. Mitä näitä muitakin kirjoituksiasi olen silmät pyöreinä lukenut haluaisin vaan pyytää anteeksi naisten puolesta, miten vaikeaa meistä jotkut tekevät deittailusta. Tosin niin te miehetkin teette, että tilanne lienee tasan. Jos tämä orastava deittailuni kaatuu (omaan haluuni perustaa perhe, siinä missä tapaamani miehet haluavat elää vain turvallisesti itselleen ja ikuiselle nuoruudelleen) lähtisin mielelläni kanssasi treffeille ja näyttäisin, etteivät kaikki meistä ole yhtä vaativia ja manipuloivia yksilöitä kun nämä kenestä kirjoitat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad starts
Ad ends