Mistä tietää, että mies on kiinnostunut?

Sain pyynnön vastata yksinkertaiselta vaikuttavaan kysymykseen: mistä tietää, että mies on kiinnostunut?

Ensin ajattelin, että onpas hyvä kysymys. Mietin asiaa ja haastattelin kavereita. Pian olinkin pitkällä masennuksen syövereissä ja harkitsin ihmissuhteiden lopettamista loppuiäksi.

Hyvät uutiset ensiksi: mulla on vastaus kysymykseen. Huono uutinen, on, että vastaus on masentava ja saattaa herättää vain enemmän kysymyksiä.

Oletan kysymyksen tarkoittavan, että mistä tietää, että mies on oikeasti kiinnostunut. Eli on kiinnostunut muustakin kuin seksistä. Tärkeä tarkennus, sillä lähtökohtaisesti mies on aina kiinnostunut seksistä.

Mietin ensin itseäni. Mitä teen, kun olen oikeasti kiinnostunut naisesta? Helppoa. Olen yhteydessä ja haluan nähdä uudestaan.

Siihen helppotulkintaisuus loppuukin: musta ei voi päätellä mitään puheiden perusteella. Olen sellainen, että tykkään puhua heti kaikista mahdollisimman syvällisistä asioista. Kuulostaa tosi ahdistavalta, mutta sitä se ei ole (toivottavasti). Puhun vain tosi suoraan ja aika luontevasti hyvin henkilökohtaisistakin asioista. Niin tutustuu paremmin kuin puimalla sote-uudistusta tai Aasian matkoja. Syvällisyys voi kuitenkin saada naisen ajattelemaan, että olen kiinnostunut. Koska avaudun. Koska luotan. Mutta ei se välttämättä niin mene. Se on mulle ihan normaalia tutustumista. Sorry.

Entä mun kaverit? Mistä voi päätellä, että ovat oikeasti kiinnostuneita? Ei oikein mistään. Jopa alkuaskeleet voivat olla todella kryptisiä. Mies saattaa yrittää näytellä, ettei ole innoissaan. Vaan ihan sama. You know, whatever. Jättää tilaa viestien väliin. Ei vastaa heti. Eikä ainakaan heti ehdota romanttista mökkiviikonloppua. Ei, vaikka sydän on pakahtua rakkaudesta. Itsekin olen karvaasti oppinut, että ei kannata näyttää, kuinka innoisaan on. Mistä miehet ovat voineet keksiä näin tyhmän hard to get -säännön? Ei ainakaan toisilta miehiltä…

Yksi kaverini vastasi, että miehen kiinnostuksen voi päätellä siitä, että mies kyselee tulevaisuuden suunnitelmista. Toinen kaverini huusi siihen jopa aggressiivisen oloisesti, että sehän on jumalauta ihan perus ekojen treffien small talkia! Näin se menee, toisen kosintapuhe on toisen small talk.

Kaverilla, joka sanoi, että tulevaisuudesta kysely on varma merkki kiinnostuksesta, tarkensi myöhemmin, että hänelle tulevaisuudesta puhuminen on merkki siitä, että kyse ei ole pelkästään seksistä. Mutta se ei todellakaan vielä ole merkki siitä, että syntyisi kunnon suhde. Puhhuh.

Eli puheista voi olla hyvin vaikea ennustaa tunteita. Sängyssä mies saattaa sanoa ihan mitä tahansa. Kolmannella kaverillani oli tapana selittää kiihkeän treffiyön jälkeen, että haluaa naisen kanssa lapsia. Naiset olivat innoissaan. Siitä on neljä vuotta, eikä kaverillani ole lapsia, eikä muuten parisuhdettakaan.

Neljäs kaveri sanoi, että on vahva merkki, jos valitsee kundi-iltojen sijaan naisen kanssa hengailun. Kyllä, mutta seksi sekoittaa pakan. Moni mies tekee vaikka mitä, jos palkintona mielessä häämöttää seksi. Siinä eivät sauna ja playstation -illat paljoa paina. Sen päälle osa miehistä vielä sanoo mitä tahansa saadakseen seksiä.

Mistä tietää, että mies on oikeasti kiinnostunut? Ainoa vähänkään järkevä vastaus kysymykseen on: kysymällä, eikä siltikään tiedä.

Jos kysyy, saa miehen ainakin miettimään asiaa ja jonkin vastauksen (ellei mies hyppää ikkunasta). Vastauksesta saa vähintään lisää johtolankoja tähän kivaan aikuisten arvauspeliin, jossa säännöt muuttuvat joka kierroksella. Jos kysyy, iso osa miehistä ei valehtele. Kysymällä ei saa vastausta, mutta ainakin vie asiaa eteenpäin.

Jos kysyminen tuntuu huonolta idealta, voin lohduttaa, ettei vaihtoehtoja oikein ole.

Paitsi klassikko: katso, viettääkö mies kanssasi aikaa vaikka ilman seksiä. Tällä vinkillä petän miesveljet kautta maan. Mutta vinkki onkin huono. Koska kyllähän hyvää jaksaa odottaa. Tosin ei ikuisesti. Oikeastikin kiinnostunut voi lähteä jossain vaiheessa kävelemään, jos seksi ei missään vaiheessa ilmesty näköpiiriin.

Aika harvoin ihminen tietää varmuudella, onko suhde the real thing. Asioita vain tapahtuu. Se tekee treffailusta juuri niin kamalaa, raivostuttavaa ja ihanaa.

Miehet muuten miettivät päivin öin täysin samaa asiaa naisista. Onko olemassa vedenpitävä vastaus, mistä tietää että nainen on oikeasti kiinnostunut?

Kaikesta huolimatta, ehdottakaa jatkossakin aiheita!