Millä perusteella nainen menee Tinderissä jatkoon?

Deitti kysyi ja minä vastasin. Sen jälkeen hän ilmoitti lähtevänsä Tinderistä.

Katson vain sellaisten ihmisten profiileja, jotka ovat jo tykänneet musta. Sen mahdollistaa Tinderin maksullinen versio. Kuulostaa omahyväiseltä, mutta on siinä pointtikin: ajansäästö. Pikkumaksulla pääsen heivaamaan elämääni varjostavan kirouksen: ei tarvitse kuluttaa aikaa ja sydäntäni naisiin, jotka eivät pidä minusta.

Ajansäästö on tarpeen, koska naisista on ylitarjonta. En ole laskenut, mutta saan viikossa tarkalleen sata tykkäystä kaupunkini naisilta. Enkä ole erityisen komea tai julkkis. Ehkä profiilini on hyvä, tai sitten miehiä on kaupungissani yhtä vähän kuin naisia Kiinassa.

Sata uutta naista viikossa, eikä kaikkien kanssa mitenkään ehdi viestitellä. Silloin naisen profiilin merkitys korostuu. Mikä sitten toimii ja mikä ei?

Arvioin profiileja täysin eri kriteerein riippuen siitä, millä vaihteella olen: haenko tyttöystävää vai hulluttelua.

Hulluttelussa nainen saa vaikuttaa vaikka hullulta, kunhan muuten innostaa. Silloin eivät ”harrastuksena kauneusleikkaukset” -profiilitkaan pelästytä. Pettäjille, joiden profiilissa kasvot ovat leikkautuneet pois ja rinnat paisuneet sentään sanon ei. No mikä sitten innostaa? Tutkimuksien mukaan ajatus seksistä ilman hässäkkää innostaa 100% sinkkumiehistä ja saatan itsekin kuulua tuohon joukkoon. Sen perässä sitten poimitaan vinkkejä milloin mistäkin stringikuvasta ja profiilitekstin ”elämää ei pidä stressata” -heitosta ja laitetaan viestiä. Yleensä tulkinnat ovat vääriä. Mutta ei se määränpää, vaan se seksi mielessä kuljettu matka.

Tyttöystävähaussa olenkin sitten todella kriittinen. Millä perusteella matchaan jonkun? Ikävä todeta, että mitä kiireisempi olen ja mitä enemmän on ylitarjontaa, sitä enemmän ulkonäkö merkitsee. Väitän käsi sydämellä, että tosielämässä en ole kovin ulkonäkökeskeinen. Mutta jos pitää valita sadasta kuvasta nopeasti kymmenen jatkoon, millä muulla perusteella sen teet? Sillä vasta kuvasorttauksen on aikaa lukea mahdollisia profiilitekstejä.

Minkälaiset kuvat toimivat? Kaverini on todella kova analysoimaan kuvia. Esimerkiksi jos profiilissa ei ole kokovartalokuvaa, on todennäköisesti lihava. Pohkeista näkee kuulemma helposti totuuden. Vain pissikset käyttävät valkoisia housuja. Itse en ole noin viitseliäs tai kauhea, riippuen näkökulmasta. Jos kuvat miellyttävät, tutustun profiilitekstiin ja ehkä matchaan.

Eli mitkä kuvat toimivat mulle? Tyttöystävä-modessa haen normaalia järkevää naista. Silloin toimivat normaalit järkevät kuvat, missä ei yritetä liikaa, muttei myöskään sorruta liikaan ja ennenaikaiseen realismiin. Eli kultainen keskitie.

Siksi en ymmärrä, miksi osa laittaa itsestään tahallisesti superhuonon kuvan, jossa näyttää mahdollisimman epäviehättävältä, finnit framilla ja kaksoileuka puserrettuna esiin. Ikään kuin testinä: hei mies jos et kestä minua ilman meikkiä, et ole minulle oikea mies. Aivan kuin en tietäisi, että aamun todellisuus näyttää kummallekin erilaiselta, kuin edellisen illan tunnelmavalaistuksessa, jonka himmennysledit ja päihteet loivat. Tai että kaksosten puklausten välissä ei ehdi meikata. Ei ostovaiheessa silti tarvitse näyttää kuvia jauhelihatehtaalta, siitä tulee raskas fiilis.

Kannattaa myös varoa övereitä toiseen suuntaan. Ulkonäön ollessa keskiössä ymmärrän hyvin, että joku laittaa itsestään vain todella valh… parhaita puoliaan korostavia kuvia. Mutta jos filtterit ovat kaikissa kuvissa maksimissa, herää epäilys, kestääkö nainen minun todellisuuttani? Jos filtteritielle kuitenkin lähtee, kannattaa myydä valhetta täydellisenä pakettina eikä rikkoa linjaa jättämällä sekaan yksi käsittelemätön kuva.

Crossfit on hyvä esimerkki positiivisesta liioittelusta, josta voi mennä fiilis. Koko Suomen naiskanta tuntuu harrastavan crossfitia. Kauppalehden artikkeli crossfit-salien liikevaihdoista ei tue väitettä, mutta uskon toki Tinderiä enemmän. Jos urheilu on sinulle pakkopullaa, se on fine ja siihen on aika monen miehen helppo samaistua. Jos profiili silti näyttää ammattiurheilijan profiililta ja pohkeista näkee totuuden, tulee erikoinen vaikutelma. Harhaisuus ja itsepetos eivät ole suosikkipiirteitäni naisessa.

Sytyn profiiliteksteistä. Jos sitä ei ole, tuskastun: millä perusteella pitäisi tehdä päätös jatkosta? Naiset ovat sanoneet, ettei ole coolia kirjoittaa profiilitekstiä. Mutta markkinoinnissa mietitään erottuvuustekijöitä ja profiiliteksti on helppo tapa erottautua. Moni nainen on sanonut, ettei keksinyt itsestään mitään sanottavaa profiilitekstiin. Se maalaa aika ankean kuvan ensitreffeistä. ”Mitä kuuluu?” ”Apua, en keksi mitään, mutta minulla on kuvia siitä kun surffaan.”

Minkälainen on hyvä profiilikuvaus? Mulle riittää, että sellainen on, omin sanoin kirjoitettuna (Kurt Cobainin tai Freudin huumehöyryiset ja itsesääliset lainaukset eivät vielä vakuuta). Spotifyn lempikappaleitasi en jaksa kuunnella. En pidä musiikkimakua kovin tärkeänä tekijänä yhteisten lasten kasvatuksessa.

Profiilitekstissä voi antaa jotain välähdystä itsestään. En tykkää kovin aggressiivista teksteistä. Kuten lauseista, jotka alkavat ”Swaippaa vasemmalle, jos…” tai ”Ehdoton ei tällaisille ja tällaisille miehille…”. Tulee raskas vaikutelma.

Parempi on kirjoittaa, mistä pitää. Tosin niissäkin mitä henkilökohtaisempi asia sitä kivempi. Sillä kukapa nyt ei pitäisi matkustelusta? Oikeasti, kuka ei pidä matkustelusta? Sama kuin kirjoittaisin, että pidän siitä, että minulla on riittävästi puhdasta vettä. Mitä yksityiskohtaisemman asian elämästään tekstiin poimii, sitä helpommin tulee kiva ja persoonallinen vaikutelma.

Mitä vielä? Maisemakuvat eivät kiinnosta ketään. Haen seksi- tai rakastelukumppania, siinä ei vesiputoukset paljoa paina.

Tästähän tuli todella random lista. Mainitsinko jo alussa, että olen outo eikä kannatta ottaa pätevänä mitään, mitä tässä tekstissä kirjoitan? Tosin, varmaan naisillakin on melko random kriteereitä miesten profiileille, onko?

 

KOMMENTOI! Oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!

Kommentit (13)

 1. Linnn
  klo 10:39

  En kovin usein laita sydäntä, jos miehen kanssa ei ole yhtään yhteistä kaveria. En lähtökohtaisesti tykkää Tinderistä tai varsinkaan sokkotreffeistä ja haluan voida tarkastaa joltain millainen tyyppi on kyseessä. Kuulostaa ehkä tyhmältä, koska tinderhän tavallaan olisi hyvä mahdollisuus tavata kokonaan uusia ihmisiä, mutta toistaiseksi olen ollut ihan tyytyväinen näin. Muuten olen aika samoilla linjoilla, että mahdollisimman normaali profiili toimii ja liian posettelevat kuvat varsinkin miehillä ovat turn off. Olen samaa mieltä myös siitä, että se ketä likettää vaihtelee fiiliksen mukaan. Joskus saatan huvikseni likettää hyvässä kunnossa olevia paidattomia adoniskuvia ja välillä taas mietin tosi kriittisesti, olisiko mies potentiaalinen lasten isä. Paidattomien kanssa en sitten koskaan kuitenkaan jaksa lähteä treffeille.

 2. Lili
  klo 14:44

  Todella kiva lukea tästä miehen näkökulmasta!!! Itselläni on melkein ihan yhtä random lista matchaykselle, laitan sydämen esim. AINA kun kuvissa näkyy joku sama harrastus kuin itselläni on. Sen sijaan en ikinä matchaa, jos profiilissa on esim. pelkkiä ryhmäkuvia tai kamala sanoa mutta lapsia. Tulee tekemällä tehty olo että mies haluaa vaikuttaa perhemyönteiseltä vaikka sen miettiminen ei kiinnosta itseäni yhtään vielä tuossa vaiheessa deittailua 😀 Olisi mahtavaa saada tinderiin lisää ominaisuuksia joiden avulla voisi vaikka tarkentaa kiinnostuksenkohteita. Tuon profiilitekstin keksiminen on nimittäin yllättävän vaikeaa.

 3. Brunetti
  klo 12:19

  Nauratti tuo crossfit esimerkki 😀 Itsekin harrastan crossfittia ja kieltämättä aika monta kuvaa lajista on tullut ainakiin Instagramiin (jonka olen yhdistänyt tinderiin) laitettua 😛 Miesten crossfit sen sijaan taitaa olla veneet! Valehtelematta 9 profiilia 10 on sellainen, jonka jossain kuvassa ajetaan venettä, kalastetaan veneessä, otetaan aurinkoa veneessä tai pelkkä kuva veneen keulasta, mikä kyllä mielestäni menee tuohon maisemakuvat kategoriaan. Tsemppiä swaippailuun!

 4. Mansikkainen
  klo 14:54

  Toistaiseksi en ole nähnyt Tinderissä yhtään oikeasti omaperäistä ja kiinnostavaa profiilitekstiä. Jos käyttää ulkonäköön perustuvaa deittiappia, paras vain hyväksyä sen pinnallisuus.

 5. Amy
  klo 15:02

  Tuntuu että normaali ei enää kiinnosta ketään ja kuten itsekin sanoit, erottautumiskeinojahan omaan profiiliin etsitään. Miten erottautua ja samalla korostaa olevansa normaali?!

 6. Lintu, lehmä, mitä näitä nyt on
  klo 17:57

  Ehkä olen hirveä ja katkera, mutta särähti turhan ikävästi tuo jauhelihavertaus. Jos et kestä sitä, miten liha tuotetaan, älä syö lihaa. Eli oikeasti, jos et kestä meikitöntä totuutta, älä tuhlaa sen toisen ihmisen aikaa. Ymmärrän, että deittaillessa ”kuuluu” koreilla riikinkukon tapaan, mutta eihän me tässä nyt herranjumala mitään lintuja olla. Naurettavaa ajatella, että aikuisille miehille tulee ”paha mieli” jos he näkevät naisen ilman meikkiä, ihan kuin se meikki olisi jokin oletus naisille?
  Lisäksi sanottakoon, että niin lihatiski kuin tinder onkin, en voi antaa seläntaputuksia ihmiselle joka vertaa potentiaalisia deittikumppaneita tuotantoeläimiin.

  Ei siis sillä. Ymmärrän tinderin ulkonäkökeskeisyyden, ei siellä oikein muuta ole mistä päättää, pitääkö toisesta vai ei.

 7. vierailija
  klo 18:21

  Loistava kommentti! Ei kai kukaan oikeasti aikuinen ota tinderiä tosissaan?

 8. Sinttu
  klo 13:41

  Itse erosin juuri ja ajatus tinderistä suorastaan kammoksuttaa. Itsehän en meikkaa ollenkaan, enkä ole ajatellut aloittaa joten tuntuu erikoiselta että meikki kuvissa pitäisi olla itsestäänselvyys mikäli mielii tehdä vaikutuksen. Mielestäni olisi valtava valhe, jos esittelisin itseäni kuvissa meikattuna kun todellisuudessa olen aina ilman meikkiä, sattui sitä naamasta löytymään finnejä tai ei. Jos joku ei tätä kestä niin on todellakin väärä henkilö edes minua lähestymään.

  Oon myös ihan tyytyväinen mun selluliittiä ja muhkuroita sisältävään kroppaani joten ajatus siitä että joku näytöltä mittailee mun pohkeita arvioidakseen mun elopainoni tuntuu suorastaan naurettavalta.

  Nämä siis vain havaintoja tekstistäsi, jokainen päättäkööt tinder kriteerinsä itse.

  Tsemppiä sulle tinderin pyörteisiin ja deittailuun

 9. Realisti
  klo 22:52

  Tinderissä ei ole (ainakaan Suomessa) sellaista miestä joka saisi edes 10 tykkäystä viikossa, joten tämä on erittäin hassu päästä vedetty kirjoitus

 10. Epämiellyttävä Totuus
  klo 11:40

  Heh! Hauskaa huomata toisinaan, kuinka miehet yllättyvät ja ärsyyntyvät siitä, millä perustein naiset ”pisteyttävät” miehiä, sekä naiset yllättyvät ja ärsyyntyvät siitä, millä perustein miehet ”pisteyttävät” naisia. Sukupuolet vain arvioivat toisiaan hieman eri perustein. Kannattaa vain hyväksyä se! 😀

 11. Nora
  klo 12:59

  Tämä teksti sai nauramaan ääneen – hyvällä tavalla! En ollutkaan ennen tajunnut, että pohkeet ovat se ulkonäön paljastavin piirre…

 12. Lihava timmeillä pohkeilla
  klo 15:15

  ”Esimerkiksi jos profiilissa ei ole kokovartalokuvaa, on todennäköisesti lihava. Pohkeista näkee kuulemma helposti totuuden.”

  Ja ketäänhän ei sit voi lihava nainen kiinnostaa 🙄 Mulla on tosi kivasti vientiä Tinderissä, vaikka ylipainoa on 15-20kg. Enkä puhu nyt mistään fellow läskeistä, vaan ihan tavallisista, välillä tosi urheilijan kropillakin varustetuista, komeista miehistä.

  Ja Ps. Kaverisi logiikka pettää – mun pohkeet on ainaki tosi timmit 🙃 Newsplash: lihavatkin voi urheilla.

  Tiedän, että tän blogin tyylilaji on selkeestikin tosi provosoiva ja lähtöoletuksiltaankin tää perustuu vahvoihin stereotypioihin miesten ja naisten välisistä eroista ja toisaalta keskinäisestä samankaltaisuudesta. Kirjotat hyvin ja tätä ois tosi mukava lukea, koska kyllä ainakin itteä miehen näkökulma kiinnostaa, mut nää vahvat yleistykset vie vähän terää näiltä teksteiltä.

  Kritiikistä huolimatta kivaa jatkoa sulle Ylikelaaja! 🙂

 13. NAL(sinkut-palsta)
  klo 19:32

  Ei ole, älä valehtele itsellesi. Sinulle kuuluu läskinä naisena läski mies ja ne tavalliset ja urheilulliset haluavat käyttää sinua kassien tyhjennykseen ja ajattelevat että läski on suostuvaisempi sängyssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad starts
Ad ends