Tuore mies Tinderissä

Miten mies toimii Tinderissä? Kenet matchaa, kenet tapaa? Tässä tieteelliset vastaukset, yhden ystäväni perusteella.

Naiset valittavat aina, miten perseestä miehet Tinderissä ovat. Miehet valittavat aina, miten perseestä naiset Tinderissä ovat. Tilanne on kuin työmarkkinoilla: joku kohtaanto-ongelma tuntuu olevan, mutta kukaan ei osaa tehdä sille mitään.

En mäkään osaa. Mutta sukupuolten välisen yhteistyön, ystävyyden ja avunannon nimissä ajattelin raportoida kaverini ensifiilikset Tinderistä ja toimintastrategian.

Hyvä ystäväni Burt (nimi ehkä muutettu) liittyi Tinderiin elämänsä ensimmäistä kertaa kuukausi sitten, raa’an joukkopainostuksen jälkeen. Burt oli ollut vuoden sinkkuna. Lopulta oli aika mennä markkinoille.

Burt laittoi itsestään mahdollisimman edustavat kuvat. Kuvia löytyi parhaiten kaverireissuilta ja piti jättää pois ne, missä kasvoilla näkyi krapula tai juhlinta. Kuitenkin sellaisia kuvia, ettei naiselle tule treffeillä ikäviä yllätyksiä. Burt on aika laiharakenteinen. Ensikuvaksi lähikuva kasvoista. Mutta mukaan myös kokovartalokuva, toki golf-kentältä. Muutenkin Burt valitsi kuvia, joissa oli pientä elämäupgradea. Ei siis kuvia olohuoneessa, vaan mereltä, golf-kentältä ja matkoilta. Burtissakin asuu pieni mainosmies.

Burt oli aluksi ahdistunut Tinderistä ja deittailusta. Vaikka asuu kaukana keskustasta, naistenhakuetäisyys oli vain viisi kilometria. Nyt se on kasvanut 16 kilometriin.

Burtin ikähaitari on 25-49. Burt on 34-vuotias. 25 on liian alhainen treffailuun tai seurusteluun. Se on lähinnä fiilistelyä ja kuvien katselua. Heitä on hauska katsella ja välillä swaippailla jatkoon ja miettiä mitä voisi tapahtua. Aivan kuin yökerhossa naisia pällistellessä – yleensä ei tapahdu mitään, mutta hauskaa ajanvietettä.

28 on ehdoton alaikäraja. Muuten on niin eri maailmat. Yläikäraja on neljä vuotta vanhempi. Muuten nainen sujahtaa hauskanpitokategioon. Vanhempien kanssa onkin helpompi viestitellä ja homma menee helposti härskiksikin. Vanhemmat  uskaltavat olla rohkeampia ja tietävät mitä haluavat. (Lue myös Kunpa kaikki naiset olisivat puumia!)

Burt ei ole hankkinut maksullista Gold-versiota. Hän haluaa jättää edes jotain sattuman varaan: et tiedä swaippausta miettiessäsi, miten tulee käymään. Goldin hankkiminen olisi myös noloa.

Burt katsoo naisen profiilissa ensin kuvaa, sitten ikää. Jos ensimmäinen kuva on hyvä, katsoo tekstin ja loput kuvat. Kokonaisharkinnassa teksti on tärkeä osa.

Burt ei ole ulkonäkökeskeinen. Mutta Tinderissä ei ole vaihtoehtoa, ellei swaippaa kaikkia jatkoon. Ulkonäön pitää olla omaa silmää miellyttävä. Söpö riittää. Pitäisi olla kuva, josta näkyy vartalo ja vartalon pitäisi olla normaali. Pieni pyöreys ei haittaa, mutta iso ylipaino on ehdoton ei.

Nainen saisi olla mieluiten lyhyt. Alarajaa ei ole. Yli 175 senttiä on liikaa. Burt on 182cm pitkä ja tykkää kun nainen on pieni. Pitkästä naisesta tulee ajan saatossa helposti iso. Lyhyt pysyy helpommin sirona. Ehkä siron kanssa tuntee itsensä helpommin miehekkääksi.

Tatuoinnit ovat Burtille ehdoton ei. Pikkuinen perhonen nilkassa menee. Hihatatuoidut swaipataan heti roskiin. Burt ei osaa selittää, miksi.

Naisen koulutuksella tai työllä ei ole väliä. Burtilla on business-tausta ja joku erilainen kiehtoisi. Mutta ääripäät oksettavat. Jos joka kuvassa on luksuvaatemerkit isolla ja luksusauto. Jos näyttää ituhipiltä, yhteinen sävel voisi olla vaikea löytää, vaikka Burtin salahaave onkin asua metsämökissä luonnon armoilla. Ehdottomuus on raskas ominaisuus naisessa.

Burt on avoin parisuhteelle, avioliitolle ja lapsille. Myös seksisuhde kelpaisi. Tai yhden illan jutut. Swaippaillessaan Burtilla on mielessään, mihin kategoriaan nainen menee. Ikähaitarin yläpäässä hulluttelu-kategoriaan. Ja joistakin vain näkee, ettei ole seurustelumateriaalia. Monella lukeekin, ettei etsi mitään vakavaa. Nuoremmilla ei usein lue mitään. Silloin pitää vain päätellä kuvista. Burt ei osaa avata, miksi joku on potentiaalinen vaimo ja joku potentiaalinen pano. Samalla maagisella intuitiolla hän toimii yökerhossakin.

Mutta. Jos nainen on potentiaalinen vaimo, seksin harrastaminen ekoilla treffeillä tai härskit viestit eivät siirrä naista kategoriasta toiseen.

Burt ei ikinä lähetä naiselle ensimmäistä viestiä. Sillä ei ole varma, haluaako seurustella. (Vaikka juuri tekstissä sanottiin, että hän on avoin kaikelle.) Burtilla on 50 matchia. Seitsemän naista on lähettänyt Burtille viestin. Burt vastaa kaikille, yleensä heti. Viiden ensimmäisen viestin aikana huomaa, onko aineksia enempään.

Keskustelussa on tärkeää, että voi puhua suoraan ja viljellä ronskia huumoria ja sarkasmia. Sellainen Burt on. Jos nainen ei tajua vitsejä, tai ujostelee ja silottelee puheita, Burt ei ota naista vakavasti.

Useimmat keskustelut vain jäävät. Toinen ei enää vastaa. Mutta Burt ei poista matcheja. Näyttävät galleriassa kivoilta, eikä sitä koskaan tiedä.

Viestittelyn tiimellyksessä Burt yrittää jutella ja tutustua. Yleensä 5-10 viestiä, ja joku ehdottaa tapaamista. Burt vastailee pitkin päivää. Illalla on aikaa viestikimaroihin. Burt ei ole ikinä vienyt viestejä härskin puolelle. Joku voisi postata nettiin. Eikä ole hänen tyylistään.

Burt on käynyt yksillä treffeillä. Useimpien kohdalla on tuntunut siltä, ettei haluaisi tavata ja on vain jättänyt roikkumaan. Yleisin ongelma on, ettei keskustelu pysy yllä. Jos nainen vain vastaa kysymykseen, eikä esitä mitään jatkoa, joko naista ei kiinnosta tai on kuiva ihminen.

Burtin Tinder-treffit kestivät vähän yli tunnin. Kävelyllä ja kahvilla, lauantaina päiväsaikaan. Lopussa ei suudeltu. Kummaltakin tuli viesti, että oli kivaa. Mutta siihen jäi. Nainen ei ollut täysmatch. Kaksi viikko treffien jälkeen Burt törmäsi naiseen yössä ja viestittely alkoi uudestaan. Nyt ehkä nähdään uudestaan. Vaikkei ole täysmatch.

Burt on nyt vähän pihalla. Ei tiedä mitä haluaa. Mutta jotenkin se Tinder hakeutuu päivittäin käteen ja swaippailu alkaa.

Ylikelaajan kommentti: Burt on aikamoinen erikoismies. Mutta heidänlaisiaan on monia. Kuten minä. Ei ihme, että naisista miehet Tinderissä ovat perseestä.

Pohjimmainen ongelma on, että miestä jännittää treffailu. Silloin treffailu kääntyy helposti ahdistukseksi ja sitoutumiskammoksi. Silloin mies puhuu siitä, ettei oikein tiedä mitä hakee. Tällainen mies sekoilee. Swaippaa jatkoon ketä sattuu, milloin naimis- milloin naimisiinmenomotiivilla. Viestittää ja lopettaa vastailun kelle sattuu. Haluaa lopulta nähdä vain harvan ja hetken päähänpistosta.

Silloin Tinderiä käytetään ennen kaikkea tylsyyden ja yksinäisyyden poistoon. Swaippaillessa tuntuu siltä, että elämässä tapahtuu jotain ilman, että oikeasti täytyy tehdä mitään.

Joten, nainen. Älä ota yksittäisiä Tinder-miehiä ja -kokemuksia liian vakavasti. Älä mieti, miksi joku vastaa noin. Tai miksi joku lopetti vastaamisen. Koska Burt ja Ylikelaaja ovat Tinderissä.

KOMMENTOI! Oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!