Kiinnostaako naisten tyyli miehiä?

Jos mies huomaa tyylisi, jotain on todennäköisesti mennyt vikaan.

Masokistina jatkan viime kirjoituksen aiheesta, eli huulipuna-gatesta. Naispuolinen kaverini siis kysyi, mitä mieltä olin hänen huulipunastaan. Päässäni vilisevät vaihtoehdot olivat epäselvempiä kuin Game of Thronesin sukupuut. Kun olin sotkeutunut sanakirjan jokaiseen sanaan ja luopunut halusta elää, nainen iski pöytään kovan kysymyksen: kiinnostaako miehiä naisten tyyli ollenkaan?

Oletan, että tyylillä tarkoitetaan meikkiä, vaatteita ja kampausta. Korujakin. Onko hattu vaate? En muista tapailleeni koskaan naista, joka olisi käyttänyt hattuja. Pipo ei ole hattu. Lippis on lakki. Jos olisin muotikonsultti, tappaisin itseni.

Miehille on olemassa kaksi erilaista tyyliä. Yksi on se, että naisella on vaatteet päällään ja hän näyttää kivalta. Uskallan olettaa, että se vaatii pikkaisen meikkiäkin. Joillain ehkä vähän enemmänkin. Monesti olen tyynyliinoja pestessäni huomannut, ettei seksikumppani ollutkaan niin luonnonkaunis, kuin miltä ravintolan hämärässä näytti.

Toinen tyyli on erityinen distinctive-tyyli, jossa vaatteet ja meikit jotenkin säväyttävät ja jäävät mieleen. Kutsutaan sitä vaikka ekstratyylikkyydeksi. Kun ystäväni kysyi, kiinnostaako miehiä tyyli, oletan hänen tarkoittaneen tätä tyyliä. (Hän väitti tarkoittavansa muotia, mutta siitä en enää ymmärtänyt mitään.)

Joka tapauksessa kysymys on vaikea. Tyyli ei ole ensimmäinen asia, jonka miehet huomaavat naisissa. Sen sijaan ulkonäkö on. Poikkeuksena on, jos rakastut naiseen interwebin keskustelupalstalla, ja tällöinkin kyseessä on todennäköisesti mies.

Kuten viimeksi kirjoitin, en keksi elämästäni yhtään naista, jonka muistaisin jotenkin todella tyylikkäänä. Sen sijaan muistan monta hyvännäköistä naista.

Hirveää sanoa, mutta jos mies huomaa tyylisi, jotain on todennäköisesti mennyt vikaan. Sillä miehiä ei kiinnosta ekstratyylikkyys tai muodikkuus juuri lainkaan. Vain se, että nainen näyttää kivalta. Tyylikkyys on naisia itseään, ja toisia naisia varten. Lisäksi ekstratyylikkyys on iso riski. Mies ei nimittäin todellakaan tiedä, että paksut kulmakarvat on nykyään in, ja että Clara de Lavignellakin on sellaiset vai mikä sen nimi onkaan.

Toki joku voi olla hyvin seksikkäästi pukeutunut. Mutta jos pidän naista seksikkäänä, se ei kyllä johdu tietyistä vaatteista vaan ulkonäöstä, siis ihan siitä perustyylistä. Seksikkäät vaatteet ovat tavallaan menneet hukkaan. Seksikäs pukeutuminen on muutenkin hankala laji. En todellakaan voi kirjoittaa, mitä miehen päässä siihen liittyy, koska se voitaisiin ymmärtää väärin ja sitten tämäkin herkkä feministipoika hirtettäisiin munista #metoon mestauslavalla. Sanotaan vain, että seksikäs pukeutuminen ei aina johda naisen kannalta toivottuun ajatuspolkuun miehen päässä. Vaikka kaikki saavat tietysti pukeutua miten haluavat. Huh, pyyhitäänpäs hetki hikeä otsalta.

Jos olen jo kiinnostunut naisesta, ei ole enää väliä, onko nainen ekstratyylikäs vai ei. En muista eksältäni yhtään asukokonaisuutta, paitsi että hänellä oli aina mökillä tosi kiva ja kaunis villapaita. Yhyy, miksi erosimme?

Toki tyylillä voi tuoda pieniä lisäkiksejä suhteeseen, kun perusulkonäkö on jo lyöty läpi. Se huulipuna, josta naispuolinen kaverini kysyi mielipidettäni, oli luumunpunainen ja tosi tyylikäs. Seuraavana iltana tapasimme, ja naisella oli tosi kivaa vadelmanpunaista huulipunaa. Jostain syystä kiinnitin siihen huomiotam ja se sai minut ajattelemaan, sanoisinko tuhmia ajatuksia. Pidin jo hänen ulkonäöstään ja pidin häntä älykkäänä. Nyt mietin, pitäisikö ystävyys heittää romukoppaan. Kaikki yhden huulipunan sävyn takia. Mutta oliko huulipunan sävy tyylikäs? Ei mitään hajua.

KOMMENTOI! Oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!