Onko usean kumppanin kanssa säätäminen hienoa?

Säätövaiheessa enemmän naisia on aina enemmän. Vakivaiheessa säätäminen taas on todella ahdistavaa. Niin kuin mulla juuri nyt. 

“Miltä tuntuu säätää monen naisen kanssa yhtä aikaa? Eikö se tunnu ahdistavalta, vai mikä siinä on niin siistiä – jos siis on?”

Ikävän hyvä kysymys lukijalta tähän hetkeen. Pitäisi juuri päättää, alanko taas säätää ja pilaan mahdollisesti hyvän suhteen. Esitä oma kysymyksesi tästä.

Onko säätäminen siistiä vai ahdistavaa? Riippuu, mikä tavoite naisten kanssa on.

Viime vuonna mulla oli selkeästi säätövaihe. En etsinyt mitään vakavaa. Halusin saada kokemuksia pitkän suhteen jälkeen. Kokemuksia seksistä ja erilaisista naisista. Samalla oppisi itsestään, mistä pitää ja mistä ei. Kaverin isä opetti aikoinaan, että pitää olla ollut vähintään yhdeksän naisen kanssa, jos ei halua pettää avioliitossa. Olen jo paljon yli noiden lukemien, mutta eihän koskaan voi olla liian varma… Isän vinkit sikseen. Mutta uskon, että mies, joka on hyvin kokematon, on parisuhteessa aikapommi. Hän herää joskus paniikkiin, että en halua kuolla näin kokemattomana. Paitsi jos on uskonnollinen tai täysin saamaton.

Säätövaiheen aikana mulla oli seksipainotteinen vakisuhde kolmen naisen kanssa ja vähän muita säätöjä. En pitänyt touhua pettämisenä. En valehdellut naisille enkä luvannut, etten tapailisi muita. Osalle en kyllä suoraan kertonut tapailevani muita.

Koska kyseessä oli säätövaihe, naisiksi valikoitui ehkä lähtökohtaisesti hieman epätodennäköisiä vaimoehdokkaita. Muista kaupungeista, erikoisista elämäntilanteista. Osa naisista halusi alkuun vain seksisuhdetta. Mutta jos joku olisikin osoittautunut potentiaaliseksi seurustelukumppaniksi, olisin lopettanut säätövaiheen ja muut suhteet.

Säätövaiheessa isompi volyymi siis tuntui siistimmältä. Toki siinä on joku raja. Kolme samaan aikaan riitti. Sen jälkeen ei kiinnostanut Tinder edes selailumielessä. Uudessa naisessa on aina jokin kutkutus. Sellainen abstrakti ja absurdikin viehätys tuntemattomasta. Alitajuisesti on mielessä, että ehkä seksikin tuon kanssa olisi jotain aivan ennenkokematonta.

Vuoden lopussa vaihdoin vaihetta, niin kuin aiemmin kirjoitin (Mitä toivon suhteiltani vuonna 2019?). Lopetin säätösuhteet. Viritin hakuasetukseni löytämään varteenotettavan parisuhdekumppanin. Tähän ei vaiheeseen eivät säädöt kuuluneet. En halunnut edes käydä treffeillä päällekkäisten naisten kanssa.

Löysin hyvinkin potentiaalisen naisen. Vietimme yhteisen illan ja yön viikoittain, parin kuukauden ajan. Mutta. Sitten alkoi säätöjalkaa vipattaa. Huomasin selaavani viikolla Tinderiä. Viikon päästä lähetin matcheille jo viestejäkin. Viime viikolla tapasin baarissa naisen, jonka kanssa vaihdoimme puhelinnumeroita. Viestittelimme viikon aktiivisesti ja homma livahti vahvasti seksiviestittelyn puolelle. Muutaman päivän päästä pitäisi mennä treffeille naisen luo. Ne voi tietysti vielä perua.

Tässä vakivaiheessa säätäminen tuntuu todella ahdistavalta. Pitäisikö treffit uuden naisen kanssa perua? Pitäisikö kertoa treffeistä deittikumppanille tai jopa katkaista koko suhde? Pää sekoaa.

Miten oikein ajauduin säätämään, vaikkei pitänyt? Uusi nainen vaikuttaa kivalta ja fiksulta ja on niin sanotusti todella kuuma. Mutta en tunne häntä lainkaan. Miksi hän kiinnostaa niin paljon, että ehkä pilaan orastavan hyvän suhteen?

Treffit uuden naisen kanssa ei ehkä ole suoraan pettämistä. Emmehän ole sopineet eksklusiivisuudesta deittikumppanin kanssa. Emme ole puhuneet seurustelusta. Ymmärtääkseni myös naiset harrastavat Tinder-aikana sitä, että tsekkaavat markkinatilanteen ja tapailevat useampia miehiä ennen kuin tekevät päätöksen siitä, mihin alkavat panostaa. Toisaalta en usko, että deittikumppanini tapailee muita. Enkä todellakaan haluaisi, että hän saisi tietää uudesta naisesta. Se varmasti loukkaisi häntä ja aiheuttaisi surua.

On monta vaihtoehtoa, miksi ajauduin taas säätämään. Deittikumppanini ei vain kiinnosta tarpeeksi. Uudessa naisessa on enemmän sitä jotain. En ole valmis seurustelemaan, toisin kuin luulin; kaikki uusi viehättää ja pitää vain jatkaa säätöä ja kokeilua ja mokailua. Tai sitten en vain arvosta loistonaista, kun olen hänet jo saanut. Tai sitten olen sitoutumiskammoinen ja mun nimenomaan pitäisi päästä siitä yli, eikä vaihtaa taas naista. Pää sekoaa uudestaan.

Juuri tällaista pelkään, jos menisin naimiin. Tavallaan ahdistaa säätää ja ahdistaa jättää säätämättä.

Aiemmin, yli seitsemän vuoden suhteessani mulla ei ollut mitään ongelmaa olla pettämättä tai säätämättä. Kuumia naisia tuli vastaan baarissa ja töissä, mutta se ei vaikuttanut – olin suhteessa potentiaalisen elämänkumppanin kanssa eli vahvasti vakivaiheessa.

En tiedä vastasiko tämä yhtään lukijan kysymykseen. Kerrataas: Säätövaiheessa tai silloin kun ei ole yhtä naista, josta olisi todella kiinnostunut, enemmän naisia on aina enemmän naisia. Mutta vakivaiheessa, jos on yksi hyvä kumppani, jota ei halua menettää, säädössä on järkevälle miehelle vain negatiivisia puolia. Kuten se, että seksi on vakikumppanin kanssa aina parempaa.

KOMMENTOI! Oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!