Onko usean kumppanin kanssa säätäminen hienoa?

Säätövaiheessa enemmän naisia on aina enemmän. Vakivaiheessa säätäminen taas on todella ahdistavaa. Niin kuin mulla juuri nyt. 

“Miltä tuntuu säätää monen naisen kanssa yhtä aikaa? Eikö se tunnu ahdistavalta, vai mikä siinä on niin siistiä – jos siis on?”

Ikävän hyvä kysymys lukijalta tähän hetkeen. Pitäisi juuri päättää, alanko taas säätää ja pilaan mahdollisesti hyvän suhteen. Esitä oma kysymyksesi tästä.

Onko säätäminen siistiä vai ahdistavaa? Riippuu, mikä tavoite naisten kanssa on.

Viime vuonna mulla oli selkeästi säätövaihe. En etsinyt mitään vakavaa. Halusin saada kokemuksia pitkän suhteen jälkeen. Kokemuksia seksistä ja erilaisista naisista. Samalla oppisi itsestään, mistä pitää ja mistä ei. Kaverin isä opetti aikoinaan, että pitää olla ollut vähintään yhdeksän naisen kanssa, jos ei halua pettää avioliitossa. Olen jo paljon yli noiden lukemien, mutta eihän koskaan voi olla liian varma… Isän vinkit sikseen. Mutta uskon, että mies, joka on hyvin kokematon, on parisuhteessa aikapommi. Hän herää joskus paniikkiin, että en halua kuolla näin kokemattomana. Paitsi jos on uskonnollinen tai täysin saamaton.

Säätövaiheen aikana mulla oli seksipainotteinen vakisuhde kolmen naisen kanssa ja vähän muita säätöjä. En pitänyt touhua pettämisenä. En valehdellut naisille enkä luvannut, etten tapailisi muita. Osalle en kyllä suoraan kertonut tapailevani muita.

Koska kyseessä oli säätövaihe, naisiksi valikoitui ehkä lähtökohtaisesti hieman epätodennäköisiä vaimoehdokkaita. Muista kaupungeista, erikoisista elämäntilanteista. Osa naisista halusi alkuun vain seksisuhdetta. Mutta jos joku olisikin osoittautunut potentiaaliseksi seurustelukumppaniksi, olisin lopettanut säätövaiheen ja muut suhteet.

Säätövaiheessa isompi volyymi siis tuntui siistimmältä. Toki siinä on joku raja. Kolme samaan aikaan riitti. Sen jälkeen ei kiinnostanut Tinder edes selailumielessä. Uudessa naisessa on aina jokin kutkutus. Sellainen abstrakti ja absurdikin viehätys tuntemattomasta. Alitajuisesti on mielessä, että ehkä seksikin tuon kanssa olisi jotain aivan ennenkokematonta.

Vuoden lopussa vaihdoin vaihetta, niin kuin aiemmin kirjoitin (Mitä toivon suhteiltani vuonna 2019?). Lopetin säätösuhteet. Viritin hakuasetukseni löytämään varteenotettavan parisuhdekumppanin. Tähän ei vaiheeseen eivät säädöt kuuluneet. En halunnut edes käydä treffeillä päällekkäisten naisten kanssa.

Löysin hyvinkin potentiaalisen naisen. Vietimme yhteisen illan ja yön viikoittain, parin kuukauden ajan. Mutta. Sitten alkoi säätöjalkaa vipattaa. Huomasin selaavani viikolla Tinderiä. Viikon päästä lähetin matcheille jo viestejäkin. Viime viikolla tapasin baarissa naisen, jonka kanssa vaihdoimme puhelinnumeroita. Viestittelimme viikon aktiivisesti ja homma livahti vahvasti seksiviestittelyn puolelle. Muutaman päivän päästä pitäisi mennä treffeille naisen luo. Ne voi tietysti vielä perua.

Tässä vakivaiheessa säätäminen tuntuu todella ahdistavalta. Pitäisikö treffit uuden naisen kanssa perua? Pitäisikö kertoa treffeistä deittikumppanille tai jopa katkaista koko suhde? Pää sekoaa.

Miten oikein ajauduin säätämään, vaikkei pitänyt? Uusi nainen vaikuttaa kivalta ja fiksulta ja on niin sanotusti todella kuuma. Mutta en tunne häntä lainkaan. Miksi hän kiinnostaa niin paljon, että ehkä pilaan orastavan hyvän suhteen?

Treffit uuden naisen kanssa ei ehkä ole suoraan pettämistä. Emmehän ole sopineet eksklusiivisuudesta deittikumppanin kanssa. Emme ole puhuneet seurustelusta. Ymmärtääkseni myös naiset harrastavat Tinder-aikana sitä, että tsekkaavat markkinatilanteen ja tapailevat useampia miehiä ennen kuin tekevät päätöksen siitä, mihin alkavat panostaa. Toisaalta en usko, että deittikumppanini tapailee muita. Enkä todellakaan haluaisi, että hän saisi tietää uudesta naisesta. Se varmasti loukkaisi häntä ja aiheuttaisi surua.

On monta vaihtoehtoa, miksi ajauduin taas säätämään. Deittikumppanini ei vain kiinnosta tarpeeksi. Uudessa naisessa on enemmän sitä jotain. En ole valmis seurustelemaan, toisin kuin luulin; kaikki uusi viehättää ja pitää vain jatkaa säätöä ja kokeilua ja mokailua. Tai sitten en vain arvosta loistonaista, kun olen hänet jo saanut. Tai sitten olen sitoutumiskammoinen ja mun nimenomaan pitäisi päästä siitä yli, eikä vaihtaa taas naista. Pää sekoaa uudestaan.

Juuri tällaista pelkään, jos menisin naimiin. Tavallaan ahdistaa säätää ja ahdistaa jättää säätämättä.

Aiemmin, yli seitsemän vuoden suhteessani mulla ei ollut mitään ongelmaa olla pettämättä tai säätämättä. Kuumia naisia tuli vastaan baarissa ja töissä, mutta se ei vaikuttanut – olin suhteessa potentiaalisen elämänkumppanin kanssa eli vahvasti vakivaiheessa.

En tiedä vastasiko tämä yhtään lukijan kysymykseen. Kerrataas: Säätövaiheessa tai silloin kun ei ole yhtä naista, josta olisi todella kiinnostunut, enemmän naisia on aina enemmän naisia. Mutta vakivaiheessa, jos on yksi hyvä kumppani, jota ei halua menettää, säädössä on järkevälle miehelle vain negatiivisia puolia. Kuten se, että seksi on vakikumppanin kanssa aina parempaa.

KOMMENTOI! Oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!

Kommentit (8)

 1. Jonna
  klo 12:39

  Musta on alkanut tuntumaan, että laskelmoit antamalla itestäsi tietynlaista kuvaa muille, jossa oot joku deittaileva rassukka joka tekee kaikkensa, mutta vikaa on aina vaan kaikissa muissa ja kaikki muut jyrää vaikka todellisuudessa oot ite pahin säätäjä, laskelmoija ja selän takana pelaaja, joka ”ei suinkaan valehtele kenellekään koskaan” vaikka todellisuudessa peittelee omaa toimintaansa hyvinkin tietoisesti. Haiskahtaa.

 2. Pink
  klo 00:06

  Koittaisit etsiä jonkun elämän tarkoituksen ja merkityksellisyyden elämälles. Pikkasen ahdistavaa tuo sun kelailu ja kaikki sekoilu. Huh. Tuossa jos jossain elämä valuu hukkaan… Varmaan vois kuule tehdä hyvää että opettelet olemaan ensin yksin ja tykkäämään itestäs ihan ilman naista. Toi kaikki sun touhus kertoo että sulla on ihan itsetunto ongelmia. Tuolla kaikella sekoilulla ja törkeillä treffi ja seksi määrällä sä rikot vaan sisimpääs. Elämäs on muutakin kun seksi ja uudet naiset. Ahistavaa luettavaa..

 3. Dr. Phil
  klo 08:47

  Jätä se. If you don’t feel it, you don’t feel it. Ihan turha rypee ja kelailla päätänsä puhki. Sen tietää sit, jos/kun ”se oikea” osuu kohdalle. Sit kaikki säätö on out of the window, trust me.

 4. Nanna
  klo 09:46

  Komppailen Jonnan kommenttia tietyissä määrin, itelleen ei kannata valehdella ja tietty kohdata toi että oikein on aina oikein! Rehellisyys aito sellanen maanperiin vaikka siitä aina kiitoksia saisikaan. Ja lisänä että ehkä noissa naisissa ei oo vikaa,tai niiden ainut vika on se että kukaan niistä ei oo se sun 7vuoden suhteen kumppani.. musta tuntuu että sä heitit romukoppaan sen naisen joka oli ”se” juuri. Luulen että se suhde oli melko kelpaava ja kaikki ne sun kaipaamat asiat siinä oli ihan tavoteltavis olevia juttuja. Mene ja tiedä kenenkään pään sisältöä mutta siltä kuulostas . No ahneus ja itsekkyys.. ihmisen puutteet

 5. strong&independent
  klo 15:17

  Tiivistit aika hyvin tämänhetkisen deittailukulttuurin ongelman: kaikki uusi kiinnostaa ja pitää säätää ja kokeilla ja mokailla.
  ”Aina löytyy joku uusi” – ehkä jopa kuumempi tai nätimpi. Ei ole tarve sitoutua keneenkään eli suomeksi kaikilla miehillä (miksei osalla naisistakin) on sitoutumiskammo. Yritä tässä sitten vakuuttaa joku tällainen tyyppi että sua kannattaisi tapailla useamminkin, vakavasti ja jopa muuten kuin vain seksin takia. Siksi oon päättänyt vähentää säätämistä, mikä kyllä välillä houkuttelee näin naistakin, mutta koska uskon että etsimällä ei ketään löydä. Ehkä joku joskus vielä hoksaa että mä oon se yks ja ainoa.

 6. Jopo
  klo 09:10

  Mä en ihan ymmärrä, että jos säätöjalkaa vipattaa, ni pitääkö sitä vanhaa vakikumppanii siinä kuviossa roikottaa? Ja se, että joku muu tekee jotain kusipaskaa, ei tarkoita, että itse tarvitisisi olla yhtä perseestä. Viittaan tohon, että kyllähän naisetkin näin tekee. Mun mielestä ei ole mitään pahaa siinä, että tapailee muita, jos kaikki tietää, missä mennään. Mutta pitää olla tarpeeks rohkea puhumaan asioista suoraan. Ei ole reilua vaan olettaa, että se on ok toiselle. Musta pitää olla rehellinen ja katsoa, mitä laariin jää. Jos toisellekin on ok, että tapaillaan muita, ni sittenhän homma on selvä. Nyt vaikutat vähän pelkurilta, jolla pitää olla uusi peti odottamassa, ennenku uskaltaa jättää vanhan taakse. Selvästi et ole kovin sitoutunut tähän tämänhetkiseen säätöön, ni sitten siihen on ehkä myös turha tuhlata aikaa. Korrektia on katkaista ensin vanhat setit ja sitten etsiä uusi.

 7. Vilhelmiina
  klo 18:56

  ”mulla oli seksipainotteinen vakisuhde kolmen naisen kanssa ja vähän muita säätöjä. En pitänyt touhua pettämisenä. En valehdellut naisille enkä luvannut, etten tapailisi muita. Osalle en kyllä suoraan kertonut tapailevani muita”

  Mistä voit tietää mitä naiset sulta odottavat tai suhteelta yleensä jos et ”suoraan kertonut tapailevasi muita”? Ja sitä kun aiemmin väitettiin, että ne naiset haluavat miesten lukevan ajatuksia…

 8. Green apple
  klo 09:24

  Olen samaa mieltä Pink-in kanssa. Sulla on paljon ongelmia ja oikeasti kannataisi olla sinkku ihan ilman mitään säätämisiä koko ajan. Tuntuu vähän epätasapainoiselta tämä mies. Ja sitten sanontaan ettei naiset tiedä mitä ne haluavat. No hahaa!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad starts
Ad ends