Ehkäisyssä himo voittaa aivot

Ehkäisyssä homma on valitettavasti naisista kiinni. Koska mies haluaa seksiä niin paljon, ettei kortsu haittaa. Mutta toisaalta mies haluaa seksiä myös niin paljon, ettei kortsu käy mielessäkään.

Lukija kirjoitti: “Kiinnostaisi kuulla näkemyksiä ehkäisystä”. Sen perään tuli liuta syyllistäviä mutta aiheellisia kysymyksiä, kuten: Miksi miehet vierittävät ehkäisyn naisen vastuulle? Tai olisitko itse valmis syömään hormonaalista ehkäisyä?

Ehkäisy on mystinen asia. Olen mielestäni fiksu kaveri ja ajattelen ehkäisystä vastuullisesti. Silti olen tilanteen tullen täysin vastuuton, sillä käytännössä himo voittaa aina aivot. On pelkkää onnea, että mulla ei ole tietääkseni lapsia eikä sukupuolitauteja. Enkä ikinä edes lottoa, huonojen todennäköisyyksien takia. Osa mun kavereista ei edes ajattele ennakolta ehkäisystä kovin vastuullisesti. Ei ihme, että seksihimotilanteessa ehkäisy “unohtuu”.

Lapsen saannin ehkäisy on mulle todella tärkeä asia. Abortti on rankka asia. Enkä halua vahinkolapsia. Kaveriporukassa puhututtaa paljon myös lapsella kiristäminen. Olisi painajaismaista, jos nainen käyttäisi raskauttaan keinona sitoa mies suhteeseen, jota hän ei halua. Sitten pitäisi joko perustaa perheen naisen kanssa, tai ryhtyä jaetulla huoltajuudella isäksi ennen kuin on löytänyt vaimoakaan. Tai sitten olla kusipää ja jatkaa elämäänsä tietäen, että jossain tuolla on lapseni, josta en pidä huolta.

Siksi multa ei ikinä unohdu ehkäisy. Ainakaan periaatteessa. Mulla on kortsut aina mukana ja viimeistään sisäänmenon ollessa ajankohtainen kysyn, mikä meininki. Sitä ennen en halua kysyä, sillä se voisi pilata romantiikan. Mutta mitä myöhempään odottaa, sitä isommaksi kasvaa himo ja sitä pienemmiksi käyvät aivot. Siksi on mahdollista, että asetan kysymyksen sanat asenteellisesti: “Mites kortsun kanssa?” Moni varmaan kysyy “tarvitaanko kortsua?” Ikään kuin oletus olisi, että nainen olisi jotenkin maagisesti juuri ennen tätä iltaa alkanut syödä hormoneja.

Lisäksi, kun nainen sanoo, ettei kortsua tarvita, luotan siihen. Mistä mä tiedän totuuden? Jossain vaiheessa keksin, että on turvallisempaa tulla jonnekin muualle kuin naisen sisään. Muistaakseni jo yläasteella opetettiin, että tämä teoria on huono. Käytökseni on absurdia. Vaakakupissa on kuitenkin mun ja naisen ja mahdollisen lapsen tulevaisuus painajaisskenaariossa. Eikä vaihtoehtovaiva olisi suuri. Mutta himo voittaa aivot. Pitää päästä sisään ja nopeasti.

Edellisessä suhteessani kumppani söi e-pillereitä jo tavatessamme. Asiasta ei ikinä pahemmin puhuttu. En koskaan vaatinut, että juuri hän hoitaa ehkäisyn. Yhdessä vaiheessa kumppani valitti muistaakseni iho-ongelmista, joiden sanoi ehkä johtuvan e-pillereistä. Mutta ratkaisu ei ollut kortsu mulle ja parempi iho sulle, vaan kierukka. Siis hänen päätöksellään. Asiaa miettiessä on tullut huono omatunto, etten koskaan kysynyt, mitä kaikkia terveysvaikutuksia hormoneilla voi olla ja haluaisiko kumppani miettiä muita vaihtoehtoja.

Syksyllä kirjoitin, miten jo lapsensa hankkinut kumppanini oli ratkaissut asian pysyvämmin sterilisaatiolla. Tai niin hän ainakin sanoi ja uskoin auliisti, niin kuin meillä miehillä on tapana.

Pitkässä suhteessa ei yleensä pelätä tauteja, vaikka pettämistilastojen mukaan pitäisi. Perusasetelmassa nainen hoitaa lisääntymisen ehkäisyn ja tausta-ajatus on, ettei hormonaalisesta ehkäisystä olisi haittaa tai vaivaa. Sen kuin lykkää kierukan sisään tai popsii e-vitamiineja. Näinhän ei tietenkään ole.

En todellakaan itse haluaisi käyttää hormonaalista ehkäisyä. Nyt tapailemani nainen kertoi syksyllä vaihtaneensa kuparikierukkaan, koska ei halua vetää hormoneja kuin itäsaksalainen voimannostaja. Hänen seksihalunsa kuulemma nousivat 100 000 % e-pillerien lopettamisen jälkeen. Se on tietysti asia, mistä kiitän jumalaa joka päivä. Samalla se on yksi osoitus siitä, että on tosi hurja juttu, että naiset tunkevat elimistöönsä hormoneja vuosikymmeniä. Vain, jottei miehen tarvitse rullailla kondomeja.

Joka tapauksessa väitän, että jos mun tyttöystävä sanoisi, ettei hän halua vetää hormoneja tai asentaa jalometalleja sisäänsä, voisin ihan hyvin käyttää kortsua parisuhteessa. Toivottavasti nainen ei lue tätä…

Usein puhutaan, että kondomi heikentää tuntoa. Oikeasti miehet stressaavat, että kortsua rullaillessa erektio lopahtaa. Ja kun sitä ennalta stressaa niin se todellakin lopahtaa. Mä tein parin ekan kerran jälkeen niin, että pyrin vain saamaan sadetakin kaverin ylle ja hyväksyin, ettei samalla erektiolla mennä mihinkään sisään. Sitten kävin kumppanin viereen, ja pyysin pientä elvytysapua. Parin onnistuneen kerran jälkeen, kun paineet olivat poistuneet, ei ongelmaa enää ole ollut. Ja tuota painetta ei pitkässä parisuhteessa ole lainkaan. Siksikään en kokisi kortsua pitkässä suhteessa ongelmana.

En ole kokenut, että kortsu heikentäisi tuntoa. Mulla ainakin kiihottuminen on kiinni pääkopasta. Jos ylikelailen, en onnistu ainakaan laukeamaan. Lisäksi ostin jotain ohuen mallisia kortsuja, jotka tuskin haittaavat tuntoa yhtään. Jengihän runkkaa teininä karheaan tennissukkaan – ei kai se tunto nyt niin millistä ole kiinni? Mutta alkuun kortsut irtosivat mulla usein kesken seksin. Kunnes ostin apteekista kortsuja, jotka ovat tyvestä leveämpiä ja rullautuivat loppuun asti… Tuo on kaunein asia mitä olen ikinä kirjoittanut!!!

Eli lyhyissä jutuissa kortsua on aina ok vaatia. Koska ei mies voi tietää tai olettaa, että vedät hormoneja. Pidemmissä suhteissa kerro, mitä itse haluaisit tehdä. Jos ei avaa lainkaan suutaan, on 50 % syyllinen. Jos mies vetää kortsusta herneen pippeliin, on hän muutenkin niin dorka, ettei sun sellaista kannata katsella.

Mulla, tai mun kaveriporukassa, ei ole vallalla käsitystä, että ehkäisy olisi yksin naisten vastuulla. Se on vain aina ollut naisilla automaattisesti hoidossa. Sen kuin muutatte tilanteen.

Taudit ovat sitten asia aivan erikseen. Niiden suhteen ihmiset ovat vielä hölmömpiä kuin lisääntymisen. Mutta siitä on pakko jatkaa ensi kerralla.

KOMMENTOI! Oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!