Viisi yleisintä meikkimokaa ja ohjeet niiden korjaamiseen

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Liian tumma meikkivoide

Tämä on meille kaikille tuttua: meikkivoide, jota kokeilit kaupassa kämmenselkääsi, ei todellakaan sulaudu ihoosi yhtä kauniisti luonnonvalossa. Nyt sinulla on harminasi uusi, kallis ja aivan liian tumma voide. Pelasta tilanne sekoittamalla meikkivoide kevyeen kosteusvoiteeseen ennen levittämistä. Käytä apuna meikkisientä, jotta lopputuloksesta tulee tasainen.

2. Epätasaiset silmänrajaukset

Joskus vuosienkin harjoittelu tuottaa lopulta pettymyksen, ja rajauksista tulee järkyttävän sotkuiset. Älä kuitenkaan aloita koko urakkaa alusta, sillä nestemäiset rajaukset korjaantuvat helposti meikinpoistoaineella kostutetulla vanupuikolla. Pehmeällä kynällä piirretyt rajaukset voi puolestaan häivyttää hätätapauksessa utuiseksi lookiksi. 

3. Levinnyt kynsilakka

Hyvästä yrityksestä huolimatta kotona tehdyn manikyyrin lopputulos saattaa joskus olla sotkuinen. Lakkaa lipsahtaa usein helposti myös kynsinauhojen alueelle ja sormien iholle. Yleisin tapa korjata moka on poistaa ylijäämä lakka vanulla ja kynsilakanpoistoaineella. Vannoutunut kynsifani kuitenkin poistaa lakan siihen erikseen tarkoitetulla kynällä. Kynsilakankorjauskynällä lopputuloksesta tulee takuuvarmasti viimeistellyn näköinen. Jos et omista kynää, dippaa esimerkiksi vanha luomivärisivellin kynsilakanpoistoaineeseen ja käytä sitä täsmäaseena.

4. Hilseilevä huulipuna

Vaikka kuorisit huulesi säännöllisesti, voivat mattapunat siitä huolimatta korostaa kuivia kohtia. Seuraavan kerran, kun väri alkaa lohkeilla, taputtele huulipunan päälle värintöntä huulivoidetta. Huulet saavat kosteutta ja lopputulos näyttää luonnollisemmalta.

5. Leviävä luomiväri

Päätät vihdoin kokeilla päähänpistonasi ostamaasi glitter-luomiväriä vain huomataksesi, että kimalteet leviävät myös silmiesi alle. Levitä hieman kosteusvoidetta ei-toivottujen glittereiden päälle, ja paina kohtaa vedellä kostutetulla meikkisienellä. Ylimääräinen luomiväri tarttuu meikkisieneen ja muu meikki säilyy siistinä.

Kuva: Imaxtree

Katso myös:

Nämä ovat syksyn tärkeimmät vaatekappaleet – lue, miten ne kannattaa yhdistää

Kirkkaita värejä ja ihania kuoseja – Kööpenhaminan muotiviikkojen inspiroivimmat katutyylit

Newyorkilaisen Boy Meets Girl -katumuotimerkin perustaja Stacy Igel kertoo neljä vinkkiään menestykseen