Valmistaudu meikittömään kauteen – näin saat kasvojesi ihon hyvään kuntoon

Kesällä ihokin haluaa ottaa iisimmin. Kerromme, kuinka valmistautua meikittömään kauteen.

Normaali iho

Normaali iho ei tunnu kuivalta eikä rasvaiselta.

Hoito: Vaikka varsinaisia ongelmakohtia ei ole, tulee ihoa silti hoitaa. Näin ylläpidät sen hyvää kuntoa. Pese ja kosteuta kasvot aamuin illoin. Kuori kerran viikossa.

Ruokavalio: Joko syöt jo terveellisesti, tai ruokailutottumuksesi eivät vielä näy kasvoillasi. Muista, että ravinto on yksi suurimmista ihon kuntoon vaikuttavista tekijöistä. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio kunniaan!

Kuiva iho

Kuiva iho on hilseilevä, kuiva ja kireä. Kasvot tuntuvat kireiltä erityisesti pesun tai suihkun jälkeen. Ihohuokoset ovat yleensä pienet.

Hoito: Ihosi kaipaa kosteutta. Kuivalle iholle paras puhdistus on puhdistusmaito, koska se on hellävarainen ja hoitava. Muista aina kosteuttaa iho pesun ja suihkun jälkeen. Jos jokin kohta on erityisen kuiva, anna kosteusvoiteen imeytyä ja lisää sitten toinen kerros. Voit myös käyttä seerumia, joka vie kosteuden syvemmällen ihoon. Muista kosteuttava kasvonaamio ja kuorinta kerran viikossa.

Ruokavalio: Vältä kuivattavia aineita, kuten kofeiinia ja alkoholia. Juo paljon vettä ja syö viuhanneksia ja hedelmiä, jotka sisältävät paljon kosteutta. Huolehdi, että saat ravinnon kautta tarpeeksi välttämättömiä rasvahappoja. Pähkinät ja siemenet ovat hyvä lähde.

Rasvainen iho

Rasvainen iho tuntuu öljyiseltä ja kiiltävältä. Ihohuokoset ovat yleensä isot, ja finnejä tulee helposti.

Hoito: Ihon puhdistus on sinulle tärkeintä. Vaikka ihosi on rasvainen , älä käytä voimakkaita ja kuivattavia tuotteita. Se saa ihosi reagoimaan rasvoittumalla vain enemmän. Käytä sen sijaan hellävaraisia tuotteita. Hyvä vaihtoehto rasvaiselle iholle on puhdistusgeeli. Kuori iho pari kertaa viikossa. Savinaamio sopii rasvaiselle iholle, koska se imee kosteutta itseensä.

Ruokavalio: Vähennä kofeiinia ja nikotiinia. Niiden käyttö lisää talineritystä. Vältä rasvaisia ruokia.

Sekaiho

Sekaiho on yleisin ihotyyppi. T-alue rasvoittuu, mutta posket ovat normaalit tai kuivat.

Hoito: Iho täytyy tasapainottaa. Valitse kasvojenpesuaine sillä perusteella, mitä ihotyyppiä sinulla on enemmän. Kuivemmalle iholle puhdistusmaito, rasvaiselle puhdistusgeeli. Käytä kuivilla alueilla seerumia ja T-alueella savinaamiota.

Ruokavalio: Terveellinen ruokavalio on kaiken a ja o. Vältä rasvaista ruokaa, mutta muista välttämättömät rasvahapot, vihannekset ja veden juonti.

Kuva: Imaxtree