Tyylikäs jakku on aina nappivalinta

Jakku pelastaa asukriisiltä vuoden jokaisena päivänä. Se sopii sekä farkkujen että mekon pariksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valitse miellyttävin materiaali

Valitse ryppyyntymätön kangas. Arkikäyttöön sopii mattapintainen
viskoosi-puuvillasekoite. Villa lämmittää, ja luksusjakkujen kankaassa sitä on yleensä noin 10–20 prosenttia. Juhlakäyttöön voit valita kiiltävän kankaan.

Löydä täydellinen koko

Päätä, pidätkö jakkua yleensä kiinni vai auki ja valitse koko sen mukaan. Liian pieni vaate ei imartele ketään, mutta liian iso jakku näyttää auki olles­saan helposti teltalta.  Hyvä jakku istuu kauniisti hartioista, ja sen hihat peittävät juuri ja juuri ranteet.

Tätä et tiennyt

Erilaiset kaulukset tekevät tyylin. Lyhyet kaulukset ovat kuin koulupuvusta ja sopivat preppytyyliin. Pitkä ja yhtenäinen (usein kiiltävällä kankaalla koristeltu) smokkikaulus on juhlava. Tuplanapitus taas tuo herrasmieshenkeä. Perinteinen kaulus päättyy vyötärön korkeimmalle kohdalle ja on klassinen valinta.

Pidennä käyttöikää

Pue jakun alle mieluummin t-paita kuin toppi, jotta jakku ei joudu suoraan kosketukseen kainaloiden, eli hien ja deodorantin kanssa. Se säästää kangasta ja vähentää pesukertoja. Suojaa jakku tekstiilisuihkeella. Silloin pienet tahrat eivät tartu kankaaseen yhtä helposti. Tuuleta jakku ja pese se vain harvoin – silloinkin käsin tai pesulassa. Silitä jakku säännöllisesti ja säilytä sitä henkarilla.

Tsekkaa nämä

Liian lyhyt ja levenevä malli saa lantion näyttämään isommalta. Sillä voi kuitenkin korostaa tiimalasivartaloa. Pitkä, lantiolle laskeutuva, kapea malli pidentää ja hoikistaa. Liian pitkä jakku voi kuitenkin vääristää vartalon mittasuhteita. Klassisessa jakussa on joko huomaamattomat mustat tai kauniit metalliset napit.