Tavoitteena täydellinen lakkaus? Muista nämä asiat lakatessasi kynsiä

1. Aloita puhdistamalla

Pese kädet, jos olet käyttänyt käsirasvaa päivän aikana. Rasva kynnen pinnalla saattaa tehdä lakkauksesta epätasaisen. Poista myös aina vanhat kynsilakat, vaikka kyseessä olisikin vain väritön lakka. 

2. Käytä aluslakkaa

Aluslakka voi tuntua turhalta välivaiheelta, mutta se tasoittaa kynnen pintaa ja estää sen värjäytymistä. Hyvä aluslakka myös sitoo värilakkaa ja pidentää sen kestoa  huomattavasti.

3. Levitä lakka kolmella vedolla

Siistein lakkapinta syntyy, kun levität sen vain kolmella siveltimen vedolla. Pidä huoli, että siveltimessä on riittävästi lakkaa, jotta et joudu lisäämään vetojen määrää.

4. Kiinnitä huomio päällyslakkaan

Päällyslakka pidentää kynsilakan kestoa. Mattalakkojen kanssa päällyslakka voi kuitenkin pilata kiillottoman efektin. Jätä päällyslakka tällöin pois tai käytä mattalakoille tarkoitettua päällyslakkaa.  

5. Pyyhi ylimääräiset pois

Ota jo ennen kynsien lakkausta esille vanupuikkoja ja kynsilakanpoistoaine, sillä tätä vaihetta et halua skipata. Voit käyttää myös vanhaa meikkisivellintä ei-toivottujen lakkausten poistamiseen kynsinauhoista ja iholta.

6. Vältä jatkuvaa pikakuivattajien käyttöä

Pikakuivattajat ovat usein voimakkaita ja saattavat kuivattaa kynsiä, joten varaa mielummin riittävästi aikaa lakan kuivumiselle.

7. Hoida kynsinauhojasi

Kuivat kynsinauhat pilaavat usein muuten nätin lakkauksen. Kosteuta kynsinauhoja erilaisilla kynsinauhaöljyillä tai -voiteilla, mutta älä levitä tuotetta juuri ennen lakkausta.

8. Poista kynsilakka siististi

Levitä rasvaista voidetta kynsinauhoihin ja sormenpäihin ennen kynsilakan poistamista. Näin kynsinauhat ja iho eivät värjäänny, ja tummasta lakasta vaaleampaan vaihtaminen käy helpommin.

Kuva: Imaxtree
Alkuperäinen juttu: Marie Claire