Parasta ryhmäreissuissa on Sinin mielestä oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen: silloin saattaa päätyä vaikka elämänsä ensimmäiseen manikyyriin.

Sini löysi matkaseuraa somesta: ″Hauskan loman lisäksi käteen jäi uusi hyvä ystävä″

Reissuseuran uupuessa Sini Lavia, 28, keksi hakea kavereita somesta.

Kolme vuotta sitten Sini Lavian mieli veti matkalle, mutta lähimmistä ystävistä kukaan ei päässyt lähtemään. Sini julkaisi hetken mielijohteesta yksityisellä Instagram-tilillään kuvan kysyen, kuka ostaisi hänen kanssaan lennot lämpimään. Vitsistä lähtenyt postaus sai tutut ja puolitutut liikkeelle.

– Lopulta meitä oli viiden naisen porukka, ja ostimme lennot kahdeksi viikoksi Balille.

Muut naiset eivät tunteneet toisiaan, eikä Sinikään ollut nähnyt muutamaa reissukaveria useampaan vuoteen. Ennen matkaa ryhmä piti toisiinsa yhteyttä ja suunnitteli reissua yhteisen Whatsapp-ryhmän kautta, mutta varsinainen kohtaaminen tapahtui vasta kohteessa.

Snorklaus Nusa Lembonganin saarella oli huikeaa: ihan rannan lähistöllä oli upeita koralleja ja kaloja.

Uudella porukalla reissaaminen voisi pahimmillaan osoittautua painajaiseksi, mutta Sini oli ryhmänsä yhteishenkeen erittäin tyytyväinen. Kun muita ei tuntenut niin hyvin, kiukuttelut jäivät vähemmälle ja kaikki olivat valmiita joustamaan.

Ensimmäisten päivien alkukankeus katosi, kun ryhmä lähti aallokkoon veden alle kuvailemaan go pro -kameralla. Kuvauksista ei meinannut tulla mitään, kun kaikkia nauratti niin paljon.

Joustamista piti tehdä esimerkiksi illallisvalinnoissa ja päivän aktiviteeteissa. Välillä enemmistön päätöksestä syötiin hieman kalliimmassa ravintolassa, ja toisinaan biitsipäivä vaihtui nähtävyyksien katselemiseen, vaikka joillekin pelkkä makoilu olisi riittänyt.

– Mielestäni se, että joku lähtee tämmöiseen mukaan, kertoo jo paljon ihmisestä. Otin aluksi matkanjohtajan roolia ja loin tiimihenkeä, mutta huomasimme nopeasti olevamme samanhenkisiä. Surffasimme ja snorklasimme. Jos joku halusi tehdä jotain muuta, ryhmästä löytyi yleensä kaveri myös vaihtoehtoiseen tekemiseen.

Reissussa tuli välillä eripuraa, mutta isommasta ryhmästä oli helppo jakautua päiväksi omille teille yhden tai kahden kaverin kanssa. Erityisesti yhden reissuseuralaisen kanssa asiat sujuivat Sinillä harvinaisen jouhevasti, vaikkei kaksikko ollut ennen viettänyt juurikaan aikaa keskenään. Hauskan loman lisäksi käteen jäi uusi hyvä ystävä, jonka kanssa on jo suunniteltu seuraavaa reissua.

Hauskan loman lisäksi käteen jäi uusi hyvä ystävä, jonka kanssa on jo suunnitteilla seuraava reissu.

Onnistuneen kokemuksen siivittämänä Sini toisti some-tempauksensa vuosi sitten, ja päätyi Thaimaahan entisen työkaverinsa kanssa. Aluksi reissu oli tarkoitus aloittaa Tinder-matchin kanssa ja jatkaa lomaa työkaverin kanssa, mutta lopulta aikataulut eivät sopineet yhteen.

– Siitä Tinder-reissukaverista en ehkä olisi viitsinyt kertoa vanhemmille, Sini nauraa.

Balin Uluwatulla Sini ja matkakaverit kokeilivat surffausta hyvien opettajien kanssa.

Parasta puolitutun kanssa reissaamisessa on Sinin mielestä ollut oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen. Tuntemattomampi tyyppi saa eri tavalla houkuteltua kokeilemaan uusia juttuja.

– Menen itse yleensä halvimman kautta, mutta Thaimaassa kaveri vei minut syömään parempiin ravintoloihin ja pakotti elämäni ensimmäiseen manikyyriin. Epäröin aluksi, mutta kokemus olikin lopulta aivan ihana!

Sinin vinkit ryhmäreissuun:

1. Ole joustava. Usein periksi antamista tarvitaan, kun päätetään yhdessä aktiviteeteista, ruokapaikoista ja aikatauluista. Harva jaksaa reissata ihmisen kanssa, joka haluaa, että kaikki tapahtuu hänen ehdoillaan.

2. Muista huumori. Ei ole niin vakavaa, jos menee junalla väärään suuntaan tai eksyy uudessa kaupungissa. Kaikesta selviää ja aina voi kysyä apua.

3. Ota seikkailijan asenne. Parasta reissussa on heittäytyä ja katsoa, mihin päätyy ja kenen kanssa.

4. Tee rento aikataulutus. Ilman kiirettä vältytään suuremmilta säädöiltä ja väännöiltä.

5. Muista syödä ja juoda päivän aikana riittävästi. Nälkäkiukku on yksi yleisimpiä riidan aiheuttajia, mutta helposti estettävissä.

 

 

 

 

 

 

 

Teksti Siina Leppä
Kuvat Haastateltava