Saatko helposti finnejä? Tarkista, sorrutko näihin yleisiin mokiin

1. Meikit päällä nukkuminen

Me kaikki tiedämme, että meikit pitäisi puhdistaa joka ilta. Mutta skumpanhuuruisen perjantai-illan jälkeen houkutus nukahtaa kasvoja pesemättä saattaa kasvaa toisinaan kohtuuttoman suureksi. Meikki- ja peitevoiteet kuitenkin tukkivat ihohoukosia. Ihohuokosesi myös keräävät itseensä saasteita ympäristöstä, joten pyyhi kasvosi hätätapauksessa edes puhdistusliinalla. Älä kuitenkaan tee niiden käyttämisestä tapaa, sillä ne eivät puhdista läheskään yhtä tehokkaasti kuin kunnollinen kasvojen pesu.  

2. Likaiset tyynyliinat

Puhtaat lakanat eivät ole pelkästään arjen luksusta. Ne ovat ihon hyvinvointisi kannalta välttämättömyys. Varsinkin tyynyliinoihin kertyy mielettömiä määriä likaa ja pölyä. Suosi luonnonkuiduista valmistettuja liinoja ja vaihda ne ainakin kerran viikossa. Älä käytä huuhteluainetta, sillä se saattaa ärsyttää ihoasi. Jos ihosi kukkii todella pahasti, kokeile tyynyliinan vaihtamista kolmen päivän välein.

3. Suuret määrät maitotuotteita

Monet kertovat maitotuotteiden käytön vähentämisen auttaneen iho-ongelmiin. Aiheesta ei kuitenkaan ole kovinkaan paljon tutkittua hyötyä, mutta ainakin kokeileminen kannattaa. Muista, että maidotonta ruokavaliota noudattavan tulee kiinnittää erityishuomiota riittävään kalsiumin saantiin. 

4. Likaiset meikkisiveltimet

Meikkisiveltimet keräävät itseensä öljyjä ja kuollutta ihoa kasvoiltasi. Tiesitkö, että siveltimet kannattaisi pestä kunnolla kerran viikossa? Siveltimille tarkoitettujen puhdistusaineiden lisäksi pesuun voi käyttää hellävaraista kasvojenpesuainetta. Tiskiainetta kannattaa käyttää vain erityisen likaisiin tapauksiin.

5. Näppylöiden puristelu

Tiedämme, vaatii paljon itsekuria olla sörkkimättä finnejä. Puristelu saattaa kuitenkin pahimimmillaan johtaa tulehduksiin tai arpiin, joten hillitse itsesi. 

6. Kasvojen koskettelu

Joka kerta, kun nojaat käteesi, peität suusi haukotellaksesi tai puhut puhelimessa, siirrät kasvoillesi mielettömän määrän bakteereita. Mieti, mihin kaikkeen kätesi koskevat päivän mittaan: kolikoihin, vessan ovenkahvaan, likaiseen kaukosäätimeen… Hyi! Hanki siis käsilaukkuusi hyväntuoksuinen käsidesi ja muista myös käyttää sitä.