Ratkaisut yleisimpiin alusvaatepulmiisi

Kaikki alkaa alusvaatteista. Jos punaisella matollakin turvaudutaan muotoileviin alusvaatteisiin, miksi emme mekin? Mursimme yleisimmät alusvaateongelmat.

1. Sukkahousuni valuvat kesken juhlien tai puristavat vyötäröltä. 

Jos sukkahousut valuvat, koko on liian suuri tai vyötärönauha venähtänyt. Hyvät sukkahousut istuvat napakasti. Kiinnitä huomiota erityisesti pintaan. Valitse epätasaisen, silmukat erottavan neuloksen sijaan mahdollisimman sileät sukkikset. Laadukkaat sukkahousut maksavat 20-20 euroa, mutta sama raha saattaa kulua kertakäyttösukkiksiinkin. Kalliimpaa paria tulee myös kohdeltua ja huollettua paremmin. Laadukkaita sukkahousuja löytyy esimerkiski Wolfordin ja Falken valikoimista.

– Laadukkaissa sukkahousuissa on leveämpi, paksummasta neuloksesta valmistettu vyötärönauha, joka myös tukee ja jonka voi asetella oikeaan kohtaan. Jos mahallasi on tapana pömpöttää, valitse sukkahousujen päälle muotoileva housuliivi. Se litistää samalla vatsan, neuvoo Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta -kirjan kirjoittanut muotiasiantuntija Mirva Saukkola.

Kanta- ja kärkivahvikkeet lisäävät sukkahousuparin kestoa, mutta ne tursuavat Saukkolan mielestä epäelegantisti kengistä.

– Open-toe mallisten kenkien kanssa vahvikkeet ovat ehdoton no no.

2. Vartaloa myötäilevä cocktail-mekkoni paljastaa kaiken.

Muotoilevat alusvaatteet eivät ole mikään mummojuttu, vaan ne sopivat kaikille, jotka pukeutuvat juhlaan vähänkään vartaloa nuolevaan asuun. Muotoileva alusasu ei pienennä ketään, mutta silottaa muhkurat, ja lopputulos näyttää solakammalta.

– Juhla-alusvaatteiksi sopivat parhaiten sileäkuppiset, rintoja kauniisti korostavat balconette-liivit sekä reisiä tukevat lahkeelliset housuliivit, jotka ulottuvat aina rintaliivien alareunaan asti.

3. Muotoilevan housuliivin ja rintaliivin väliin jäävät jenkkakahvat.

Muotoilevien aluvaatteiden tulee olla jämäkät. Liian rennoilta tuntuvat ovat useimmiten liian suuret, mutta liian pienet aiheuttavat muhkuroita vääriin paikkoihin. 

– Muotoilevien alushousujen yläreuna kannattaa venyttää liivin kaarituen alle. Myös vartalokorsetti on hyvä vaihtoehto, Saukkola vinkkaa.

4. Liimattavat, olkaimettomat kupit eivät pysy paikoillaan. 

Liimalla kiinnittyvistä rintaliiveistä kannattaa valita yksi tai kaksi normaalia rintaliivikokoa isompi koko. Pese silikonisuojat tai liimattavat kupit käsin, jotta liimapinta pysyy hyvänä.

5. En löydä koskaan oikeankokoisia rintaliivejä.

Saukkola luottaa erikoisliikkeisiin. Etenkin rintaliivit kannattaa valita asiantuntevan myyjän opastuksella. Kiinnitä huomiota materiaaliin ja istuvuuteen.

– Suurin osa naisista veikkaa väärin liiviensä koon. Tyypillinen virhe on ostaa liivit, jossa on liian pieni kuppi ja turhan iso ympärysmitta. Ne eivät tue rintoja parhaalla mahdollisella tavalla, eivätkä saa niitä näyttämään kauniilta.

6. Rintani eivät ole terhakkaimmasta päästä, mutta unelmamekkoni pääntie on syvään uurrettu, enkä voi käyttää sen kanssa rintaliivejä.

Kokeile rintateippejä, joilla voit kohottaa povea ilman olkaimia tai liivejä.

– Isorintaisimmille ei valitettavasti ole tarjolla ihmeratkaisuja, Saukkola sanoo.

7. Rintaliivini näkyvät läpi.

Unohda alusvaatteet, joissa on pitsiä. Ohuen kankaan alla ihanuudet muuttuvat muhkuraisiksi. 

– Alusvaatteita on sopivaa esitellä vain harkitusti, sillä ne antavat helposti tuhruisen vaikutelman. Esimerkiksi rintaliivien kauniit olkaimet voivay kuitenkin parhaimmillaan olla katseenkääntäjät.

8. Mekossani on avoin selkä.

Selästä avoimen vaatteen kanssa sopivat erikoisliikkeistä löytyvät rintaliivit, joiden takahakaset suljetaan alaselästä. Pienirintaiselle riittävät liimatttavat nännisuojukset, isorintaiset pääsevät pitkälle olkaimia siirtelemällä.

Katso myös:

6 meikkivirhettä, joita liian monet tekevät

10 x kauneimmat hajuvesipullot

Onko tämä uusi it-laukkumerkki?

Kuva: Imaxtree