Pelimies ja muut miestyypit

Cosmo esittelee neljä yleistä miestyyppiä ja ohjeet, miten saat suhteen (halutessasi) toimimaan.

Jos huomaat eksyneesi keskelle suhdeviidakkoa, voit selkeyttää ajatuksesi keskittymällä olennaiseen kysymykseen: mikä hän on pohjimmiltaan miehiään? Ota apuun seuraavat kuusi tyyppiesittelyä. Kun tiedät, millaisen miehen kanssa olet tekemisissä – tai haluaisit olla, sinun on helpompi päättää, kuinka edetä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mammanpoika

Mistä tunnistat?
Äidin silmäterä vetoaa yleensä naisiin, joiden äidinvaistot kaipaavat kohdetta. Mammanpoika on tottunut helppoon elämään ja osaa odottaa palveluksia myös tyttöystävältään. Usein äiti on edelleen vahvasti kuvioissa miehen iästä riippumatta. Tämä ei ole välttämättä huono juttu: se merkitsee sitä, että sinä pääset helpolla. Jos vain hyväksyt mamman piipahdukset pyykkipäivinä tai yllätyskäynnit, kun hän haluaa ilahduttaa poikaansa vastaleivotulla pullalla. Mammanpoikaa ei välttämättä tunnista heti ensimmäisten, tai useampienkaan, treffien jälkeen. Toiset heistä ovat hyvinkin taitavia salaamaan ehkä itselleenkin hieman nolon ja aran aiheen. Kiinnitä huomiota seuraaviin merkkeihin: toistuvat puhelut äidiltä, äidin erilaisten taitojen, kuten taivaallisten lihapullien, eksyminen sivulauseisiin, perhekeskeiset valokuvat vitriinissä ja tietenkin palava halu esitellä sinut äidille ensi tilassa.

Miten käsitellä?
Karu totuus on, että mammanpojan kanssa suhteessanne on aina kolme ihmistä. Olet kuin Sinkkuelämää Charlotte deittaillessaan Treytä. Voit valmistautua siihen, ettet välttämättä saa viimeistä sanaa uuden asuntonne tapettien kuosista. Toisaalta voit ajatella positiivisesti: sinulla on omistautuva hoitaja valmiina mahdollisille yhteisille lapsillenne. Jos suhde on sinulle tärkeä, panosta ennen kaikkea toimivaan kanssakäymiseen ja laatuaikaan – miehen äidin kanssa.

Pelimies

Mistä tunnistat?
Aito pleijeri on yleensä hionut pelitaitojaan jo pikkupojasta asti. Ei siis ihme, että naiset bongaavat hänet ensimmäisenä baarin tarjonnasta. Pelimies on myös itse tietoinen viehätysvoimastaan. Terveen itseluottamuksen ja narsismin raja voi olla hänen kohdallaan hyvinkin häilyvä. Vaivihkainen itsensä peilailu ja ylikorostetun viileä olemus kuuluvat asiaan. Syvemmässä analyysissa selviää, että näennäisen järkkymätön ego on oikeasti olemattoman itsetunnon suojakuori. Usein pelimiehet ovat siipeensä saaneita sitoutumiskammoisia, joille naisten kaataminen on itsetuntoa kohottava harrastus siinä missä painojen nostelu. Hän voi yrittää herättää kiinnostuksesi joko välinpitämättömyydellä (jos pitää sinua haasteena) tai jalat heikoksi vetävällä supliikilla. Kummassakin tapauksessa: pidä pää kylmänä. Tällä pojalla on AINA useammat verkot vesillä.

Miten käsitellä?
Jos tahdot kesyttää pelimiehen, onnea yritykseen. Pesunkestävä pleijeri ei luovu valitsemastaan elämäntyylistä ihan helpolla. Parhaan kumppanin hänestä saa, kun pelaa itsekin samoilla säännöillä. Voit herätellä hänen kiinnostuksensa vaikkapa suoralla flirtillä baaritiskillä, jonka jälkeen et vilkaisekaan häntä koko iltana. Joistakin pleijereistä voi olla iloa koko kesäksi. Mutta sitä pidempi ja vakaampi suhde? Älä uneksi!

Joo joo -mies

Mistä tunnistat?
Tämä tyyppi lähtee riemumielin seuraksesi telttailemaan, sukujuhliin ja reppureissulle Balille. Mitä tahansa, kunhan sinä ideoit ja päätät ohjelmasta. Mies muistaa sinua treffien jälkeen ”Oli kivaa, milloin uudestaan?” -tekstarilla. Häneltä on tosin turha odottaa ehdotuksia, sillä pallo on aina sinun päädyssäsi. Miehen säyseys näkyy myös hänen mielipiteissään. ”Kumpi näistä mekoista olisi parempi?”,”Ne ovat molemmat kivoja – kummasta itse pidät?”, ”Mitä aiot tilata listalta?”, ”Samaa kuin sinä, kulta.” Joo joo -mies on aina saatavilla, joten voit luottaa siihen, ettet joudu edustamaan yksin pariskuntadinnereillä. Poikien peli-illat tai Tallinnan-reissut eivät rasit tätä tyyppiä.

Miten käsitellä?
Ikuisesti myötävirtaan uivan miehen kanssa ei tarvitse tehdä kompromisseja. Hän seuraa kannoillasi, kunhan vain jaksat vetää. Tämä tyyppi soveltuu loistavasti vahvatahtoisille naisille, jotka kaipaavat miellyttävää ja ennen kaikkea helppoa seuraa. Joo joo -tyypin kanssa ei tarvitse pelätä yhteenottoja, elleivät ne koske hänen saamattomuuttaan. Jos siis kaipaat miehestä muutakin kuin loputtoman miellyttämishaluista sohvan lämmittäjää, mieti, olisitko sittenkin enemmän koiraihmisiä. Myötämiehen voi helposti korvata karvaisella ystävällä, joka on kaiken lisäksi useimmiten pieniruokaisempi.

Haahuilija

Mistä tunnistat?
Elämänvirrassa ajelehtiva ”happy go lucky” -mies ei turhia murehdi. Hänen elämänfilosofiansa on hyvin yksinkertainen: tartu hetkeen. Usein tyyppi tarttuu myös tunnolliseen ja auttamishaluiseen naiseen. Pakko myöntää, haahuilija osaa valloittaa huolettomuudellaan ja poikamaisuudellaan. Tarkempi tutustuminen paljastaa, että hän ei olekaan vain ihastuttavan poikamainen, vaan poika, joka on kieltäytynyt kasvamasta aikuiseksi. Mies ei osaa vastata kysymykseen ”missä näet itsesi viiden vuoden päässä”, koska ei välttämättä tiedä, missä näkee itsensä huomenna. Hänen ajatuksensa täydellisestä parisuhteesta on sellainen, jossa sinä hoidat laskut ja pidät jääkaapin täynnä.

Miten käsitellä?
Haahuilija on ympäristönsä tulos. Hänen vanhempansa ovat todennäköisesti paaponeet häntä, eikä poikaparka ole oppinut ottamaan vastuuta itsestään ja elämästään. Suurin virhe on jatkaa vanhempien luomilla linjoilla. Tämä mies kaipaa tietämättään tilaisuutta ottaa ohjat käsiinsä. Tee siis hänelle palvelus ja siirry sivuun. Anna miehen hoitaa ravintolalaskunne, lomasuunnitelmanne, kokkailut ja kotityöt. Jos alat lipsua, muista, että hän oikeasti janoaa vastuuta (vaikka yrittäisikin luistaa siitä kaikin keinoin). Jos mies taas seikkailee työttömyyskortistossa tai onnettomasta pätkätyöstä toiseen, sinun tehtäväsi ei ole olla hänen life coachinsa. Vuoden tauko suhteessa voi riittää miehistymiseen
– tai sitten ei.