Onko kuiva iho syynä ryppyihin?

Cosmo kertoo totuuden tutuista kauneusmyyteistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myytti: Ihonhoitotuotteiden täytyy olla aina samaa merkkiä.

Totuus: Näin myyjä haluaisi sinun uskovan. Todennäköisesti ihosi hyötyy kuitenkin enemmän, kun valitset parhaat tuotteet eri merkeiltä. Yksikään kosmetiikkamerkki ei ole maailman paras kaikessa. Tärkeintä on löytää sinulle parhaiten sopiva yhdistelmä, vaikka kasvovoide olisikin eri sarjaa kuin puhdistusaine. Kokeile pieniä näyte- tai matkapakkauksia kunnes löydät suosikkisi.

Myytti: Kuiva iho on syynä ryppyihin.

Totuus: Vaikka kuinka rasvaisit ihoasi superkosteuttavalla voiteella, et voi välttyä rypyiltä tulevaisuudessa. Juonteet aiheutuvat kollageenin hajoamisesta ihon alemmissa kerroksissa, kun taas kosteusvoide imeytyy vain ihon pintakerroksiin. Auringon haitalliset säteet kiihdyttävät kollageenin hajoamista, joten ehkäise ryppyjä käyttämällä korkeaa aurinkosuojaa.

Myytti: Kaikki tarvitsevat erilaisen silmänympärysvoiteen.


Totuus:
Silmiä ympäröivä iho on muuta ihoa ohuempaa, joten se tarvitsee erityistä huolenpitoa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että on pakko käyttää omaisuus pieneen purkkiin silmänympärysvoidetta. Jos kasvovoiteesi on erityisen kosteuttavaa, ja hellävaraista, ei ole mitään syytä olla taputtelematta sitä myös silmien ympärille. Pidä kuitenkin huolta, ettei siinä ole ihoa ärsyttäviä hajusteita tai kemikaalista aurinkosuojaa. Levitä pieni määrä voidetta kevyesti keskisormella taputellen silmänympärysiholle, mutta jätä liikkuvat luomet ilman rasvaa.

Myytti: Kylmä vesi kutistaa ihohuokosia.

Totuus: Ihohuokosten koko johtuu geeneistä. kylmä vesi supistaa hetkellisesti verisuonia ja iho tuntuu kireämmältä. Huokoset näyttävät öljyä ja kuollutta ihoa täynnä ollessaan suuremmilta, joten käytä välillä naamioita. Myös erilaiset tehoseerumit kutistavat hieman huokosten ulkonäköä. Iän myötä ihon kollageeni hajoaa ja huokoset venyvät. Tähänkin auttaa korkea aurinkosuoja.