Niitä pieniä eroja

Kulttuurieroja Suomen ja Usan välillä.

Suomessa on yleisesti ajatuksena; miksi maksaa jollekulle jos voin tehdä saman asian itse. Täällä taas on ajatus; miksi en maksaisi jollekulle jos saan vähennettyä omaa työtaakkaa.

Amerikkalainen tapa suhtautua palveluihin on aivan toistaluokkaa kuin Suomessa. Täällä ihmiset rakastavat sitä että löytävät hyvän ruohonleikkaajan, kakun tekijän, jalkahoitopaikan, lähiravintolan, juhlasuunnittelijan, sisustajan jne. Täällä nautitaan siitä että työn voi antaa toiselle ja itse voi hengähtää hetkeksi. Ei tarvitse osata tehdä kaikkea ja olla kaikessa hyvä.

kuva

Usein näin kadunvarressa lasten pitämiä mehukojuja, alkuun ajattelin miksi ihmeessä pysähtyisin, tuhlaisi aikaa johonkin ”turhaan” jos kotona minua odottaa avaamaton tuoremehu. Miehen kautta olen alkanut sisäistää ajatusta, miksi en antaisi muutamaa kolikkoa lapsille, nauttisi itse jotain virkistävää matkan varrella ja tukisi samalla pienen bisneksen toimintaa. 🙂

Tosiaan, täällä toimii vaikka minkälaista yrittäjää, kaikkia rohkaistaan eteenpäin ja pienetkin ideat kasvavat välillä suuriksi. Negatiisivuus ei auta asioissa eteenpäin vaan rohkeus ja yritteliäisyys.