Näin selviät korkkareissa koko päivän

Yksi vuoden kiireisimmistä juhlapäivistä on ihan nurkan takana, kun lauantaina juhlitaan valmistuneita. Olit sitten juhlien tähti tai vieras, näillä ohjeilla selviät koko päivän korkkareissa. 

1. Valitse oikeanlaiset ja itsellesi sopivat korkkarit.

Kenkien tulee olla juuri oikean kokoiset ja lestiltään sopivat. Aidosta nahkasta ja mokasta valmistetut kengät ovat mukavimmat, sillä ne muokkautuvat jalkasi mukaan. Sovita kenkiä kaikessa rauhassa ja ajan kanssa. Kävele kaupassa ympäriinsä riittävän kauan, jotta saat oikean tuntuman kenkiin. Muista kenkäostoksilla, että jalat turpoavat päivän mittaan, joten jalkasi on isompi iltapäivällä kuin aamulla.

Näissä koroissa et taatusti jää seinäruusuksi! Nilkkaremmi tekee kengistä tukevamman tuntuiset. 59,95 e/Zara.

2. Aja kengät sisään.

Suurin virhe on vetää kengät kylmiltään jalkaan juhlapäivänä. Muista siis ajaa kengät sisään ennen juhlia, niin et koe ikäviä yllätyksiä. Hengaile kengissä kotona iltaisin joka ilta tunnin ajan, niin saat myös harjoitusta korkkarikävelyysi.

 3. Varaudu vaihtokengillä. 

Jos tahdot, voit varata mukaan toiset kengät. Esimerkiksi elegantit ja ajattomat balleriinat ovat hyvä vaihtoehto, kun et enää jaksa koikkelehtia koroissa. Tai jos juhlat ovat rennot, kukaan tuskin pistää pahakseen, vaikka hengaisit vähän aikaan ilman kenkiäkin. Anna jaloillesi välillä taukoa korkkareista.

Mustat nahkaiset balleriinat ovat mukavat mutta silti tyylikkäät. Vagabondin balleriinat 69,00 e/DinSko.

4. Jumppaa jalkojasi

Jalkoja kannattaa myös jumpata välillä juhlien aikana. Riisu kengät, kipristele varpaita, pyörittele nilkkoja ja hiero jalkapohjiasi. Se vetreyttää jalkojasi ja antaa sinulle voimia tanssia koko illan. 

Vinkki! Hemmottele jalkojasi juhlien jälkeen virkistävällä jalkakylvyllä. Jalkakylpy on todella helppo tehdä itse. Tarvitset vain lämmintä vettä, merisuolaa sekä suihkusaippuaa tai öljyä. Öljy tekee jaloistasi ihanan pehmeät. Kuivaa jalat pehmeällä pyyhkeellä ja rasvaa jalat huolella. Sujauta sen jälkeen jalkaasi pehmeät puuvillasukat, niin rasva saa imeytyä jalkoihisi rauhassa.

5. Ota apuvälineet käyttöön. 

Kaupoista löytyy myös valtavat valikoimat erilaisia apuvälineitä ja tarvikkeita. Kenkiin saa eri kohtiin laitettavia silikonityynyjä ja pehmikkeitä, jotka tekevät korkkareissa olemisesta mukavampaa. Myös laastarit, rakkopuikot ja rakkosuihkeet kannattaa pitää mielessä, niin kengät eivät pääse hiertämään.

Schollin Party Feet Ultra Slim -geelityyny pehmentää iskua mukavasti. Sujauta geelityyny päkiän alle, niin olet valmis bailaamaan! 10,80 e/Yliopiston Apteekki.

Parasta apua rakkoihin on ennaltaehkäisy. Sipaise rakonestopuikkoa niihin kohtiin, joista kenkäsi hankaavat (tai saattavat alkaa hangata.) Jos vahinko on kuitenkin jo tapahtunut, liimaa paikalle rakkolaastari, joka estää kenkiä hankaamasta lisää. Compeedin rakonestopuikko 7,20 e/Yliopiston Apteekki. Compeedin keskikokoiset rakkolaastarit 6,90e/Yliopiston Apteekki.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Katso myös:

Parhaat juhlamekot alle 50 eurolla

Täydellinen juhlameikki edullisesti

Kuinka kesähäihin kuuluu pukeutua?

Kuva: Imaxtree