Näin saat täydellisen rusketuksen purkista ja vältät yleisimmät itserusketusmokat

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Varo raitoja.

Itseruskettavan käyttöön kannattaa valmistautua viimeistään edellisenä päivänä. Kuori vartalon iho ja keskity etenkin kyynärpäihin, polviin ja muihin kuiviin kohtiin. Rasvaa iho huolellisesti kosteuttavalla voiteella. Levitä kuivimpiin kohtiin tuhdimpaa voidetta, jotta pääset eroon mahdollisista kuivista laikuista.

Levitä itseruskettavaa aina vain puhtaalle ja kuivalle iholle. Kuivaa siis iho huolellisesti suihkun jälkeen. Pienikin kosteus voi tehdä väristä epätasaisen. Itseruskettava ja hikoilu eivät ole hyvä pari, joten älä kokeile itseruskettavan käyttöä hellesäällä tai ennen treeniä. Levitä tuote aina tasaisesti koko vartalon iholle, niin vältyt ikäviltä raidoilta ja noloilta kohtaamisilta.

Muista myös: Vaikka iho näyttäisi itseruskettavan levityksen jälkeen kuinka vaalealta, älä kerrosta tuotetta. Lopullisen sävyn näet tuotteesta riippuen vasta tuntien päästä, joten odota kärsivällisesti. Anna voiteen imeytyä rauhassa ennen pukemista. Älä siis ryhdy rusketuspuuhiin kiireessä tai juuri ennen nukkumaanmenoa. Suosi väljiä vaatteita voiteen levittämisen jälkeen.

2. Ole huolellinen käsien kanssa. 

Käsien pesemistä ei voi painottaa liikaa. Käsien iho on usein vartalon ja kasvojen ihoa kuivempi, joten se suorastaan imaisee värin itseensä. Muista siis kuoria ja kosteuttaa myös kädet ennen itseruskettavan levittämistä. Rusketusvoide imeytyy melko nopeasti, joten käsiä kannattaa pestä muutaman kerran myös levittämisen aikana. Pese huolellisesti etenkin kämmenet, sormien välit, kynsinauhat ja rystyset. Vältyt kuitenkin ongelmalta, kun levität voiteen hansikkaat kädessä tai levityskintaalla.

Muista myös: Ellet halua ”ruskettuneita hihoja”, varo kastelemasta käsiä ranteita myöten pestessäsi niitä. Jos tämä arveluttaa, puhdista kädet ja kynnet huolellisesti kasvoille tarkoitetuilla puhdistusliinoilla. Vaaleammiksi jääneet kädet saat rusketettua taputtelemalla kämmenselät pumpulityynyllä, jonka kastat itseruskettavaan voiteeseen tai kasvoveteen.

3. Älä tee ylilyöntejä kasvojen kanssa. 

Levitä kasvoillesi vain sellaista itseruskettavaa voidetta, jonka sävyn tiedät sopivan ihollesi. Jos et ole varma, valitse aina mieluummin vaaleampi kuin tummempi versio. Vaalealle iholle tarkoitettu, asteittain ruskettava kasvovoide on turvallisin vaihtoehto aloittelijalle. Kuori kasvojen iho jo edellisenä päivänä ja levitä iholle kosteuttava naamio. 
Ennen itseruskettavan levittämistä puhdista ja kuivaa kasvot huolellisesti. Aloita ruskettaminen poskipäistä ja etene kohti hiusrajaa ja kaulaa. Taputtele pieni määrä voidetta varovasti hiusrajaan ja kulmakarvojen, silmien ja suun ympärille. Älä koskaan levitä itseruskettavaa liikkuvalle luomelle tai korvanlehdille. (Itseruskettava kasvovesi tosin sopii korvillekin, kun levität sen tarkasti!) Muista ruskettaa myös kaula ja dekoltee.

4. Varo pilaamasta kylppärin lattiaa ja lakanoitasi.

Levitä kylppärin lattialle vanha pyyhe ja seiso sen rusketusoperaation ajan. Kääri pyyhe lopuksi kasaan, ettet sotke lattioita. Anna ihosi kuivua rauhassa ennen vaatteiden pukemista ja sänkyyn tai sohvalle menemistä. Moni itseruskettava sisältää ripauksen pois peseytyvää sävyä, joka helpottaa aineen levittämistä. Tämä väri voi takertua vaatteisiin ja lakanoihin, mutta lähtee iholta ensimmäisessä pesussa.

                                         

Vita Liberata Fabulous Self Tanning Tinted Mousse -itseruskettava vaahto, 29,50 e. 

Lumene Natural Bronze -kevyesti päivettävä kosteusvoide 14,90 e.

 

5 Minute Mousse Self-Tan -pikaruskettaja, 29,80 e.