Näin löydät täydellisen meikkivoiteen

Juuri kun opimme varjostamaan, tulee strobing eli kasvojen korostaminen valoa taittavilla tuotteilla. Nyt tavoitellaan vauvamaisen kuultavaa ihoa.

Ajattele kiiltokuvista tuttuja, pilvenhattaralla istuvia pulleita enkelivauvoja. Jep, siinä on tämän hetken meikkimuusamme. Samalla voit unohtaa kaiken, mitä olen oppinut Kim Kardashianin lanseeraamasta contouring-trendistä, jossa kasvoja varjostetaan ja korostetaan dramaattisesti. Varjostus on usein vaikea toteuttaa taidokkaasti, ja kasvoille tulee tuputeltua valtavat määrät tuotteita. Ei hyvä. Moderni strobing-meikki taas, aivan kuten moni muukin ihovillitys, tulee Etelä-Koreasta. Huolella häivytetty, ihon parhaita puolia korostava meikki saa sinut näyttämään eteerisen enkelimäiseltä. Muista kuitenkin, että kuulto näyttää helposti kiiltävältä ja jopa rasvaiselta, eikä se ole tarkoitus.

Näin syntyy täydellinen meikkipohja:

1. Pumppaa ihoon ensin reilusti kosteutta. Ravitseva kosteusvoide tekee ihosta kimmoisan ja pohjasta tulee tasainen. Jos ihosi on rasvoittuva, valitse geelimäinen koostumus.

2. Hyvä pohjustustuote pitää meikin paikallaan koko illan. Valitse helmiäistä sisältävä ja valoa taittava tuote. Saat sekä pitoa että hehkua.

3. Käytä oikean meikkivoidesävyn valintaan aikaa. Sama sävy ei toimi kasvoilla kesät talvet. Valitse tarpeeksi peittävä, ihon väriä tasaava, mutta koostumukseltaan kevyt tuote. Marssi rohkeasti kosmetiikkamyyjän luo ja luota asiantuntijaan.

4. Peitä ihon virheet peitevoiteella. Valitse nestemäinen tuote ja unohda puikkomaiset versiot.

5. Valitse voidemainen korostusväri, joka on lähellä ihon omaa sävyä. Älä missään nimessä valitse valkoiseen taittavaa korostusväriä. Se kuljettaa sinut suoraan 1990-luvulle. Vaalealle iholle sopii hieman kellertävän kermainen sävy, tummempaa imartelevat ruusuisemmat sävyt.

6. Levitä kuultovoidetta kasvojen korkeimpiin kohtiin, joihin valo osuu eli poskipäille, kulmaluulle, nenänvarren keskelle, silmäkulmiin ja amorinkaarelle. Häivytä rajat huolellisesti sormin, häivityssiveltimellä tai sienellä.

Miten löydän oikean meikkivoiteen sävyn?

''Selvitä ensin ihosi pohjasävy. Kaikki ihosävyt jakaantuvat punaisiin ja keltaisiin pohjasävyihin. Tarkasta ensin ranteen sisäpinnasta, taittaako ihosi punaiseen vai keltaiseen. Valitse muutama erisävyinen meikkivoide ja testaa niitä leukaluulle posken alaosaan erilaisissa valoissa. Usein se täydellinen meikkivoidesävy syntyy sekoittamalla kahta sävyä, mutta yhdelläkin hyvin valitulla sävyllä pääsee pitkälle.", kertoo Makka Elonheimo, Make Up Foreverin kansainvälinen kouluttaja

Katso myös:

Muoti- ja kauneustoimittaja Emman muodonmuutos

Nämä letitysvinkit pelastavat päiväsi

Parhaat öljyt kauneudenhoitoon