Nahkakengät, uudet parhaat ystäväsi!

Mustilla nahkanilkkureilla on epäkiitollinen asema: niiden erinomaisuuden tajuaa vain, jos niitä ei ole. Kenkäkaapin kameleontit sopivat arkeen ja juhlaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valitse miellyttävin materiaali

Tarkista kenkien pohjassa olevasta tarralapusta, onko materiaali aitoa vai synteettistä nahkaa. Tekonahkaa kuvaa salmiakkikuvio, aitoa nahkaa vuodan merkki. Pinta-, sisä- ja ulkomateriaalit on yleensä merkitty erikseen. Ainakin pinta- ja sisämateriaalin olisi hyvä olla aitoa nahkaa. Nahkainen jalkine hengittää, joten se tuntuu kesällä viileältä ja talvella lämpimältä.

Löydä täydellinen koko

Sovita kenkiä aina iltaisin, kun jalkasi ovat päivän jäljitä hieman turvonneet. Nahka joustaa hieman, joten uuden kengän pitää olla napakka. Varmista silti, etteivät saumakohdat ja vetoketjut paina nilkkaluuta tai jalkapöytää.

Tätä et tiennyt

Talvella tiesuola voi tahrata inhottavia valkoisia raitoja kengän pintaan. Suolatahrat irtoavat parhaiten vedellä laimennetulla etikalla. Toinen kikka on kostuttaa suolaläikät vedellä, minkä jälkeen tahroja voi hangata metalli­esineellä, kuten veitsenkärjellä.

Pidennä käyttöikää

Käsittele nahkakengät kosteussuojalla. Myös hoitovoidetta kannattaa käyttää, jotta nahka pysyy pehmeänä eikä halkeile. Kastuneet kengät kannattaa kuivata ilmavassa tilassa.

Tsekkaa nämä

Osta nilkkurit, joiden varsi yltää vain hieman nilkan yläpuolelle. Ne näyttävät hyviltä myös mekon tai hameen kanssa. Jos olet lyhyt, sinun ei kannata hankkia pohkeen puoliväliin asti yltäviä saapikkaita, sillä ne katkaisevat säären hassusta kohdasta.