Muotisuunnittelija Alexander McQueenin ihosta suunnitellaan laukkuja ja takkeja

Muotia ja teknologiaa ollaan yhdistelty aiemminkin, mutta nyt kokeilu viedään aivan uudelle tasolle. Muotiopiskelija Tina Gorjanc Lontoon legendaarisesta Central Saint Martins -taidekorkeakoulusta luo kouluprojektinaan nahkatakki- ja -laukkumalliston, johon hän aikoo käyttää vuonna 2010 kuolleen muotisuunnittelijan Alexander McQueenin ihoa.

Iho ei ole peräisin oikealta Alexanderilta, vaan Tina kasvattaa uutta ihoa laboratoriossa. Hän keksi, että Alexanderin DNA:n saa eristettyä miehen suunnittelemasta Jack the Ripper Stalks His Victims -kokoelmasta, jonka vaatteisiin Alexander ompeli vuonna 1992 omia hiuksiaan. Alexanderin DNA:n avulla Tina saa kasvatettua suunnittelijan ihoa. Ihossa ja lopullisissa tuotteissa tullaan näkemään myös Alexanderin alkuperäisten kokoisia ja näköisiä tatuointeja ja luomia.

Tina Gorjanc nimesi projektinsa Pure Humaniksi. Hän haluaa osoittaa, kuinka esimerkiksi suuryritykset voivat jonain päivänä käyttää hyväkseen geeniteknologiaa, mutta myös näyttää, kuinka heikosti ihmisen DNA on suojattu.

Tinan tekemät vaatteet menevät todennäköisesti suoraan näyttelyesineiksi, eikä niitä tulla myymään kuluttajille. Jo nyt Tinan projekti on ollut esillä Central Saint Martinsin näyttelyssä, jossa Alexander McQueenin edustajakin kävi vierailemassa.

– Sain hyvää palautetta, eikä Alexanderin läheisillä tai brändillä ollut pahaa sanottavaa. Ideani kiehtoi heitä, ja he epäilivät, että Alexanderkin olisi voinut tykätä projektista. Hän venytti aina itsekin rajoja ja rikkoi jatkuvasti muotialan lakeja, Tina kertoo Quartz-sivustolla.

Muotisuunnittelija Alexander McQueen teki itsemurhan 40-vuotiaana helmikuussa 2010.

Lue myös:

Tässä ovat Suomi-muodin ajankohtaisimmat nimet

7 asiaa, joita odotamme Kenzo x H&M -yhteistyömallistolta

Tällainen on Saint Laurentin uusi luova johtaja

Kuvat MVPhotos

Alkuperäinen juttu: Harper's Bazaar