Muistatko vielä nämä 90-luvun hittisarjat?

1990-luvulla televisiosta tuli valtavasti koukuttavia sarjoja. Lapsena linnoittauduimme telkun ääreen aina tiettyyn kellonaikaan, nauhoitimme parhaimmat jaksot VHS:ille ja ihailimme suuresti pääosanesittäjiä, joista monesta on sitemmin tullut A-luokan näyttelijöitä.

Varoitus: Saattaa aiheuttaa tunnereaktioita ja nostalgisia muistoja!

1. Siskoni on noita

Jännittäviä jaksoja, komeita demoneita ja ihanat, sarkasmin puolesta liputtaneet sisaret, jotka selvisivät kaikesta, kunhan vain pitivät yhtä.

2. Aikavaras

Muistatteko vielä miehen, joka sai aamulehden aina päivää muita ennen ja esti kaikki onnettomuudet? Ai että. Se oli koukuttavaa ja kuinka paljon halusimme itsekin pystyä samaan.

3. Sweet Valley High

Ei riittänyt, että tapitimme sarjaa silmääkään räpäyttämättä – meidän piti myös lukea koko Sweet Valley High -kirjasarja. Pääosassa olivat kauniit kaksoset, näyttelijät Brittany ja Cynthia Daniel.

4. Sabrina, teininoita

Ennen kuin meillä oli Waverly Placen velhot, meillä oli Sabrina teininoita. Yhdessä jaksossa vieraili kerran jopa Britney Spears!

5. Baywatch

David Hasselhoff ei ollut välttämättä ykkösihastuksemme, vaan ennemmin ihailimme Mattia eli David Charvetia ja Codya näytellyttä David Chokachia, joka muuten todellisuudessa on äitinsä puolelta suomalainen. Ja se jakso missä Linda Lampenius vieraili… sitä jaksoa kokoontui katsomaan koko perhe.

6. Seitsemäs taivas

Idyllistä perhe-elämää, ja joka jaksossa oli aina joku moraalinen kysymys, jonka kanssa kamppailtiin. Justin Timberlaken kanssa naimissa oleva näyttelijä Jessica Biel teki sarjassa läpimurtonsa.

7. Melrose Place

Tätä sarjaa katsottiin, vaikka vanhemmat kielsivät. Ohjelma oli kuin Jenkkien Salkkarit: yhteen asuntorakennukseen mahtui valtavasti draamaa.

8. Tohtori tuli kaupunkiin

Feministisyydestään kiitelty, 1800-luvun villiin länteen sijoittuva sarja, jossa Jane Seymour näytteli lääkäriä. Byron Sully (Joe Lando) oli niin kuuma!

9. Passions

Jos ei jaksanut katsoa Kauniita & Rohkeita tai Tunteita ja Tuoksuja, katsoi Passionsia. Muistamme sarjasta vain päättömät juonenkäänteet ja kylän noidan Tabithan.

10. Isojen poikien leikit

Komeat veljekset, yläastekommelluksia ja ihastuttava Topanga.

11. Dharma & Greg

Komediasarjassa parasta oli rempseä Dharma eli Jenna Elfman ja pariskunnan vanhemmat, joista toiset olivat hippihenkisiä, toiset rahakkaita. Paras huumori syntyikin heidän yhteentörmäyksistään.

12. Roswell

Tämä sarja ei esittelyjä kaipaa. Jos missasit sen tai olet unohtanut mitä Roswellissa tapahtui, avaa Netflix ja heti.

13. Niin sanottu elämäni

19 jaksoa riitti katsojien koukuttamiseen ja Claire Danesin ja Jared Leton nousukiidon laukaisemiseen.

14. Kaksi kaveria, tyttö ja pitsapaikka

Idiootti nimi, mutta mahtava sarja. Se myös antoi meille Ryan Reynoldsin.

15. Vielä kerran

Uusioperhe-elämää Niin sanottu elämäni -sarjan tekijöiltä. Sarja toimi ponnahduslautana Shane Westille ja Evan Rachel Woodille.

16. Hei, olen Susan

Toimittaja Susan (Brooke Shields) jätti rikkaan miehensä alttarille ja koitti pärjätä omillaan. Toimituksessa työskentely (tai oikeastaan siellä lorvaileminen) vaikutti niin mielenkiintoiselta!

17. Sunset Beach

Saippusarja oli O.C:n isosisko, sillä myös se sijoittui Orance Countyyn ja esitteli siellä asuvien ihmisten kiiltokuvamaista elämää, vaikka kulisseissa kuohui ja kovaa. Tietenkin.

18. Felicity

Keri Russell tähditti yliopistomaailmaan sijoittuvaa draamaa. Mitä ihmissuhdekiemuroita! Myös Jennifer Garner ponkaisi sarjasta ponkaisi suuren maailman tietoisuuteen.

19. Viiden juttu

Aah, tämä sarja oli ihana! Charlie eli Lost-sarjastakin tuttu Matthew Fox joutui muuttamaan takaisin kotiinsa huolehtiakseen neljästä sisaruksestaan, kun hänen vanhempansa kuolivat auto-onnettomuudessa. Sydän särkyi sarjaa katsoessa monta kertaa.

20. Marienhof

Saksalaissarja oli loistavaa vaihtelua jenkkisarjoihin. Ja se tunnusbiisi! Es wird viel passieren, woo-o-o.

Puuttuuko listasta vielä joku sinun suosikkisarjasi?

Lue myös:

Iloisia uutisia O.C.-faneille!

Hittisarjalle saadaan ehkä jatkoa!

Deadwood, totta vai tarua?

7 parasta tyttöleffaa ikinä

Kuva MVPhotos