Lue tämä, ennen kuin leikkaat hiuksesi

Muista kysyä itseltäsi nämä kysymykset ennen kuin teet hiuksillesi muutoksia:

1. Minkä muotoiset kasvot sinulla on?

Kasvojen muoto ratkaisee hiusmallia valitessa paljon. Sama malli ei välttämättä sovi kaikenmuotoisille kasvoille, joten on tärkeää määritellä omien kasvojen muoto ja valita sitten niille sopiva leikkaus.

 2. Millainen hiuslaatu sinulla on?

Ovatko hiuksesi suorat, taipuisat vai kiharat? Ovatko ne lasimaisen liukkaat vai todella karheat? Kaikki hiusmallit eivät sovi kaikille hiuslaaduille, sillä esimerkiksi hiusten taipuisuus tai karheus saattaa vaikuttaa siihen, kuinka hiukset laskeutuvat. Vastaavasti liukas lasimainen hius saattaa myös vaatia erityisiä leikkaustekniikoita, jottei tukka roikkuisi jatkuvasti litteänä.

 3. Millaiset odotukset sinulla on?

Varmista, että odotuksesi hiusmallin suhteen ovat realistiset. Lempparijulkkiksestasi studiossa otettu kuva saattaa saada hänen hiuksensa näyttämään upeilta sillä hetkellä, mutta sinun on hyvä tiedostaa, että lopputuloksen saavuttamiseksi on saatettu nähdä paljon vaivaa ja kuva voi jopa olla käsitelty tietokoneella edustavammaksi. Realistisempia lopputuloksia kannattaakin katsella kuvista, jotka on otettu studion ulkopuolella jolloin tiedät, että hiusmalli näyttää hyvältä myös ilman jatkuvaa korjailua.

4. Millainen elämäntyyli sinulla on?

Joidenkin hiusmallien ylläpito saattaa vaatia paljonkin aikaa joten pidä huoli, että valitset mallin, joka sopii elämäntyyliisi. Jos esimerkiksi tiedät, ettet jaksa aamuisin nähdä suurta vaivaa hiustesi kanssa valitse malli, jonka saat halutessasi myös nopealle ponihännälle. Muista myös, että lyhyet hiusmallit saattavat näyttää huolettomilta, mutta voivat silti vaatia yllättävän paljon aikaa ja tiheää kampaajalla käyntiä.

5. Oletko valmis muutokseen?

Ajatus pitkien hiusten leikkaamisesta trendikkääseen polkkamittaan saattaa tuntua houkuttelevalta, mutta olethan varmasti valmis muutokseen? Suuria muutoksia ei välttämättä tarvitse tehdä kerralla, vaan voit siirtyä lyhyempään hiusmalliin tai toiseen hiusväriin asteittain. Näin sinulla on aikaa totutella muutokseen ja ehdit myös painaa jarrut ajoissa pohjaan, jos suunta ei sittenkään tunnu oikealta. 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Katso myös:

Näin teet Olivia Palermon ihanan niskanutturan

7 ongelmaa, jotka vain otsatukalliset ymmärtävät

3 keinoa selvitä hiuskriisistä