Nelli Matula: ”Kynsien lakkaaminen on minulle terapiaa”

Laulaja Nelli Matula kriiseilee hiuksistaan, mutta rakastaa näpertää ystävien juhlanutturoiden, kynsien ja irtoripsitupsujen kanssa.

Vapaailtojen nautinto

”Rakastan laittautumista ja näpertämistä. Tykkään perehtyä esimerkiksi erilaisiin kynsitekniikoihin. Minulla ei ole ikinä ollut tekokynsiä, sillä kynsien lakkaaminen on minulle kuin terapiaa. Lähimmät ystäväni tietävät, että kynsistäni voi päätellä henkisen hyvinvointini. Jos ne eivät ole laitetut, on ollut liikaa kiirettä ja stressiä.

Arkena laittaudun kymmenessä minuutissa. Lisään meikkivoidetta ja aurinkopuuteria ja teen sillä myös kevyen silmämeikin. Iltaa varten vaihdan peittävämpään meikkivoiteeseen ja teen tummemman smokey eye -silmämeikin. Olen kerran elämässäni koittanut ripsenpidennyksiä ja lähes kaikki omat ripseni putosivat pois. Siksi käytän mieluummin irtoripsitupsuja. Tykkään siitä, että kun päivä on ohi, saan kasvoiltani kaiken ekstran pois.

Vahva huulimeikki ei sovi persoonaani, se tekee olosta raskaan. Valitsen mieluummin vadelmanpunaista tai nudesävyjä. Jos olen oikein villillä tuulella, jätän silmät meikkaamatta ja panostan kirkkaanpunaisiin huuliin. Ostan aina huulipunan, jossa on kylmä pohjasävy, sillä se tekee hampaista valkoisemman näköiset.

Nautin siitä, kun saan laittautua rauhassa. Kietoudun aamutakkiin, kuuntelen hyvää musiikkia, juon teetä ja meikkaan helposti kolmekin tuntia. Vapaailtana saatan käyttää aikaa siihen, että kokeilen erilaisia meikkejä, laitan tukan ja lakkaan kynnet. En kuitenkaan lähde minnekään: syön vain pitsaa sohvalla ja menen suihkuun.

Ihailen laulaja Alicia Keysiä, joka lopetti meikkaamisen, mutta itse en pystyisi samaan. Ei se ole siitä kiinni, että pitäisin itseäni rumana ilman meikkiä, kyse on enemmänkin fiiliksestä. Siitä itsevarmuudesta, mitä meikki parhaimmillaan tuo esiintymiseen. Meikittömyys ei ole minulle silti mikään ongelma. Käyn kaupassa ja snäppäilen ilman meikkiä.”

Sliipattu ponnari pelastaa arjessa

”Teininä minulla oli paljon ulkonäkökomplekseja. En voi sanoa, että ne ajat ovat takanapäin ja olen täysin sinut itseni kanssa. Nykyään se riippuu päivästä. Onneksi ikä on opettanut sen, ettei minun tarvitse enää yrittää olla se mimmi Vogue-lehden kannessa.

Erityisesti hiukseni ovat olleet minulle aina kriisin aihe. En tiedä, mitä tekisin niille. En osaa laittaa tukkaani ja olen laiska hoitamaan sitä. Hiuslaatuni on sähköistyvä, lasinen, ohut luiru. Jo pienenä tukkani oli niin liukas, että pinnit ja ponnarit vain putosivat päästäni. Äiti leikkasi minulle pottatukan, sitoi otsahiukseni sykerölle ja kiinnitti miljoonalla pinnillä. Olin kuin Pikku Myy. Sen jälkeen en ole enää halunnut lyhyttä tukkaa. Otsatukan leikkaaminen taas olisi ultimaattisin virhe, minkä voisin tehdä. Näin ohuella hiuslaadulla ei saa ihanan tuuheaa italialaisotsatukkaa, vaan kolme sojottavaa karvaa. Messy bun -kampauskin tarkoittaa kohdallani kolikonkokoista mykkyrää.

Hiukseni rasvoittuvat nopeasti, joten kuivasampoo on paras ystäväni. Vakkarilookini on jumalattoman kireä, korkea ponnari tai sliipattu niskaponnari. En osaa käsitellä tukkaani arkisin, mutta rakastan tehdä juhlakampauksia, kuten erilaisia nutturoita. Olen tehnyt ystäväni häissä kampaukset itselleni ja kaikille morsiusneidoille. Se on juuri sitä pientä pipertämistä, josta nautin.

Jos minulla on morkkis siitä, että olen käyttänyt liikaa lämpökäsittelyä, laitan illalla latvoihini jojoba- tai arganöljyä ja pesen aamulla pois. En tiedä, pelastaako se mitään, mutta haluan uskoa niin.”

Paras kasvonaamio Youtubesta

”On todennäköisesti vain tuuria, että ihoni on näin hyvä. Luotan säännölliseen puhdistamiseen ja hyviin perustuotteisiin. Käytän kasvoillani Aqualanin perusvoidetta, en mitään sen ihmeellisempää. Koska ihoni on taipuvainen rasvaisuuteen, superkosteuttavat voiteet aiheuttavat vain finnejä. Myös silloin, jos en ole ehtinyt nukkua tarpeeksi, olen syönyt rasvaista ja suolaista ruokaa enkä ole muistanut juoda vettä, sen huomaa naamastani.

Opin muutama vuosi sitten Youtubesta kasvonaamioreseptin, jonka teen kotona kerran viikossa. Se pitää ihon täydellisessä kuosissa. Parasta on, ettei naamioon tarvita kuin yksi kananmunan valkuainen ja yksi nenäliina. Kuuman suihkun jälkeen, kun ihohuokoset ovat auki, levitän sudilla koko kasvoille valkuaista. Pullasutikin käy! Sitten revin nenäliinasta suikaleita ja lisää yhden kerroksen kasvoille. Sen jälkeen kerrostan kolme kertaa valkuaista ja nenäliinasuikaleita vuorotellen. Annan naamion vaikuttaa 30–45 minuuttia, kunnes sen voi irrottaa kasvoilta kokonaisena maskina. Hemmottelupäivänä laitan valkuaisnaamion jälkeen vielä savinaamion.”

Kuvat LIISA VALONEN