Kukkia, hapsuja ja vilauttelua – näitä trendejä himoitsemme juuri nyt!

Kokosimme tärkeimmät tärpit kevään catwalkeilta. 

KUKKIVA HOUSUPUKU

Kukkakuume alkoi viime syksynä, kun printtimestari Erdem Moralioglu teki yhteistyömalliston H&M:n kanssa. Keväällä kiinnostavin paikka kukkaprintille on juhlakelpoinen housupuku, joka on muodoiltaan maskuliininen: väljä ja ryhdikäs. Yhdistä se mahdollisimman siroihin korkkareihin ja vedä tukka siistille sivujakaukselle.

USKOTTAVA VYÖLAUKKU

Väistykää överihintaiset designer-laukut! Kauden kuumin veska on vanha kunnon vyölaukku. Trendsetterit erottaa jenkkituristeista siitä, miten vyölaukku on puettu. Tyylipuhdas tapa on vetäistä vyölaukku vyötärön sijaan ylävartalolle, toisen olan yli. 

NOPEAT LASIT

Kauden hittilasit ovat sporttiset, kapeat ja peilipintaiset. Acnen ja Moschinon versiot mukailevat nopeiden sporttilasien tyyliä, mutta ovat trendipokia selvästi klassisemmat. Niiden muoto on virtaviivainen, mutta sävy maltillinen ruskea ja viimeistely ylellinen. 

RYPYT

Tänä keväänä rypyistä tulee himottavia, ainakin vaatteiden viimeistelyissä. Mikä parasta, kätevä tuunaaja ottaa trendin haltuun puoli-ilmaiseksi ompelemalla minkä tahansa mekon tai paidan nurjalle puolelle kuminauhan.

LÄSKILENKKARIT

Juuri nyt pitää olla pikkasen pläski, ainakin lenkkareiden. Valkoiset muhkulenkkarit saivat huippumuodin hyväksyvän leiman viimeistään Pariisin muotiviikoilla, kun niillä tepasteltiin Louis Vuittonin ja Célinen catwalkeilla.

MINIKORKO

Muotiväen nilkat saavat vihdoin levätä: kauden trendikkäimmissä korkkareissa on kapea mutta hyvin matala kitten heel -korko. Söpöstelevät korkkarit yhdistetään farkkuihin ja simppeliin paitaan.

KULMIKAS KAULA-AUKKO

Neliönmallinen pääntie on yhtä imarteleva kuin syvä v-aukko mutta siveellisempi. Siksi se toimii myös konservatiivisissa työpaikoissa ja tilaisuuksissa. Paidan tai mekon trendikäs kaula-aukko tulee parhaiten esiin, kun valitset yksivärisen vaatteen ja laitat hiukset kiinni.

NYRKKEILIJÄN SORTSIT

Treenitrikoissa on paineltu julkisilla paikoilla jo monta vuotta. Nyt on urheilusortsien vuoro. Treenisalin ulkopuolella pelittävät sortsit ovat väljät, puolipitkät ja pastellinväriset. Yhdistä ne neuleeseen tai lyhyeen takkiin ja tennareihin. 

PIKKARI-VALLANKUMOUS

Viime vuosina on vilauteltu rintaliivejä – ja nännejä, nyt pikkuhousuja. Kätevin tapa näyttää alkkarit on pukea ne pitkän, läpinäkyvän mekon alle. Parhaat pikkarit tarkoitukseen ovat korkeavyötäröiset, kiinnostavan väriset mummoalkkarit, jotka ovat lähempänä minisortseja kuin pikkuhousuja.

HIENOSTUNEET HAPSUT

Hameiden, mekkojen ja takkien lahkeisiin tuodaan eloa pitkillä hapsuilla. Hapsuilta riisutaan niiden boheemi hippimaine, ja ne yhdistetään minimalistisiin vaatteisiin. Trendin suunnannäyttäjä on luonnollisesti pelkistämisen mestari, muotitalo Céline.

JOKASÄÄN SADETAKKI

Vuoden kiinnostavin, mutta ei ehkä hengittävin, materiaali on muovi. Jos seuraavaan palkkapäivään on aikaa, trendin saa haltuun edullisesti ja harvinaisen käytännöllisesti: ostamalla läpinäkyvän sadetakin. Burberryn muotitalo puki sen pokkana korkokenkien, kynähameen ja 
lippalakin kansa.

KYNÄHAME HALKIOLLA

Jos catwalkia on uskominen, tänä kesänä ei paljon hameiden helmoja heilutella. Kiinnostavin hame on nimittäin malliltaan kapea. Järkevin valinta on kynähame, jossa on korkea halkio, vetoketju tai kietaisumalli. Siinä pystyy nousemaan myös portaita. Edustustilaisuuksissa hame yhdistetään korkkareihin ja värikkäisiin sukkiin. Maanantaiaamuna se puetaan tennareiden pariksi.

Kuvat: Imaxtree