Kuinka paljon kosmetiikkaa sinä käytät päivässä?

Suomalaiset kuluttavat kosmetiikkaan noin 940 miljoonaa euroa vuodessa, eli keskimäärin 170 euroa per henkilö. Keskiverto suomalainen käyttää päivässä 10–12 eri tuotetta, joka joskin miehet oletettavasti laskevat keskiarvoa. Toimitus testasi, kuinka monta eri purnukkaa oikeasti avaamme päivän aikana – ja yllättyi.

"Ajattelin ensin, että ehkä käytän noin kahtakymmentä tuotetta päivässä keskivertosuomalaisen tavoin. Selvisi kuitenkin, että tarvitsen arkilookini loihtimiseen liki neljääkymmentä tuotetta. 35 tarkalleen ottaen. Mukana on perustuotteita, kuten silmänympärysvoide, tuoksu ja ripsiväri, mutta myös ”ekstraa”, kuten korostusväri, kahta eri meikkivoidetta ja itseruskettavaa. En edes halua tietää, kuinka monta tuotetta käytän silloin, kun oikeasti tälläydyn!"

– Linda, toimituspäällikkö

"Nopeasti laskettuna käytän päivän aikana yhteensä 21 eri tuotetta, ja kuvasta jäivät uupumaan hajuvesi ja huulirasva. Luku hipoo siis 25 per päivä. Se kuulostaa aika hurjalta, mutta todellisuudessa ei tunnu siltä. Ns. pakollisista tuotteista (shampoo, hoitoaine, deodorantti, hammastahna yms.) kertyy jo itsessään melkein kymmenen kohdan lista, mutta tietenkin meikkiä lisättäessä luku kasvaa. Koko työpäivän kestävän maalauksen luomiseen vaaditaan hyviä pohjustavia tuotteita ja varjostusten luomiseen tarvitaan taas muutama lisäpurkki. Jos jaksaisin ja ehtisin laittaa hiuksiani edes jollakin lailla (suoristamisen lisäksi), lukuni lähentelisi varmasti kolmeakymmentä. En vain herää näyttäväni Beyoncélta. Sitä kuitenkin odotellessa!"

– Nora, harjoittelija

Haastamme nyt lukijamme pitämään yhden päivän ajan kirjaa omista tuotteistaan! Yllättääkö lukusi sinut, vai oletko täysin tietoinen omasta kosmetiikkakulutuksestasi?