Korealainen ihonhoito kymmenessä minuutissa – poimimme tärkeimmät kohdat!

Jos et jaksa omaksua K-Beautysta tuttua monivaiheista ihonhoitorutiinia ihan sellaisenaan, nappaa käyttöösi itsellesi sopivimmat kohdat korealaisesta ihonhoidosta. Suoriudut tärkeimmistä alle kymmenessä minuutissa. 

1. Kaksoispuhdistus karkottaa epäpuhtaudet

Korealaisessa ihonhoidossa tavoitellaan vaatimattomasti täydellistä ihoa. Avain kuulaaseen ihoon piilee kaksoispuhdistuksessa. Siinä meikki pestään ensin pois puhdistusöljyllä. Sen jälkeen kasvoille jääneet epäpuhtaudet häädetään puhdistusvaahdolla, -geelillä tai -voiteella. Kun iho on oikeasti puhdas, myös hoitotuotteet imeytyvät paremmin.

2. Älä skippaa kasvovettä

Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen. Vaikka olisit pessyt kasvosi huolellisesti puhdistustuotteella, kasvovesi ja valkoinen vanulappu paljastavat yleensä totuuden. Kasvovesi auttaa lisäksi ihon kosteuttamisessa sekä sen luonnollisen pH-arvon palauttamisessa puhdistuksen jälkeen. Tätä vaihetta ei siis kannata unohtaa. Valitse itsellesi sopivin kasvovesi ihotyyppisi mukaan.

3. Hoitonestetehostaa muiden tuotteiden vaikutusta

Kasvovesi puhdistaa kasvot, mutta hoitoneste eli essence luo pohjan ihonhoidon seuraaville vaiheille. Hoitoneste on tärkeä osa korealaista ihonhoitorutiinia, ja se on vallannut vähitellen tilaa myös suomalaiskylppäreistä. Annostele muutama tippa hoitonestettä kämmenillesi ja taputtele tuotetta kasvoille käsin. Voit halutessasi painella nestettä iholle myös useampia kerroksia. Tarkista kuitenkin aina käyttöohje, sillä eri hoitonesteillä saattaa olla hieman toisistaan poikkeavia ohjeistuksia.

4. Laita ihosi seerumikuurille

Seuraavaksi iholle levitetään seerumi. Seerumien tehokkuus perustuu korkeaan aktiiviainepitoisuuteen ja siihen, että ne pääsevät imeytymään syvälle ihoon kosteusvoidetta ja -öljyä tehokkaammin. Seerumi on kätevä täsmäapu, kun ihosi kaipaa ekstrahemmottelua. Seerumit toimivatkin loistavasti kuureina. Pohdiskele kuitenkin tarkkaan, mihin ihosi haasteeseen oikeasti tarvitset apua. Seerumeita on tarjolla moniin eri tarpeisiin, joten purkkikaupoilla kannattaa olla tarkkana.

5. Kosteutus takaa kuulaan ihon

Kosteusvoide tai -emulsio lukitsee ihoon kasvovedestä, hoitonesteestä ja seerumista saadun kosteutuksen. Pohdi ostoksilla ihotyyppisi lisäksi ainakin sitä, aiotko käyttää tuotteen päällä meikkiä ja tavoitteletko kuulasta vai mattaista lopputulosta. Nyrkkisääntönä on, että kuivaihoisen kannattaa valita täyteläinen tuote. Seka- ja rasvoittuva iho hyötyy usein kevyemmistä ja ihoon helposti imeytyvistä tuotteista.

6. Kohtele silmänympärysihoa varoen

Tämä kohta kuuluu hoitorutiinin tärkeimpiin. Silmänympärysvoiteen käyttö kannattaa aloittaa samoihin aikoihin silmämeikin käytön kanssa, kuitenkin viimeistään 25-vuotiaana. Levitä silmänympärysvoidetta iholle sormin varovasti taputellen. Siten et tule kohdelleeksi herkkää silmänympärysihoa turhan kovakouraisesti.

7. Naamioidu ennen nukkumaanmenoa

Yöllä iho korjaa itseään ja hoitaminen on silloin tehokasta. Viimeistele ihonhoitorutiini kosteuttavalla yönaamiolla, joka levitetään kasvoille ennen nukkumaanmenoa ja annetaan vaikuttaa iholla aamuun saakka. Runsaasti aktiiviaineita sisältävä yönaamio tekee taikojaan kätevästi samalla, kun sinä keskityt näkemään unia koiranpennuista ja kesästä. Yönaamio on kätevä varsinkin silloin, kun tiedät unien jäävän lyhyiksi: iho näyttää aamulla raikkaalta ja heleältä. Nerokasta! Monia yönaamioita suositellaan käytettäväksi parina iltana viikossa.

Kuva: Imaxtree ja valmistajat