Janni Hussin ja Joel Harkimon välillä on sielujen sympatiaa.

Janni Hussi ja Joel Harkimo rakastumisesta, yhteisestä yrityksestä ja avioliitosta: ”Nyt tämä on kyllä menoa”

Suhteen julkistaminen jännitti Janni Hussia ja Joel Harkimoa, mutta lopulta se oli suuri helpotus. Nyt he ovat rakastuneita, yhteisen yrityksen omistajia – ja pian myös avopuolisoita.

Kun Cosmopolitanin bloggaaja ja liikunta-alan ammattilainen Janni Hussi, 27, ja tapahtumayrittäjä Joel Harkimo, 29, olivat tapailleet kuukauden päivät, he lähtivät Jannin perheen mökille juhlistamaan tämän syntymäpäivää. Joel kokkasi monen ruokalajin menun, johon kuului ostereita, molempien suosikkeja.

Alkusyksyn ilta oli hämyinen. Pariskunta istui lämpimällä lasiterassilla kynttilänvalossa. Ympärillä oli pelkkää pimeää.

– Tuijotin vain Jollea enkä kymmeneen minuuttiin edes kuullut, mitä hän sanoi. Silloin ajattelin, että ei hitto, nyt tämä on menoa, Janni sanoo.

Kun Joelilta kysyy, milloin hän tajusi ensimmäisen kerran olevansa rakastunut, vastaus on sama ilta.

– Istuimme, juttelimme ja joimme viiniä sinä yönä aamuneljään saakka. Oli niin helppoa ja siistiä olla vain kahdestaan.

Joelin vuoksi Janni oli valmis luopumaan sinkkuudesta

Ennen kuin Janni tapasi Joelin, hän oli ollut pari vuotta sinkkuna. Ero entisestä poikaystävästä oli vaikea ja toipuminen kesti kauan, mutta yksinolo teki hyvää.

Janni otti itselleen aikaa juuri niin kauan kuin tuntui tarvitsevan. Jo ennen eroa hän oli aloittanut terapian käsitelläkseen taipumustaan suorittaa uupumukseen asti, mutta myös erosurussa apu tuli tarpeeseen.

– Ajattelin, että jumankauta, nyt en lakaise mitään juttuja maton alle, vaan käyn läpi kaiken. Jos hyppää parisuhteesta suoraan toiseen, kaikki suhteet päättyvät samalla tavalla, Janni sanoo.

Sinkkuaikana Janni alkoi myös nauttia täysillä yksinolosta. Hän melkein toivoi, ettei törmäisi keneenkään.

– Ajattelin, että olen mieluummin vaikka loppuelämäni yksin kuin tyydyn johonkin ihan kivaan mieheen. Suosittelen jokaiselle, että jossain vaiheessa elämää elää vain itselleen.

Viime kesän Janni eli vauhdikasta sinkkuelämää. Elokuussa hän lähti ystävänsä kanssa juhlimaan kesän päättäjäisiä ja vannoi, että nyt saa riittää miesten kanssa säätäminen. Sunnuntaina Joel viestitti Jannille Instagramissa. Ensimmäinen viesti liittyi Jannin postaamaan videoon toyvillakoirastaan Harrista.

Joel vakuuttaa, ettei ajatellut silloin asiaa pidemmälle tai viestittänyt treffiaikeissa. Hänestä Janni vain vaikutti siistiltä tyypiltä.

– En minä ihan jokaiselle koiranomistaja-mimmille viestittele, Joel sanoo.

Muutamien päivien viestienvaihdon jälkeen Joel pyysi Jannia moottoripyöräajelulle. Oli paahtavan kuuma. Janni ja Joel ajoivat pitkin Töölön rantoja, kävivät sushilla ja menivät lopuksi merenrantaan kahville.

Vaikka Janni oli juuri päättänyt olla itsekseen, Joel tuntui vahvasti tyypiltä, jonka vuoksi hän olisi valmis luopumaan sinkkuudesta. Joel kolahti niin kovaa, ettei siinä enää jarruteltu.

– Jos joudut joskus miettimään, oletko ihastunut vai et, voin antaa sellaisen vinkin, että et ole. Sen kyllä tietää, kun oikeasti ihastuu, Janni sanoo.

Parin välillä on ollut vahva yhteys ensimmäisistä viesteistä alkaen.

Otti päähän lähteä treffien jälkeen kotiin Sipooseen.

– Alusta asti on tuntunut siltä kuin olisimme tunteneet aina, vaikka emme olleet ennen ensitreffejä koskaan tavanneet. Välillämme on jotain sielujen sympatiaa, Janni sanoo.

Joel tunnistaa saman, yhdessä oleminen oli heti niin helppoa.

– Otti päähän lähteä treffien jälkeen kotiin Sipooseen. Olisin voinut jatkaa sitä kesäiltaa loputtomiin.

Janni ja Joel kertovat harjoitelleensa läsnäoloa: ensimmäisenä aamulla ja illalla kotiin tullessa halataan.

Jodelissa huhuttiin, toimittajat soittelivat… Suhteen piilottelu alkoi väsyttää

Seurustelun alkuvaiheessa Janni ja Joel yrittivät pitää matalaa profiilia. Molemmat tekevät julkista työtä, joten oli selvää, että heidän seurustelustaan puhuttaisiin. He välttivät yhdessä näyttäytymistä. Kun piti käydä kaupassa, toinen kävi ja toinen odotti.

Kerran he käväisivät hakemassa ruokaa läheisestä ravintolasta. Seuraavalla viikolla siitä kerrottiin Seiskassa. Aina kun he olivat jossain yhdessä, vaikka porukassakin, Jodelissa huhuttiin ja toimittajat soittelivat.

Ja vaikka molemmilla oli suhteesta hyvä fiilis alusta asti, alkuaika oli herkkää. Ei jokaista uutta treffikumppania jaksaisi ruotia lehdistössä.

Tuntui ihanalta, että voin kävellä kadulla Jannin kanssa, eikä mitään stressattavaa ole.

– Julkituleminen jännitti hirveästi ja oli minulle ihan uutta. Ei aiemmista suhteistani kirjoitettu mitään. Mutta tiesin, että jos haluan olla Jannin kanssa, minun on pakko olla avoin. Salailu olisi pidemmän päälle tuhonnut suhteen, Joel sanoo.

Kun pari sitten lokakuussa kertoi seurustelevansa, helpotus oli valtava.

– Kaikki jännitys katosi. Tuntui ihanalta, että voin kävellä kadulla Jannin kanssa, eikä mitään stressattavaa ole, Joel kertoo.

Kuulin sellaista kommenttia, että Hussi on gold digger ja nyt se on napannut Harkimon.

Jannillekin asian julkistaminen oli helpotus, mutta se poiki myös ikäviä lieveilmiöitä. Lehtien kommenttiketjuissa ja keskustelupalstoilla Jannin motiiveja epäiltiin.

– Kuulin sellaista kommenttia, että Hussi on gold digger ja nyt se on napannut Harkimon.

Ikävintä Jannista oli se, että samoja juttuja saivat lukea hänen vanhempansa ja isovanhempansa. Ei tunnu hyvältä, kun mummo joutuu harmistumaan aikuisten ihmisten huonosta käytöksestä.

Yhteinen yritys vain puolen vuoden jälkeen

Nyt Janni ja Joel pyörittävät myös yhteistä bisnestä. Yhteisyritys HH Promotions Oy:n kautta he tekevät omia projektejaan sekä yhteisiä juttuja. Janni on esimerkiksi toteuttanut treenivalmennuksensa ja suunnittelemansa terveysjuomat yrityksen kautta. Joel on firman toimitusjohtaja, Janni hallituksen puheenjohtaja.

Turha sitä on alkaa määritellä, milloin on sopiva aika millekin.

Moni on kysellyt, miten he uskalsivat perustaa yrityksen vain puolen vuoden seurustelun jälkeen. Kumpaakaan ei hirvittänyt.

– Turha sitä on alkaa määritellä, milloin on sopiva aika millekin. Jos jokin tuntuu hyvältä, niin antaa mennä vaan, Janni sanoo.

Ja yhteistyö sujuu. Janni on iloinen, että on löytänyt toisen, ”vähän hullun tyypin”, joka uskaltaa lähteä kokeilemaan uudenlaisia projekteja.

– Inhoan sitä, kun asiat jäävät puheen tasolle. Kun Jolle jotain lupaa, voi luottaa, että se tapahtuu.

Avioliitto on tärkeä symboli

Tulevaisuudensuunnitelmia Jannilla ja Joelilla on lukuisia. He haaveilevat esimerkiksi siitä, että työtilanne sallisi sen, että pari voisi viettää osan vuodesta jossain lämpimässä.

Nyt minulla on niin kunnianhimoisia urahaaveita, että ajatus lapsista ahdistaa.

Joel tunnustaa haaveilevansa perheestä ja pitää myös avioliittoa tärkeänä.

Jannikin on valmis asettumaan aloilleen ja avioliitto on hänestä suuri symbolinen juttu, mutta lapsien suhteen Janni on mietteliäs.

– Nyt minulla on niin kunnianhimoisia urahaaveita, että ajatus lapsista ahdistaa. Joel ymmärtää sen. Hän on saanut niin vahvan naisroolin äitinsäkin puolesta, Janni sanoo.

Suurimman osan ajasta pari viettää Jannin kotona. Yhteenmuuttaminen on tullut mieleen monta kertaa, ja sitä suunnitellaan parhaillaan.

– Olen asunut repusta käsin aika kauan, Joel sanoo.

Molemmat elävät niin hektistä arkea, että vähäinen vapaa-aika tekee mieli viettää yhdessä sohvalla Jannin Harri-koiran kanssa katsoen vaikka Netflixiä. Joelista ja Harri-koirasta on tullut viime kuukausien aikana hyviä kavereita. Joel käyttää Harria lenkillä, kun Jannilla on kiireinen päivä, tai jos Janni on reissussa, Harri on Joelilla. He ovat vitsailleet, että Joel on Harrin lemmikki – Harri kun oli kuvioissa paljon ennen Joelia.

Harri ei yleensä välitä miehistä, vaan on luottavaisempi naisia kohtaan. Viimeistään silloin kun Harri nukahti sohvalla Joelin syliin, Janni oli varma, että Joel on hyvä tyyppi.

– Siinä on mun pojat, ajattelin.

Lue koko juttu Jannin ja Joelin rakkaustarinasta uusimmasta Cosmopolitanista! Nappaa oma Cosmosi lehtipisteestä.

 

Kuvauspaikka Original Sokos Hotel Vaakuna, tyyli Crista Repo, meikki ja hiukset Piia Hiltunen.

 

Lue myös:

5 syytä hankkia toukokuun Cosmo

Janni Hussi: Pettymys on suuri, kun työneuvotteluissa puheet kääntyvät alapääjuttuihin

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Fabian Björk