Anine Bing: ”Instagram teki mallistostani supersuositun”

Tanskalainen Anine Bing, 32, on hurmannut niin Hollywood-tähdet kuin fashionistatkin. Los Angelesissa uraa luovan muotisuunnittelijan menestyksen salaisuus on yksinkertainen: tee vaate, jollaisen olet aina halunnut ostaa. Cosmo tapasi Aninen Losissa.

Miten onnistuit tekemään vaatemerkistäsi niin suositun niin nopeasti?
En oikeastaan itsekään tajua, mitä tapahtui. Kun perustin Anine Bingin yhdessä miehenin kanssa, halusin vain suunnitella täydelliset farkut. Tavoitteenamme oli tehdä merkistä vahva netissä, joten avasimme ensimmäisenä nettikaupan. Lanseeraamista auttoi, että minulla oli jo blogi ja laaja yleisö sen ansiosta. Instagram on ollut tärkeä alusta saakka, sillä olin ensimmäisiä, joka otti haltuun uuden kanavan. Sekin auttoi, että farkkuni näkyivät tähtien päällä.
 
Miten uskalsit perustaa oman bisneksen?
Minulla oli vatsanpohjassani tunne, että tämä toimii. Ajattelin, että jos teen vaatteita, joista pidän,  myös muut pitävät niistä. Teimme alussa kaiken itse. Suunnittelimme, valvoimme tuotrantoa, myimme ja promosimme. En ajatellut, että ottaisimme suurta riskiä.
 
Miten neuvoisit heitä, jotka vielä miettivät, mitä haluaisivat elämässään tehdä?
Muista, että kaikki järjestyy. Elämä vain paranee kolmenkympin jälkeen. En ollut hyvä koulussa, mutta valitsin asiat, joista pidin ja toteutin ne. Tein pitkään töitä mallina, koska en tiennyt, mitä haluaisin tehdä. Parasta on ottaa aikaa ja etsiä rauhassa se oma juttu. Vanhempien tai muiden toiveista ei kannata välittää.
 
Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Olen joko myymälässämme West Hollywoodissa tai showroomillamme Downtownissa. Suunnittelen, teen kampanjasuunnitelmia ja kehittelen uusia juttuja. Yhden päivän viikossa olen kotona poikani Benjaminin kanssa. Yritän joka päviä kuvata blogiani varten ja Instagramiani päivitän 6-8 kertaa päivässä.
 
Miksi päätiti jäädä Los Angelesiin?
 
Muutin Losiin kymmenen vuotta sitten tekemään mallin töitä. Rakastuin heti kaupungin energiaan. Siellä arvostetaan luovuutta ja erilaisuutta. Voit tehdä monia asioita ilman, että kukaan ihmettelee. Laulan edelleen bändissäni Kill Your Darlings.
 
Mitkä ovat suosikkipaikkasi Losissa?
Pressed Juicery on ihana mehubaari, josta haen tuorepuristetun mehun joka päivä. Sockerbit on ruotsalaisten perustama irtokarkkikauppa, johon olen addiktoitunut. The Urth Café Melrosella on suosikkini kahdentoista L.A.-vuoden jälkeenkin. En myöskään väsy Fairfaxin kirpputoriin. Vapaapäivinä käyn vaeltamassa Ranyon Canyonilla.
 
Katso myös:
Lisa Larsonin vinkki nuorille yrittäjille
Krista Siegfriedsin 5 vinkkiä unelmien saavuttamiseen
Cosmo selvitti: Näin luot uran Milanossa
 
Koko haastattelu julkaistu alunperin maaliskuun 2015 Cosmossa.

Teksti: Miina Lange Kuva: Marika Rosengård