Huippumalli Kirsi Pyrhönen: ”Ikä on tehnyt minulle hyvää”

Malli Kirsi Pyrhönen meikkaa arkena simppelisti ja panostaa ihonhoitoon. Erilaisia tuotteita ei tarvitse olla kaapissa kymmeniä, muutamalla hyvällä pärjää.

Huulipunasta on moneksi

”Mallin työssäni on ollut hienoa päästä seuraamaan ammattimeikkaajia. Olen oppinut, mikä sopii minulle ja mikä ei. Moni meikkaaja on sanonut, että kasvoni ovat hyvät meikkikuvaukseen, koska niille pystyy tekemään erilaisia lookeja. Mielestäni musta kajaali ja tummempi huulipuna sopivat minulle, mutta tavallisena aamuna alan aika harvoin tuhrustaa kajaalilla.

Arkena pidän meikin simppelinä. Pyrin siihen, että ihoni olisi niin hyvässä kunnossa, ettei minun tarvitsisi hirveästi meikata. Omistan maailman lyhyimmät ripset, joten on tärkeää, että kulmat ovat kunnossa.

Kiireessä saatan laittaa huuliin neutraalin väristä punaa, jota sipaisen myös poskiin ja luomille. Meikkivoiteeni loppui juuri, mutta olen pärjännyt hyvin pelkällä puuterilla. Se antaa ihon myös hengittää.

Juhlameikkini ei eroa paljoakaan arkimeikistä. Silloin pistän enemmän luomiväriä, arkena käytän usein vain ripsaria. Välillä innostun piirtämään kajaalilla pisteen alaluomen alle. Meikki tuo itsevarmuutta, mutta voin olla täysin itsevarma silloinkin, kun olen juuri herännyt.”

Apua luonnonkosmetiikasta

”Uskon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Yksittäiset voiteet eivät ratkaise iho-ongelmia. On tärkeää nukkua, syödä hyvin ja hallita stressiä. Olen kantapään kautta oppinut huolehtimaan omasta jaksamisestani. Vuonna 2015 minulle puhkesi suun ja silmän ympärille POD-ihottuma kovan stressin takia. Sen jälkeen karsin paljon kosmetiikkaani. Tällä hetkellä haluan käyttää vain tiettyjä luottotuotteita, jotka ovat mahdollisimman hyviä ja sopivia minulle. Käytän pääosin luonnonkosmetiikkaa.

Ikä on tehnyt minulle hyvää, koska olen oppinut ottamaan rennommin ja osaan nykyään varata aikaa myös itselleni. Käyn kävelyllä, joogaan, luen kirjoja ja nukun hyvin. Olen huono sietämään väsymystä, joten perjantain ulkona riehumiset eivät sovi minulle.

Minulla on pintakuiva iho, jota hoidan säännöllisesti aamuin illoin, mutta kropan hoidossa olen todella laiska. Äitini rasvaa päivittäin vartalonsa ja hänellä on pehmeä iho. Yritän ottaa hänestä mallia.”

Lyhyt polkka houkuttelee

”Hiuksissani on tällä hetkellä oma väri. Viime vuonna kokeilin tummempaa sävyä, ja joskus kuvauksia varten minulle on värjätty mustat hiukset. Väri näytti hyvältä, mutta oli armoton ihon kannalta. Koska olen etenkin talvella todella kalpea, musta vain korosti ihon punaisuutta.

Hiukseni ovat aina olleet pitkät. Pidän niistä tällaisina, koska niihin voi tehdä erilaisia lettejä ja nutturoita. Viime aikoina lyhyt polkka on kuitenkin
houkutellut. Jos haluaisin leikata hiukseni, minun pitäisi ensin varmistaa asia mallitoimistoltani.

En ole omistanut fööniä kahteen vuoteen. Yritän välttää hiusten lämpökäsittelyä ja muotoilutuotteita, koska hiuksiani on käsitelty paljon töissä. Kun aloitin mallin työt, kampaajien mielestä hiukseni olivat liian hyvässä kunnossa. Minulle piti laittaa Pradan näytöksessä kolme kertaa enemmän hiusaineita kuin muille.”

Kuvat: Satu Kemppainen