Hyvästi, tukkakriisit! Ratkaisimme kuusi yleisintä hiuspulmaa

Hyvästi, hiuskriisit! Kokosimme vastaukset yleisimpiin hiusongelmiin.

Miten pääsen eroon kaksihaaraisista ja voinko ennaltaehkäistä niiden syntymistä?

Pääset kaksihaaraisista eroon vain leikkaamalla latvojasi. Voit kuitenkin koittaa pelastaa lievästi rispaantuneita latvoja hiusnaamioilla ja korjaavilla hoitoaineilla. Keskity ennaltaehkäisyyn ja hoida hiuksiasi oikeilla tuotteilla. Muista käyttää lämpösuojasuihketta aina, kun muotoilet hiuksiasi. Huolehdi myös siitä, että hiuksesi saavat talvella tarpeeksi kosteutta.

Olen kuullut, että säännöllinen leikkaaminen saa hiukset kasvamaan nopeammin. Pitääkö se paikkansa?

Latvojen leikkaaminen ei vaikuta hiusten kasvunopeuteen. Huonokuntoiset ja kuivat latvat alkavat kuitenkin katkeilla nopeasti ja saavat hiuksesi näyttämään epäsiisteiltä. Terveet, hyväkuntoiset hiukset ovat tuuheat ja eloisat. Muista siis saksia hiuksiasi säännöllisesti, vaikka haluaisitkin kasvattaa ne pidemmiksi.

Pitääkö käyttämäni shampoon ja hoitoaineen olla samaa merkkiä?

Saat tuotteista parhaan hyödyn irti, kun käytät tuotesarjoja johdonmukaisesti. Usein niiden vaikutukset näkyvät vasta jonkin aikaa jatkuneen säännöllisen käytön jälkeen. Muista myös, että samat hiustuotteet eivät välttämättä sovellu hiuksillesi ympäri vuoden. Ota siis huomioon vaihtuvat vuodenajat tuotteita valikoidessasi.

Olen värjännyt hiuksiani pitkään. Onko minun mahdollista saada oma värini takaisin?

Voit kasvattaa oman värisi takaisin tai pyytää kampaajaa värjäämään hiustesi latvat omaan väriisi sopiviksi. Tällöin hiuksesi näyttävät kauniilta myös kasvatusoperaation aikana. Värinaamiot ovat kätevä ja edullinen keino säädellä värjättyjen hiusten sävyä. Suomalaisten oma hiusväri on yleensä melko eloton, joten joskus oman värin raikastaminen värjäyskäsittelyllä on luonnollisuutta parempi vaihtoehto.

Hiukseni ovat todella sähköiset. Mitä teen?

Sähköisyys on merkki siitä, että hiuksistasi puuttuu kosteutta. Käytä kosteuttavia hiustenhoitotuotteita ja naamioita. Varo, ettet pese hiuksiasi liikaa. Muutama kerta viikossa riittää.

Invisibobble-ponnarit, 5,90 e/pakkaus.

Dove Oxygen Moisture Souffle -tehohoitoa voit käyttää huoletta aina, kun hiukset vaativat toimenpiteitä. Naamio lataa hiukseen syväkosteutta ilman latistavaa tunnetta. 6,37 e.

Kuvat: Imaxtree, valmistajat

Katso myös:

Näin käytät ihon sävyä korjaavia tuotteita – kuusi alle 20 euroa maksavaa suosikkiamme

Kasarikiharat valloittivat catwalkit – näin kopioit trendilookin vartissa

Onko ihosi kuiva ja eloton? Kokeile näitä tehokkaita pikavinkkejä