Hyvää juhannusta! Hemmottele itseäsi juhannussaunassa näiden helppojen vinkkien avulla

Tiedossa rento, perinteinen juhannus saunoineen? Näillä vinkeillä teet saunahetkestäsi spesiaalin.

Sauna rentouttaa, poistaa kuona-aineita ja tekee hyvää iholle. Saunahetkestä kannattaaki nauttia ja ottaa kaikki irti, sillä saunassa myös monien tuotteiden vaikutus tehostuu. Tee siis itsellesi ihanan hemmotteleva juhannussauna näiden simppeleiden vinkkien avulla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ah, mikä tuoksu!

Luo kylpylätunnelmaa lisäämällä löylyveteen eteerisiä öljyjä. Kokeile esimerkiksi eucalyptyksen tai koivun tuoksua. Jos jaksat taiteilla vihdan tai sinulla on jo sellainen, dippaa se veteen ja käytä sitä kosteana nopeasti kiukaalla. Näin saat saunaan aidon koivun tuoksun.

Kynttilöiden valossa

Vaikka juhannuksena on valoisaa läpi yön, voi saunassa kuitenkin olla sopivan hämärää kynttilöiden valolle. Sytytä muutama kynttilä saunaan ja saat ihanaa tunnelmavaloa.

Jalat kylpyyn

Jalat jäävät usein vähälle huomiolle, vaikka juuri ne tekevät joka päivä paljon työtä ja kaipaisivat  siksi hemmottelua. Juhannuksena on aikaa antaa jalkojenkin levätä, joten anna niiden pulahtaa saunassa jalkakylpyyn. Lisää kylpyvatiin tuoreita koivunlehtiä ja merisuolaa. Jos kaapista löytyy ruokasoodaa, voit halutessasi lisätä myös sitä, se pehmentää tehokkaasti korppujalat. Monet mökin pihalta löytyvät kasvit ja kukkaset käyvät myös jalkakylvyn joukkoon, esimerkiksi ruusunlehdet, piharatamo ja kuusenneulaset toimivat kivana lisänä. Tee kylpyvesi hiukan ennen saunaan menoa, niin se ehtii hautua.

Kuori iho sileäksi

Tee hunajasta ja sokerista itsellesi herkullinen kuorinta. Ei haittaa, vaikka sitä tulisi vahingossa vähän syötyäkin! Jos kasvojesi iho on herkkä tai couperosaan taipuvainen, kannattaa kasvoille laittaa sokerin sijaan kaurahiutaleita hunajan kera. Kaurahiutaleet ovat hellävaraisempia kuin sokerin kovat rakeet ja rauhoittavat ihoa. Voit jättää seoksen hetkeksi vaikuttamaan iholle.

Hemmottelua hiuksille

Hiuksia hemmotteleva, simppeli naamio syntyy hunajasta ja oliiviöljystä. Jos haluat hifistellä, voit sekoittaa joukkoon myös rikotun kananmunan. Sekoita juokseva hunaja, oliiviöljy ja kananmuna keskenään, levitä hiuksiin huolellisesti ja kiedo pään ympäri pyyhe. Kipua lauteille, sillä saunan lämpö tehostaa naamion vaikutusta. Jotta saat öljyn parhaiten hiuksista pois, vaahdota ensin shampoo käsissäsi ja sen jälkeen kunnolla hiuksissa. Toista pesu tarvittaessa.

Vihdo, tyttö, vihdo

Vihtominen parantaa ihon verenkiertoa ja edistää aineenvaihduntaa. Vihtominen on kuin hellää hierontaa, joka poistaa stressiä ja rentouttaa. Vihtominen puhdistaa ja koivunlehdet hoitavat ihoa.

Vihta on yllättävän helppo tehdä. Marssi vain metsään ja napsaise mukaasi noin 20-30 koivunoksaa. Suosi mielellään omia koivuja – oksien katkominen toisen tontilta ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Voit sitoa vihdan oikeanoppisesti koivunvesalla, mutta laiskempi vihdantekijä tyytyy esimerkiksi juuttinaruun. 

Muista juoda vettä 

Saunan lämmöstä on ihana nauttia, mutta välillä täytyy muistaa haukata happea ulkona tai pulahtaa uimaan. Samalla kannattaa hörppiä vettä, sillä hikoilu haihduttaa vettä kehosta. Tee saunaan mukaan makuvesi lisäämällä vesikannuun esimerkiksi kurkkua, minttua tai limeä. Kivennäisvesi on myös hyvä vaihtoehto, sillä siitä saat hikoilussa hupenevat kivennäisaineet takaisin ja nestetasapaino pysyy kohdillaan. Jos et muista huolehtia nesteytyksestä, voi juhannusillan seurana olla inhottava päänsärky.

Hengitä 

Niin yksinkertaiselta kuin kuulostaakin, yksi rentouttavimmista asioista joita voit tehdä, on muistaa hengittää syvään. Usein hengitämme vain pinnallisesti, joten onkin tärkeää muistaa joskus keskittyä vain hengittämään. Hitaasti, rauhallisesti ja syvään. Laita vaikka silmät kiinni, ole ja nauti.

Ihanaa ja rentouttavaa juhannusta kaikille!

Kuva: Imaxtee

Katso myös:

Onko ihosi kuiva ja eloton? Kokeile näitä tehokkaita pikavinkkejä

Muistathan kuoria ihosi säännöllisesti? Näillä vinkeillä saat kasvosi hehkumaan

Tässä ovat Cosmopolitanin toimituksen suosikkikasvonaamiot