Haaveena tasainen iho? Näin pohjustat oikein

Askarruttaako meikin pohjustus? Ratkaisemme kauneuspulmasi.

Sopivan värisen meikkivoiteen valinta on hankalaa. Miten löydän täydellisen sävyn?
Välillä pitää vaatia asiakaspalvelua. Jos lähellä on myyjä, tartu häntä hihasta ja pyydä avuksi! Meikkivoidetta tulee aina kokeilla kasvoille, sillä kämmenselän tai kaulan iho ei ole samansävyinen. Valitse kaksi sävyä, jotka ovat lähimpänä ihosi sävyä ja kokeile niitä eri poskille. Kipaise sitten ulos, kaiva esiin pikkupeili ja tarkista, miltä meikki näyttää luonnonvalossa. Valitse aina sävy, joka on lähinnä ihosi väriä. Meikkivoiteen ei ole tarkoitus taittaa ihon sävyä suuntaan eikä toiseen. Sitä varten ovat peite- ja pohjustustuotteet sekä itseruskettavat. Muista, että jos päivetyt vähänkin, tarvitset talveksi ja kesäksi eri meikkivoiteen.

Kärsin couperosasta. Miten saan punoituksen piiloon ilman paksua meikkiä?
Kaikki lähtee hyvästä ihonhoidosta. Valitse kasvovoide, joka suojaa ja vahvistaa ihoasi – ja siten hillitsee punoitusta. Suosi meikin alla runsaasti pigmenttiä sisältävää tai vihertävää peitevoidetta. Vihreä väri taittaa punakkuutta. Pakkelimaisen meikin vältät, kun valitset ohuen meikkivoiteen. Kiinnitä se kivipuuterin sijaan pienellä määrällä irtopuuteria. Kokeile myös rauhoittavaa voidetta meikin alla tai rauhoittavaa meikkivoidetta. Myös jauhemainen mineraalimeikki vie punan mutta antaa luonnollisen lopputuloksen.

Valokynäneuvoja on niin monenlaisia, etten tiedä mitä uskoa. Miten sitä oikeasti käytetään?
Valokynä heijastaa nimensä mukaisesti valoa ja tuo oikein käytettynä kasvoille hehkua. Valokynällä peität tehokkaasti tummat silmänaluset, mutta jos kärsit silmäpusseista, ole tarkkana. Sivele valokynää kevyesti silmäpussien sisäkaarteeseen mutta älä niiden päälle. Valo-kynästä on iloa myös meikissä. Sillä voi pohjustaa luomet, ja ripaus valoa silmän sisänurkassa kirkastaa katsetta. Huulten amorinkaareen (yläreuna) sipaistu valovoide saa huulet näyttämään täyteläisemmiltä. Älä peitä valokynällä näppyjä, sillä se korostaa niitä. Epäpuhtauksien kätkemiseen tarvitset peitevoiteen. Muista oikea järjestys: ensin peitevoide, sen jälkeen meikkivoide, sitten valokynä ja
lopuksi puuteri.

Haluaisin näyttää päivettyneeltä, mutta en onnistu aurin-kopuuterilla. Miten saan huijattua kasvoille kauniin rusketuksen?
Käytä asteittain ruskettavaa kasvovoidetta. Voit myös sekoittaa meikkivoiteeseesi tipan tai kaksi tummempaa pigmenttivoidetta.
Aurinkopuuterilla ei ole tarkoitus värittää kasvoja, joten valitse lämpimän sävyinen, persikkaan tai kultaan taittava poskipuna ja pyörittele sitä siveltimellä poskien korkeimpaan kohtaan. Käytä aurinkopuuteria kasvojen kehystämiseen: sipaise kevyesti ohimoille, poskiin, nenään ja leukalinjaan. Häivytä huolellisesti ja tarkista aina lopputulos peilin avulla myös leuan alta.

Ihoni on rasvoittuva, ja kasvot kiiltelevät ikävästi jo lounasaikaan. Miten saan mattapintaisen meikin?
Valitse tuotteet ihotyyppisi mukaan. Tarvitset päivävoiteen, joka hillitsee talin eritystä. Suosi meikin alla pohjustusgeeliä tai -voidetta, joka tasoittaa ihon sävyä ja hillitsee kiiltelyä. Kokeile meikkivoiteen sijaan meikkipuuteria. Se on omiaan sekaiholle ja rasvoittuvalle hipiälle. Levitä meikkipuuteri iholle sienellä, jolla saat sivellintä peittävämmän lopputuloksen. Varaa käsilaukkuun mukaan riisipaperia, jolla voit hillitä kiiltoa päivän mittaan. Se on parempi vaihtoehto kuin puuteri, joka kerrostuu helposti kasvoille. Voit pitää myös meikkipuuterisi mukana, jotta pystyt korjaamaan pohjustusta tarpeen tullen.