Baking-meikkitrendi jatkaa suosiotaan somessa – lue, mistä oikein on kysymys

Oletko koskaan selannut Insta-feediäsi ja pohtinut, miten julkkiksilla ja meikkitaiteilijoilla voi olla olla täydelliseltä näyttävä silmänalusiho?

Heidän salaisuutensa on todennäköisesti meikkaustekniikka nimeltään baking. Kim Kardashianin selfieistä hitiksi noussut meikkikikka on salaisuus myös drag queen -artistien posliinisilta näyttävien kasvojen takana. Bakingillä luodaan etenkin silmien alle epätodellisen täydellinen iho, joka peittää tummimmatkin silmänaluset tehokkaasti.

Baking saattaa aluksi vaikuttaa pelkältä runsaalta meikkikerrokselta silmien alla, mutta lopputuloksena syntynyt täydellinen iho karkottaa epäilykset. Peitevoiteen yhdistäminen irtopuuteriin kiinnittää meikin niin hyvin, että poskipäitä korostava meikkiefekti pysyy paikallaan koko päivän.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Testaa bakingia!

1. Levitä silmänympärysvoide tai kevyt kosteusvoide silmänympärysiholle. Kuivalla iholla meikki pakkautuu eikä levity tasaisesti, joten kosteuta huolella. 
2. Lisää silmien alle tasaisesti peitevoidetta ja häivytä rajat poskipäitä ja ohimoita kohden.
3. Lisää sen jälkeen sormin tai sienellä vielä toinen kerros peitevoidetta taputtelemalla se paikalleen niin, ettet liikuta alinta peitevoidekerrosta. Häivytä rajat huolellisesti. Kestävän lopputuloksen saat MAC Pro Longwear Concealer -peitevoiteella, 22 e/9 g .
4. Sivele peitevoiteen päälle isolla luomivärisiveltimellä kevyesti väritöntä irtopuuteria  Lumene Sheer Finish -irtopuuteri sopii hyvin bakingiin, 17,90 e/8 g.
5. Kostuta meikkisieni meikinkiinnityssuihkeella ja lisää siihen runsaasti väritöntä irtopuuteria. Taputtele useampi kerros irtopuuteria peitevoiteen päälle, eli niin sanotusti leivo irtopuuteri iholle.
6. Anna puuterikerroksen tekeytyä useamman minuutin ajan. Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray -viimeistelysuihke pitää meikin paikoillaan, 26,90 e/118 ml.
7. Sipaise ylimääräinen puuteri pois isolla luomivärisiveltimellä ja häivytä reunat huolellisesti pyörittelemällä sivellintä varovasti. Lopputuloksena on posliinimainen iho ja täydellisesti viimeistellyt silmänaluset.

Katso myös:

Cosmo testaa: Huulirasvat

Lisää volyymia ripsiin? Testasimme kolme uutuusmaskaraa pikkurahalla

Kauneusvinkki: Kasvojooga

Kuvat: Imaxtree