6 vinkkiä, joiden avulla vältät yleisimmät meikkimokat

Nämä ohjeet luettuasi tiedät, kuinka amatöörimokat vältetään.

1. Älä unohda pestä meikkisiveltimiäsi viikottain

Meikkisienet ja -siveltimet keräävät suuria määriä bakteereja ja mikrobeja. Likaiset meikkivälineet saattavat olla syy selittämättömiin epäpuhtauksiin.

Muista siis pestä meikkivälineesi kerran viikossa miedolla marseille-saippualla tai siveltimien puhdistusaineella ja asettele ne kuivumaan lappeellaan. Puhtailla välineillä on helpompi luoda onnistunut meikki. joka ei näytä sotkuiselta. Ethän halua lisätä kasvoillesi jokaisella meikkikerralla siveltimissä muhineita bakteereja, jotka olet juuri kasvoiltasi onnistunut pesemään?

2. Älä tee kulmakarvoistasi luonnottoman näköisiä

Huolitellut kulmakarvat ovat kauniit, mutta liian meikatut kulmakarvat näyttävät luonnottomilta. Älä piirrä kulmistasi turhan tarkkarajaisia ja täytä niitä liikaa.

Kulmakarvojen on tarkoitus kehystää. Ne eivät saa viedä kaikkea huomiota kasvoilta. Piirrä kulmakarvan korkein kohta hieman tarkemmin ja paksummin, mutta häivytä kulmakarvan alkupäätä ja loppua saadaksesi luonnollisen lopputuloksen. Voit myös harjata lopuksi kulmaharjalla ylimääräisen värin pois.

 3. Älä pumppaa ripsiväriäsi

Jos pumppaat ripsiväriä saadaksesi harjaan lisää väriä, pumppaat samalla purkkiin ilmaa. Ilma kuivattaa uudenkin ripsivärin ja edistää bakteerien kasvua.

Pyöräytä sen sijaan ripsiharjaa purkin sisällä reunoja pitkin ja vedä harja ulos pienessä kulmassa. Tällöin harjaan tulee väriä, mutta ylimääräinen massa jää purkin sisälle.

 4. Älä venytä silmäluomeasi eyelineria levittäessä

Jatkuva venyttäminen tekee ihostasi löysän. Älä siis meikatessa venytä silmäluomeasi. Se on ohuinta ja herkintä ihoaluettasi.

Kun olet piirtämässä silmänrajauksia, nosta leuka ylös ja käännä kasvot hieman sivuttain peiliin nähden. Jos rajaus leviää, kostuta pumpulipuikko meikinpoistoaineeseen ja käytä sitä siistimiseen.

 5. Älä levitä mustaa eyelineria alaluomelle

Jos teet mustat rajaukset kokonaan silmien ympärille, saat silmäsi näyttämään normaalia pienemmiltä. Ja sitähän et halua!

Tee sen sijaan yläluomelle normaali musta rajaus, mutta rajaa alaripsien tyvi ruskealla eyelinerilla. Tällöin alaluomen rajas ei ole niin jyrkkä eikä ruskea pienennä silmää samalla tavalla kuin voimakas musta. Jos haluat suurentaa silmiäsi entisestään, tee alaluomen sisärajaus nuden sävyisellä kajaalilla mustan sijaan.

6. Älä unohda siistiä huulten reunoja huulipunaa levitettyäsi

Jos et siisti reunoja, puna leviää huulten ympärillä oleviin pienii juonteisiin ja saa punan näyttämään epäsiistiltä.

Lisää siis huulipunan levityksen jälkeen huulten ulkoreunoille hieman meikkivoidetta ja siisti sekä häivytä meikkivoide pienellä siveltimellä. Tällöin lopputulos on siisti ja raja selkeä.

Alkuperäinen teksti: Cosmopolitan.com

Kuvat: Elina Saunamäki