6 pahinta ihonhoitomokaa

Listasimme kuusi pahinta virhettä, jotka voit ihonhoidossa tehdä.

1. Puhdistat silmämeikin samalla tuotteella kuin muunkin meikkisi

Ihanasti vaahtoava kasvojenpuhdistusgeeli saattaa houkutella skippaamaan silmämeikinpoistoaineen. Silmänympärysiho on kuitenkin muuta kasvojen ihoa ohuempaa, eikä siinä ole talirauhasia. Liian voimakkaat tuotteet saattavat aiheuttaa ennenaikaisia juonteita. Poista siis silmämeikki AINA siihen tarkoitetulla tuotteella. 

2. Kuorit liian usein

Me kaikki tiedämme, kuinka hyvältä kasvojen iho näyttää kuorinnan jälkeen. Sameus on poissa, iho näyttää heleältä ja tuntuu pehmeältä. Liian usein tehty kuorinta saattaa kuitenkin ärsyttää ja kuivattaa ihoa. Pahimmillaan se voi aiheuttaa couperosaa. Kuori kasvosi korkeintaan kaksi kertaa viikossa. 

3. Laiminlyöt ihonpuhdistuksen

Vaikka et käyttäisi meikkiä, kertyy ihollesi päivän aikana likaa ja rasvaa. Puhdista siis kasvosi aina ennen nukkumaanmenoa. Iho vastaanottaa hoitotuotteet parhaiten yöllä. Epäpuhtaudet kannattaa pestä pois, että voiteet ja seerumin imeytyvät paremmin. 

4. Et käytä aurinkosuojaa

Varmista, että päivävoiteessasi on aurinkosuoja myös talvella. Näin vältät turhat rypyt.

5. Et harjaa muotoilutuotteita pois hiuksistasi ennen nukkumaanmenoa

Kyllä, tämäkin liittyy ihonhoitoon. Hiuksistasi tyynyliinaan tarttuvat muotoilutuotteet eivät todellakaan tee hyvää kasvojesi iholle. Pidä huoli, että harjaat hiuksesi puhtaaksi muotoilutuotteista joka ilta ja vaihdat tyynyliinasi tarpeeksi usein. 

6. Et käytä ihotyypillesi sopivia tuotteita

Varmista, että käyttämäsi tuotteet ovat juuri omalle ihotyypillesi sopivia. Esimerkiksi liian nuorena aloitettu ryppyvoiteiden käyttö saattaa ihon siloittamisen sijaan aiheuttaa finnejä ja rasvaisuutta. 

Kuva: IMaxTree

Lue myös nämä:

MyCosmolaisten 5 pahinta kauneusmokaa

6 vinkkiä, joiden avulla vältät yleisimmät meikkimokat

Näillä vinkeillä selviät kauneusmokista