5 asiaa, jotka saattavat pahentaa aknea

Kärsitkö aknesta? Tarkista, ettet tee näitä yleisiä mokia.

1. Et vaihda tyynyliinaa tarpeeksi usein

Yön aikana bakteerit  ja hiuksiisi jääneet muotoilutuotteet päätyvät helposti tyynyliinaasi – ja siitä kasvoillesi. Jos sinulla on epäpuhtauksia erityisesti poskien alueella, investoi laadukkaisiin tyynyliinoihin, ja vaihda se ainakin kerran viikossa. Mitä useammin pystyt vaihtamaan tyynyliinaa, sen parempi.  Kiinnitä huomiota myös siihen, millaisella pesuaineella peset tyynyliinasi: hajusteeton aine on ihosi kannalta kaikista paras vaihtoehto.

2. Käytät tuotteita väärin

Monet aknetuotteet kuivattavat öljyistä ihoa. Se saattaa joskus vain pahentaa tilannetta.  Jos käytät aknetuotteita koko kasvoillasi, kuivatat myös niitä kohtia, joissa ei ole epäpuhtauksia. Se saattaa aiheuttaa ihoosi entistä kurjemman ongelman: kasvoillasi on pian entistä enemmän epäpuhtauksia ja kipeitä finnejä. Sen sijaan, että käytät tujuja aknetuotteita koko kasvoillesi, levitä niitä vain finneille.

3. Et puhdista ihoasi huolellisesti iltaisin

Oletko iltaisin yksinkertaisesti niin väsynyt, ettet jaksa pestä kasvojasi? Nyt on aika tehdä ryhtiliike.  Puhtaan ihon sääntö numero yksi on huolellinen puhdistaminen. Jos et pese meikkejäsi iltaisin, puhdistamatta jäävät ihon oma rasva ja muut epäpuhtaudet.  Jos huomaat olevasi usein iltaisin liian väsynyt pesemään meikkejä, tee se heti kotiin saavuttuasi. Ihosi kiittää!

4. Syöt liian paljon maitotuotteita

Jos kärsit hormonaalisesta aknesta, kiinnitä huomiota ihosi ulkoisen hoidon lisäksi myös siihen, mitä syöt. Jos sinulla ilmenee aknea erityisesti leuan alueella, jätä juusto, maito ja jäätelö kolmeksi viikoksi ruokavaliostasi. Jo alle kuukaudessa huomaat, auttaako ruokavalion muutos ihosi hyvinvointiin.

5. Et kuori ihoasi tarpeeksi usein

Kuorinta on tärkeä osa ihon hyvinvointia.  Kuollut, kuiva iho lukitsee aknea aiheuttavia bakteereja ihon alle. Silloin epäpuhtaukset ja tukkeutuneet ihohuokoset syntyvät helpommin. Ota kuorivaa happoa sisältävä seerumi osaksi kauneudenhoitorutiiniasi. Se voi vähentää aknea aiheuttavia bakteereja ja samalla puhdistaa ihon epäpuhtauksia.

Lue myös nämä:

5 keinoa päästä eroon hormonaalisesta aknesta

3 keinoa päästä eroon aknearvista

Näin ratkaiset 4 matkustajan kauneusongelmaa