4 vinkkiä, joiden avulla saat täydellisen ihon

1. Puhdistusvesi

Nestemäinen ihmeidentekijä puhdistaa ihosi tehokkaasti ja sopii herkällekin iholle. Sinun tarvitsee ainoastaan kostuttaa kaksi vanulappua ja pyyhkiä kasvot. Puhdistusvesi poistaa myös silmämeikin ja on hellävarainen silmänympärysiholle. Voit pyyhkiä jopa silmäluomen sisäpinnan ja poistaa kajalin. Jos kuitenkin tykkäät käyttää pitkäkestoisia meikkivoiteita, puhdista kasvot vielä lopuksi tavallisella puhdistusaineella.

 

Eucerinin puhdistusvesi, 10,90 e. 

2. Tuplasti puhtaampaa

Levititpä kasvojen puhdistusaineen sormin, sienellä tai kasvoharjalla, tee se aina kahdesti. Ensimmäinen kerta poistaa rasvan ja meikin. Toinen kerta pureutuu ihoon ja puhdistaa tukkeutuneet ihohuokoset ja kuolleen ihosolukon. Samalla iho valmistautuu ottamaan vastaan kosteutusta eli voiteen ja seerumin.

3. Kokeile kasvohierontaa

Lymfahieronnalla tarkoitetaan imunestekiertoa aktivoivaa hierontaa. Lymfa- eli kehon imunestejärjestelmä kuljettaa aineenvaihduntatuotteita pitkin kehoa. Kasvojen lymfahieronta poistaa turvotusta ja kuona-aineita. Hierovat liikkeet voi tehdä vaikka joka ilta kasvojenpuhdistuksen yhteydessä. Lymfahieronta ei sovi pahasti tulehtuneelle akneiholle, mutta sopii erinomaisesti lievästä aknesta kärsivälle. 

Tee näin: 

Aloita meikinpoiston yhteydessä tehtävä hieronta dekolteelta, koska siellä on vähiten meikkiä.

Levitä sitten puhdistusaine lymfavirtausten suuntaisesti: t-alueelta ja leualta suoraan alas ja kasvojen sivuilta kohti korvia. Lymfanestet poistuvat kasvojen alueelta kahta eri reittiä: sivuilta korvan kautta alas soliskuoppiin ja kasvojen keskeltä suoraan alas samaan kohtaan. Kehon imunesteet laskevat soliskuopan keskeltä ja poistuvat edelleen virtsan mukana.

Lopuksi painele ja pumppaa solislaskimoitasi varovasti. Muista, että lymfahieronnassa kosketus on kevyt ja ihoa hivelevä.

4. Turbosti tehoa

Motorisoidut kasvoharjat ovat mainio apu niille, jotka eivät jaksa puhdistaa kasvojaan perusteellisesti. Kasvoja tulisi pestä reilut kaksikymmentä sekuntia, kun keskimäärin tähän käytetään vain viisi ksekuntia. Motorisoidut puhdistusharjat ovat helppoja käyttää ja ne takaavat syväpuhdistuneen ihon. 

 

Clarisonic-kasvoharja, 149 e – 225 e 

Katso myös:

Näin teet ponnaristasi persoonallisen

Meikkaa näin, jos käytät silmälaseja

Näin teet ripsistäsi näyttävät