Hiusguru paljastaa: 4 kuuminta hiusväritrendiä kesällä

Kampaaja Miika Kemppainen kertoo, millainen on kesän tavoitelluin hiusväri. Upea lopputulos on nyt entistä helpompi saada aikaan kotiväreillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Hyvinvointia hiuksille

Hyvinvointibuumi hallitsee myös hiusvärejä. Luonnolliset sävyt ja kevyet kontrastit kipuavat shokkiefektien edelle.

Nyt erottuvat edukseen terveet, hyvin hoidetut ja kauniit hiukset, joissa sävyt ovat harmonisia ja lähellä toisiaan.

– Selkein ja suurin trendi on ehdottomasti luonnollisuus, ja hiusväreissä korostuvat hoitavuus ja laatu, Miika Kemppainen sanoo.

Hiusvärin kaveriksi kannattaa hankkia saman sarjan hoitotuotteet, jotka takaavat, että väri säilyy säihkyvänä mahdollisimman pitkään. Laadukkaita hoitotuotteita on hyvin tarjolla myös päivittäistavarakaupassa kotivärjäyksestä kiinnostuneille.

2. Täydellinen vaalea

Vaaleisiin hiuksiin haetaan täydellistä sävyä: puhdasta beigeä ja heleitä hiekansävyjä. Enää ei tarvitse tähdätä valkoisista valkoisimpaan, vaan omaa sävyä voi kirkastaa vain asteen tai parin verran.

Tämä trendi on mukavan käyttäjäystävällinen, sillä näin hiukset pysyvät paremmassa kunnossa eikä tyvikasvu erotu rajusti.

– Kotivärit ovat entistä hoitavampia ja korjaavampia. Niiden ansioista vaalentaa voivat myös he, jotka ovat kokeneet, että hiukset ovat liian hennot värikäsittelyyn, Kemppainen kertoo.

3. Viileää ruskeaa

Punakkuuteen taipuvaiset suomalaiset haikailevat usein keltapohjaisen ihonsävyn perään. Punaruskeat sävyt tuppaavat kuitenkin korostamaan punaisuutta. Violettiin vivahtavat mustanruskeat puolestaan taittavat ihon punakkuutta pois.

Ilouutinen onkin, että nyt pinnalla poreilevat täyteläisen pehmeät ja viileät kahvinsävyt sekä viileät ruskeat, jotka neutraloivat punaisuutta ja toimivat kauniisti vaalean ihon kehyksinä.

Yllättävää kyllä, maailmalla myydyimmät hiusvärit ovat juuri ne tuhkanväriset sävyt, joista suomalaiset haluavat eroon hinnalla millä hyvänsä.

4. Luonnollinen liukuma

Vaikka suuret kontrastit siirtyvät ainakin hetkeksi sivuun, ei hiusten kuulu näyttää kypärältä. Hiusten luonnostaan vaihtelevat tummuusasteet voivat erottua värin alta.

Näin pidempi tyvikasvu ei muodostu kotivärjäyksessäkään ongelmaksi, sillä sekä tummissa että vaaleissa hiuksissa väri saa liukua pehmeästi tummemmaksi tai vaaleammaksi latvaa kohti.