4 käytännöllistä komboa kirpakkaan syksyyn

Lämmin takki ja hyvät kengät ovat talven tärkein asukombo: ne ovat eniten esillä ja ratkaisevat, pysytkö lämpimänä. Valitsimme sesongin inspiroivimmat yhdistelmät.

Trine Kjær on pitänyt Tanskan seuratuinta muotiblogia vuodesta 2008. Hän vinkkaa, että kerrospukeutuminen ja mukavat kengät ovat tyylikkään, mutta käytännöllisen talvipukeutumisen salaisuus.

1. Coolisti skandi

Katu-uskottavan hygge-tyylin tärkein sääntö kuuluu näin: pukeudu vain vaatteisiin, joissa on hyvä olla. Jos käytännöllisyys ja lämpö ovat tärkeimmät kriteerisi takkiostoksilla, valitse kunnon untuvatakki.

Juuri nyt toppis saa olla mahdollisimman värikäs ja sporttinen. Kun takki on malliltaan muhku, myös kengissä saa olla jykevyyttä. Paksut urapohjat eristävät kylmää ja pitävät pystyssä jäisillä kaduilla.

Valokuvaaja ja muotivaikuttaja Jessie Bush näyttää, että maksihame toimii myös talvikäytössä, kun sen yhdistää teddy-takkiin ja nilkkureihin. Boheemin 1970-lukulainen lopputulos syntyy erilaisista tekstuureista ja murretuista sävyistä.

2. Boheemi nallekarhu

Teddy-trendi on pitänyt pintansa niin monta sesonkia, että voidaan puhua jo modernista klassikosta. Suosion syykin on selvä: nalletakki tekee tylsimmästäkin asusta kiinnostavan ja ihanan boheemin. Parhaalta tekoturkki näyttää – ja tuntuu, kunnolla muhkeana.

Jos pelkäät liian tasapaksua siluettia, valitse seuraksi sirot nilkkurit, joissa on hieman korkoa. Valkoiset kengät raikastavat ruskean sävyisen asun.

Kun haluat hartialinjaan lisää potkua, pue takin alle jakku. Stailisti Jeanette Friis Madsen näyttää, kuinka tämän sesongin power-pukeutuminen toteutetaan: lainaa siluetti 1980-luvulta ja pitäydy yhdessä värissä.

3. Aina skarppi

Onko kaapissasi luottotakin paikka auki? Kannattaa pitää silmällä skarppia villakangastakkia, jonka alla on tilaa ekstrakerroksille. Juuri nyt muoti suosii superpitkiä malleja, joissa on vahva hartialinja ja väljä mitoitus, joten kannattaa testata myös omaa kokoa suurempaa takkia.

Täydellisessä takissa olo tuntuu huolitellulta, vaikka aamu olisi ollut yhtä kaaosta. Oversize-takki näyttää erityisen elegantilta sirojen nilkkureiden kanssa.

Takkikaupoille kannattaa pukeutua omaan lempiasuun. Näin huomaat heti, toimiiko takki omassa arjessa vaiko sittenkin vain mallinuken päällä. Bloggaaja Charlotte Groeneveld todistaa, että asu näyttää kiinnostavalta, kun kaikki siinä ei sovi täydellisesti yhteen.

4. Harkitusti huoleton

Etsitkö takkia, joka erottuu kokomustien asujen massasta? Siinä tapauksessa syksyn hitti, värikäs ruuturotsi, saattaa olla juttusi. Älä kuitenkaan säikähdä trenditakin leimaa: ruutukuosi on klassikko, jonka viehätys ei katoa parissa sesongissa. Pelkistetty malli tekee takista monikäyttöisen.

Rentouta ryhdikäs villakangastakki yhdistämällä se jykeviin lenkkareihin. Kauden himotuimmat mallit ovat inspiroituneet trekking-kengistä.

 

Teksti Johanna Piispa
Kuvat Imaxtree