20 vinkkiä työelämään menestyneiltä naisilta

1. Sinulla on upea työ, ja teit paljon töitä päästäksesi sinne, missä olet nyt. Älä ikinä unohda sitä.

2. Ota vastuu ja laadi säännöt. Älä pahoittele sitä.

Olet asemassasi, koska tiedät, mitä teet. Jos ihmiset kutsuvat sinua määräileväksi, ota tilanne haltuun ja näytä heille, kuka on pomo.

3. Opi oikealta mentorilta.

Oli se sitten pomosi, mahtava luokkakaverisi tai paras ystäväsi, aina on joku, jolta voit oppia uutta.

4. Tee sitä, mitä rakastat (muuten tulet todennäköisesti katumaan).

Käytit koko opiskeluaikasi haaveilemalla työpaikasta, joka inspiroisi sinua nousemaan joka aamu ylös sängystä ja oppimaan uutta joka päivä. Jollet ole vielä päässyt unelmatyöpaikkaasi, yritä vielä, koska kaikki on mahdollista. Vaikka se tarkottaisi sitä, että sinun pitää venyä mukavuusalueesi ulkopuolelle. Älä anna sen estää unelmiasi!

5. Kukaan ei voi laittaa rimaa korkeammalle kuin sinä.

Sinulla on korkeat tavoitteet, unelmat ja pyrkimykset. Joka päivä sinun tulisi olla askeleen lähempänä niitä. Laiskat päivät ovat niille, joilta puuttuu kunnianhimo.

6. Sinun ei tarvitse olla mies ollaksesi fiksu, hauska tai vakuuttava. Sinulta löytyy poweria.

7. Voit olla ylpeä itsestäsi.

Et tarvitse miestä ostamaan sinulle timantteja, vanhempia ostamaan sinulle asuntoa tai ystäviä tekemään ratkaisuja puolestasi. Toki kaikki nämä asiat ovat mahtavia, mutta voit itse päättää, milloin tulet kotiin ja aiotko makoilla sängyssäsi koko illan. Kaikki on sinun päätettävässäsi.

8. Heikkoutesi ovat yhtä tärkeitä kuin vahvuutesi.

Tiedät, mitä asioita sinun tulee kehittää. Oli se sitten tiimityöskentelyä, puheiden pitämistä tai sähköposteihin vastaamista. Tunnistat kehitettävät asiat, ja se on hyvä.

9. Hyvien tyyppien löytäminen ei ole helppoa.

Et tykkää hukata aikaa ihmisiin, jotka eivät ansaitse sitä. Sinulla on kovat paineet löytää se oikea.

10. Et voi tapailla luusereita.

Jos hänen vanhempansa elättävät häntä edelleen, tai hänelle myöhään työskentely tarkoittaa iltakuutta, älä käytä aikaa sellaiseen. Hanki pullo viiniä ja vietä ilta yksin katsellen uutta tv-sarjaa. Lopulta tiedät viettäneesi aikasi hyvin.

11. Myönnä virheesi.

Tunnet aina painon harteillasi. Tunnusta itsellesi, jos olet tehnyt jotain väärin. Se motivoi sinua suunnittelemaan ja tekemään asioita paremmin.

12. Unelmien tavoittelu ei ole helppoa.

Jos haluat pomoksi, sinun täytyy työskennellä kovasti päästäksesi sinne. Naispomona oleminen tarkoittaa pitkiä päiviä, työntäyteisiä viikonloppuja sekä muita uhrauksia.

13. On monia määritelmiä menestymisestä.

Sinun ei tarvitse olla toimitusjohtaja ollaksesi menestynyt. Sinun versio menestymisestä voi olla se, että sinut valittiin tiiminjohtajaksi projektiin. Sinulla on aina mahdollisuus saavuttaa jotain enemmän ja tiedät sen.

14. Tee vapaa-ajalla asioita, joista oikeasti nautit.

Asiat, joista nautit töiden ulkopuolella, eivät vaikuta sinun työasemaasi. Voit siis huoletta pelata vapaa-ajallasi Candy Crus:ia kurpitsalattea nauttien tai käydä manikyyrissä.

15. Maanantait eivät ole aina parhaimpia päiviä, ja se on ihan ok.

Jopa parhailla naispomoilla on päiviä, jolloin työt eivät suju toivutulla tavalla. Sinua ei tuomita huonosta päivästä, joten pidä leuka pystyssä ja muista, että hyvät päivät tulevat vielä.

16. Kerää voimia.

Oma aika on yhtä tärkeää kuin aika, jonka käytät työskennellen. Naispomot tietävät rajansa, mutta he tietävät myös milloin antaa työtehtäviä toisille ja kerätä itse voimia.

17. Tartu tilaisuuksiin.

Älä jätä potentiaalisia mahdollisuuksia käyttämättä, sillä et voi koskaan tietää, milloin jotain suurta on tapahtumassa sinulle. Kaikki mahdollisuudet opettavat jotain, ja niistä löytyy aina hyviä puolia.

18. Ensivaikutelma on tärkeä.

Saatat tavata tulevan pomosi, asiakkaan tai työkaverisi missä tahansa, joten pidä huolta, että tunnet olosi upeaksi ja olet valmis sädehtimään missä vain.

19. Mitä parempi olet, sitä enemmän ihmiset kadehtivat sinua.

Ihmiset ovat kateellisia taidoistasi sekä asenteestasi. Jätä huomioimatta ne, jotka saavat sinut tuntemaan olosi surkeaksi. Älä anna heidän lannistaa sinua, vaan työskentele vielä kovemmin.

20. Todellinen naispomo tietää, että hyviä ystäviä on vaikea löytää, joten hän pitää heistä hyvää huolta.

Kuva Imaxtree

Lue myös:

7 tärkeää vinkkiä työharjoitteluun

Haluatko palkankorotuksen? 5 vinkkiä, joiden avulla onnistut

Näiden vinkkien avulla käytät LinkedIniä oikein