15 Merkkiä, että olet oikeasti aikuinen

 

 

 1. Kaikki, mitä haluat on edes hetki aikaa olla tekemättä mitään. Jos et ole ostamassa wc-paperia, maksamassa laskuja tai imuroimassa, koska et ole ehtinyt tehdä sitä kahteen viikkoon, olet tekemässä ruokaa, puhumassa äitisi kanssa tai menossa ystäväsi synttäridrinkeille. Et voi muuten uskoa, että ne ovat todella klo 21 arki-iltana (sivistymätöntä!). Et muista, milloin sinulla olisi viimeksi ollut tylsää, vaikka sitä juuri kaipaisit.
   
 2. Arvostat viiniä. Ihmettelet, miten ennen tilasit baarissa siideriä, kun tarjolla on myös viiniä.
   
 3. Jäät mieluummin kotisohvalle katsomaan Netflixiä, nukkumaan tai nautiskelemaan yhden oluen, kuin lähdet ulos krebaamaan.
   
 4. Jos vedät päiväkännit, ei ole mitenkään mahdollista, että olisit vielä yölläkin humalassa. Olet sammunut sohvalle rajoittamattoman mimosabrunssin jälkeen ja heräät ihmettelemään, miten ihmeessä ajattelit kaksi tuntia sitten ostamasi kaunoluistelupukua muistuttavan mekon olevan toimistokelpoinen? Tässä iässä ymmärrät, että paras vaihtoehto on syödä paketillinen kaurahiutaleita ja mennä hyvissä ajoin nukkumaan, jotta heräät aamulla joogatunnille.
   
 5. Näet kaupassa vaatteen ja ajattelet ”minä olen liian vanha pukeutumaan tuohon”.
   
 6. Valitset yhä useammin ”tuotteliaana olemisen” juhlimisen sijasta. Olla ulkona myöhään ja käyttää 80 € kahteen drinkkiin ja taksimatkaan, antaa väärä puhelinnumero tyypille, jota en olisi halunnut tavata? Vai mennä kotiin nyt, ottaa pitkä kylpy ja mennä aamulla lenkille ennen brunssia? Valinta on sinulle helppo.
   
 7. Käyt paljon häissä. Koska, no, se on aika lailla sitä, mitä vanhat ystäväsi nykyään tekevät.
   
 8. Säästät rahaa huonekaluihin, jotka eivät ole Ikeasta. Sen sijaan, että säästäisit siihen ei noloon nahkalompakkoon, joka sopii työkoneesi kanssa yhteen.
   
 9. Arvostat, ja olet myös alkanut hankkia, hyviä keittiövälineitä: veitsiä, vatkaimia, parsakattilan..
   
 10. Viikonloppuvaatteita on kaapissasi vähemmän kuin työvaatteita. Nykyään shoppaillessa mietit, miksi ostaa tämä ihana crop-toppi, kun saat samalla hinnalla toimistokelpoisen puseron?
   
 11. Maksat kaikki omat laskusi. Ja joka kerta kun teet sen, mietit ”tarvitsenko todella tämän antenni-tv-paketin, vaikka katson vain kahta kanavaa 15 kanavan paketista?”
   
 12. Olet huomannut, että kaikki uusi pop-musiikki kuulostaa kamalalta.
   
 13. Vihaat sitä, ettet pysy mukana teknisissä uudistuksissa. Kuinka 22-vuotias kollegasi voikaan tietää niin paljon iPhonen uusimmasta päivityksestä?!
   
 14. Alat muistuttaa omia vanhempiasi. Saatat sanoa tai tehdä jotain, mistä pelästyt, koska se kuulostaa aivan samalta mitä äitisi tai isäsi voisi sanoa.
   
 15. Et koskaan tunne itseäsi aikuiseksi. Ainoa fyysinen muistutus siitä, että olet todella vanhenemassa on se, että katsot peiliin ja ymmärrät, mitä tarkoittaa sanonta ”kun painovoima alkaa tehdä taikojaan”. 

 

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com