orgasmi

Tajunnan räjäyttävä orgasmi – 9 askelta huipulle

Hengittäminen, liikkuminen ja äänteleminen ovat orgasmin kolme salaisuutta.

1. Faktat kuntoon

Orgasmi ei ole välttämättömyys tai itsestäänselvyys.

Orgasmi on seksin kliimaksi, parhaimmillaan tajunnan räjäyttävä kokemus, jonka aikana kehomme supistelee rytmikkäästi ja koemme valtaisaa euforian ja tyydytyksen tunnetta. Naiset kykenevät saamaan kahdenlaisia orgasmeja: klitorisorgasmeja ja vaginaorgasmeja. Klitorisorgasmi on intensiivinen ja helpommin saavutettavissa, sillä klitoris on naisen tuntoherkin alue. Vaginaorgasmissa sen sijaan stimuloidaan herkkää g-pistettä. Orgasmi tuntuu silloin syvemmällä, ja mielihyvä leviää koko vartaloon. Monet naiset eivät kuitenkaan saa orgasmia koskaan, jotkut kokevat sen vain suuseksin tai masturboinnin yhteydessä. Seksi kumppanin kanssa voi olla silti loistavaa ja täysin tyydyttävää ilman orgasmiakin.

2. Löydä oikea mielentila

Kiihota mielesi. Kroppa seuraa perässä.

Stressi on orgasmin pahin vihollinen. Kliimaksia on turha odotella, jos et ole rentoutunut, uppoutunut hetkeen ja tyhjentänyt mieltäsi turhasta. Orgasmi lähtee korvien välistä. Siksi mieli kaipaa yhtä paljon kiihotusta kuin kroppa. Virittäydy ajoissa tunnelmaan ajatusleikeillä, lähettämällä tuhmia tekstareita, pukeutumalla seksikkäisiin vaatteisiin tai panostamalla valaistukseen. Jos ajatuksesi uhkaavat karata aktin aikana, keskity hengittämään syvään.

3. Sooloile rauhassa

Masturboimalla opit tuntemaan kehosi ja mieltymyksesi.

Itsetyydytys eli masturboiminen on tehokas tapa saada orgasmi, mutta ennen kaikkea se on loistava väylä itsensä tuntemiseen ja seksuaalisen nautinnon lisäämiseen. Miten hän voi tietää, millä tavoin koskettaa ja kiihottaa sinua, jos et tiedä sitä itsekään? Järjestä masturboimiselle aikaa, vaikka olisit parisuhteessa. Sooloileminen ei vähennä halua rakastella kumppanin kanssa. Päinvastoin.

4. Käsipeliä

Suudelkaa, hyväilkää ja pelatkaa sormipeliä.

Mikään ei stimuloi klitorista samalla tavalla kuin maaginen sormen kosketus. Hän voi työntää sormen tai kaksi sisääsi tai keskittyä hyväilemään klitoristasi. Vastaavasti sinä voit hoidella hänet käsipelillä vaihtelemalla puristusvoimaa ja tahtia. Muistakaa myös huomioida suullanne tai käsillänne toistenne erogeeniset alueet, kuten napa, kaula, niska ja nännit.

Vinkki: Jotkut naiset saavat rintojen ja nännien hyväilystä niin suurta mielihyvää, että se voi johtaa jopa orgasmiin asti.

5. Suuseksillä hurmioon

69 on suuseksin onnennumero.

Lämmitelkää käsipelillä ja siirtykää sitten hyväilemään toisianne suullanne. Asetu makaamaan sängylle ja ohjaa hänet haarojesi väliin. Sujauta tyyny lantiosi alle, sillä silloin sukuelimesi tulevat paremmin näkyviin ja suuseksin antaminen helpottuu. Hän voi huomioida vuorotellen klitoristasi ja häpyhuuliasi, käyttää käsitekniikkaa ja kurotella välillä hyväilemään rintojasi tai takapuoltasi. Legendaarisessa 69-asennossa pääsette molemmat nauttimaan suuseksistä samanaikaisesti.

Lue myös: 18 suuseksivinkkiä, joilla saat kumppanisi sekoamaan

6. Juuri oikeat asennot

Etsikää asento, joka stimuloi g-pistettäsi.

Orgasmin saavuttaminen yhdynnässä on vaikeaa, mutta se voi onnistua pitkän esileikin ja g-pistettä tehokkaasti stimuloivan asennon ansiosta. Kokeile hänen päällään istumista tai anna hänen työntyä sisääsi takaapäin. Tunnet kyllä, milloin asento ja peniksen työntymiskulma ovat juuri ne oikeat.

7. Moninkertainen orgasmi

Kolme kertaa peräkkäin myytti? Ehei.

Kuten mikä tahansa muukin taito, moninkertainen orgasmi vaatii harjoittelua. Opi tuntemaan kehosi, satsaa esileikkiin ja treenaa lantionpohjan lihaksiasi. Ne tehostavat kykyä saada peräkkäisiä orgasmeja. Miehillä multiorgasmi vaatii siemensyöksystä pidättäytymistä, naiset ovat valmiita uuteen orgasmiin miltei välittömästi. Toinen orgasmi tulee usein helpommin kuin ensimmäinen.

Mitkä lantiopohjan lihakset? Löydät ne, kun supistat peräaukkoa ja emätintä ja kuvittelet vetäväsi niitä samalla sekä sisään- että ylöspäin.

8. Hidasta anaaliseksiä

Anaaliseksissä on tärkeää stimuloida myös muita vartalon osia.

Aloittakaa anaaliseksi hyväilyllä ja sormileikeillä. Peräaukon lihakset rentoutuvat hitaasti, joten käyttäkää reilusti aikaa aktin valmisteluun. Edetkää muutenkin rauhallisesti ja pitäkää taukoja, jotta peräaukko tottuu penikseen. Anaaliseksissä orgasmin voi saavuttaa vain, jos hän stimuloi samalla muita vartalon osiasi, kuten klitoristasi tai rintojasi.

Lue myös: 10 faktaa anaaliseksistä, jotka sinun ja kumppanisi tulee tietää

9. Orgasmi samaan aikaan

Yhdenaikainen orgasmi on harvinaista herkkua.

Yhdenaikainen orgasmi onnistuu parhaiten tutun ihmisen kanssa, sillä silloin tiedätte toistenne rytmit: onko hän hidas vai nopea tulemaan? Panostakaa esileikkiin, mutta kokeilkaa myös viivyttelyä. Kun tunnelma kuumenee, hän voi himmailla siemensyöksyään hengittämällä syvään ja hidastamalla työntöjään.

Kokeilkaa kiusoittelutaktiikkaa: kiihottakaa toisenne orgasmin partaalle, keskeyttäkää, jatkakaa ja keskeyttäkää taas. Voimakas ja nautinnollinen orgasmi on taattu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mitä sanoo asiantuntija:

”Hengittäminen, liikkuminen ja äänteleminen ovat orgasmin kolme salaisuutta. Tärkeää on myös tietää, mistä tykkää ja mistä kiihottuu. Orgasmia ei tarvitse saada joka kerta, mutta jos aina vain toinen laukeaa, se alkaa ennen pitkää ärsyttää. Siksi on tärkeää puhua – vaikka kesken aktin. Voit sanoa kumppanillesi, ettet ole vielä tarpeeksi kiihottunut ja pyytää häntä viivyttelemään omaa orgasmiaan. Monet naiset teeskentelevät orgasmin pitääkseen miehen tyytyväisenä, mutta niin ei kannata tehdä. Silloin mies kuvittelee seksin olevan parempaa kuin se todellisuudessa on.”

Asiantuntijana Leena Hattunen, psykoterapeutti ja kliininen seksologi

Lue myös:

Kolumni: Nämä asiat vaikuttavat siihen, saako nainen orgasmin

Lukijat paljastavat: Tämä on järisyttävän orgasmin salaisuus

7 kummallista seksimyyttiä, joiden olisi jo aika kuolla – unohda nämä heti!

Teksti Cosmon toimitus
Kuvat Fotolia