Some tekee pettämisestä helppo, mutta missä menee someflirttailun raja?

Someflirttailu on aikamme ilmiö. Niin kutkuttavaa ja helppoa, mutta sopiiko se parisuhteeseen?

”Vuosia sitten baarissa tapaamani mies ilmestyi yhtäkkiä Insta-seuraajakseni. Ensin hän tykkäili kuvistani ja seurasi tarinoitani, sitten alkoi laittaa yksityisviestejä. Viestittely lipui flirtin kautta seksiviesteihin, joita ei voinut punastumatta lukea. Olin kuitenkin suhteessa enkä edennyt someseksiä pidemmälle.”

Tätä on flirttailun uusi muoto. Puhutaan someflirtistä ja instadeittailusta. Niin tähän aikaan sopivaa: helppoa ja nopeaa. Ei tarvitse edes sohvalta nousta. Riittää, kun tökkää sormellaan silmäniskuemojin tai sydämen kiinnostuksen kohteen kuvan alle. Ennen piti sentään nähdä vähän vaivaa:

”Seurustelin, mutta olin myös ihastunut komeaan mieheen, joka kävi samalla salilla. Aloin merkata ylös päiviä ja kellonaikoja, jotta osuisin hänen kanssaan paikalle samaan aikaan. Katseiden vaihdosta levytankojen takaa sai jotain mystistä merkitystä elämään.”

Härskeimmillä on jopa salainen Tinder-profiili.

Flirttihän on ihanaa! Etenkin sinkkuna. Sen sijaan parisuhteisiin some on tuonut uusia haasteita ja houkutuksia. Härskeimmillä on jopa salainen Tinder-profiili.

”Eihän se kivalta tunnu, kun huomaa, että poikaystävä käy tykkäilemässä joka ikisestä eksänsä Insta-kuvasta. Väkisinkin sitä miettii, että vieläkö heillä on jotain.”

Silloin kun viestittely tai flirttailu parisuhteen ulkopuolisille alkaa olla tarkoitushakuista, voidaan jo puhua mikropettämisestä. Sitä on toki aina ollut, mutta some on ryöpsäyttänyt sille aivan uudet sfäärit. Siinä missä on helppo pienillä eleillä viestittää, että hei, näytät aika kivalta tai että saattaisin vähän tykätä susta, myös oman markkina-arvon testaaminen on paitsi houkuttelevaa, myös älyttömän helppoa. Otetaan imarteleva kuva, napsutellaan filtterit kohdilleen ja julkaistaan. Sitten odotellaan, moniko ja ennen kaikkea kuka tykkää.

”Myönnän, että välillä tulee postattua kuvia siinä toivossa, että minut huomattaisiin, ja ehkä siksikin, että joku kehuisi minua. Oma poikaystävä kun ei sitä tee.”

Sen, mikä on pettämistä, määrittelee tietenkin kukin kumppaninsa kanssa itse. Jollekin raja kulkee suutelemisessa, toiselle viestittely tai eksän stalkkaaminen somessa on pettämistä.

”Olin jo pitkään tapaillut uutta tyyppiä, kun yks kaks yllättäen eksältä pälähti Snapchatissa kuvaviesti. Vastasin ja pian jo keskustelimme joka päivä. Iltaisin kikattelin flirteille jutuillemme ja hänen paidattomille kuvilleen kuin pikkutyttö. Samalla jatkoin suhdetta toisen miehen kanssa.”

Mikropettämisessä on yleensä kyse juuri huomiosta. Jos tuntuu, että puoliviaton viestittely kutkuttaa ylitsepääsemättömän paljon, voi olla paikallaan miettiä, mistä tarve tulee, ja miksei se tyydyty omassa parisuhteessa. Ja voihan omalle kullallekin sanoa, että hei, kehu mua vähän! Tai kokeile yllättää kumppanisi seksiviestillä. Se on someseksiä parhaimmillaan – eikä tule morkkista.

Lähde: Cosmopolitanin Instagram

Teksti Johanna Lätti
Kuvat hmi