seurustelu narsistin kanssa

Lilli seurusteli narsistin kanssa: ”Mies lähetti ystävälleni uhkausviestejä”

Lilli, 26, jätti kaverinsa, koska kumppani käski. Hän toipuu suhteestaan narsistiin ja yrittää korjata rikkoutunutta ystävyyttä.

”Mies asui kanssani samassa rapussa ja oli usein ulkona tupakalla, kun menin ohi. Aloimme jutella ja hiljalleen viettää aikaa yhdessä.

Noin puolen vuoden seurustelun jälkeen muutimme yhteen, ja samaan aikaan mies alkoi kontrolloida menojani. Jos menin kavereiden kanssa kaupungille, hän soitteli perään, kyseli missä olen ja kenen kanssa.

Läheinen ja pitkäaikainen ystäväni huomasi, miten mies käyttäytyi ja sanoi, ettei suhde vaikuta terveeltä eikä tee minulle hyvää. Otin asian puheeksi miehen kanssa ja hän sanoi, että jos pidän yhteyttä tuohon ystävään, hän jättää minut.

Minulla oli ollut vaikea masennus ja terveyteni oli edelleen aika heikoissa kantimissa. Ajattelin itsekin, ettei miehen käytös ole normaalia, mutta pelkäsin, etten pärjäisi yksin.

Pidin ystävään yhä yhteyttä, mutta vähemmän. Lopulta tilanne kärjistyi siihen, että mies lähetti ystävälleni uhkausviestejä. En tiedä viestien tarkkaa sisältöä, mutta pääpointti oli, että jos olemme yhteyksissä, jotain pahaa tapahtuu. En silti pystynyt eroamaan, joten yhteydenpito ystävään loppui.

Koko sen ajan kaipasin ystävääni tosi paljon. Kaduin, että valitsin poikaystävän hänen sijaansa. En vain rohjennut tehdä muutosta.

Pahinta on, että ystäväni elämä oli tuolloin todella rankkaa, sillä hän sairastui ja menetti työkykynsä. Silloin hän olisi tarvinnut minua kaikista eniten.

Välillämme on silti jokin kuilu ja varovaisuus enkä tiedä, saammeko välimme korjattua.

Asiat parisuhteessa menivät yhä huonompaan suuntaan. Miehellä puhkesi alkoholismi. Kerran hänet lähetettiin putkareissulta psykiatriseen sairaalaan. Kun kävin katsomassa häntä, psykologi kertoi, että miehellä on narsistinen persoonallisuushäiriö. Hän kehotti minua miettimään suhdettamme hyvin tarkkaan. Silloin päätin, että minun pitää uskaltaa erota.

Eron jälkeen otin yhteyttä ystävääni, pyysin anteeksi ja sanoin, että hän oli ollut oikeassa koko ajan.

Nyt erosta on neljä vuotta. Pikkuhiljaa yhteydenpito ystävän kanssa on palautunut. Näemme tasaisin väliajoin, teemme ruokaa tai katsomme leffoja. Välillämme on silti jokin kuilu ja varovaisuus, enkä tiedä saammeko välejämme enää koskaan korjattua. Olemme vieraantuneet toisistamme.

Ystävä on antanut minulle anteeksi ja sanoo ymmärtävänsä. Emme ole käsitelleet tapahtunutta perin pohjin, koska niiden aikojen muisteleminen on ystävälleni tosi hankalaa. Pääasia minulle on, että olen saanut hänet takaisin elämääni.

Ystäväni on kysynyt, voiko hän luottaa siihen, etten enää koskaan hylkää häntä miehen vuoksi. En todellakaan aio enää ikinä tehdä niin.”

Lillin nimi on  muutettu.

Lue myös:

Suuria sanoja ja romanttisia yllätyksiä? Näiden eleiden kanssa kannattaa kuitenkin olla varuillaan

”Unelmamies hakkeroitui Facebookiini”

8 miestyyppiä, jotka tulee kiertää kaukaa

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Fotolia