seksiunet

Mitä erilaiset seksiunet oikeasti tarkoittavat? Selvitimme!

Oletko ikinä nähnyt kuumaa seksiunta työkaveristasi tai yläasteaikaisesta opettajastasi? Selvitimme seksiunien todelliset merkitykset.

Kaikki ovat varmasti joskus elämänsä aikana nähneet seksiunia. Kiihkeät seikkailut unimaailmassa, ai että! Niitä on yhtä monia erilaisia kuin on uneksijoitakin. Seksiuni voi olla parhaimmillaan ihanan hekumallinen fantasia, mutta pahimmillaan hämmentävä ja outo painajainen (ex-poikaystävä jota en ikinä enää halua nähdä, mitäs hittoa sinä teet unissani?!). Selvitimme erilaisten seksiunien merkitykset, jotta pysyisit paremmin kärryillä alitajuntasi ihmeellisistä aivoituksista.

Satunnainen ohikulkija

Näetkö unia henkilöistä, jotka olet ohimennen tavannut joskus muinoin jossain oudossa paikassa, esimerkiksi baarissa tai kaupan kassalla? Tämä on hyvin yleistä seksiunissa. Fantasiat tuntemattomista ihmisistä eivät yleensä tarkoita, että tuntisit sinänsä vetoa heihin ihmisinä, vaan he edustavat jotain asiaa, jota kaipaat elämääsi. Syy voi hyvin olla myös alitajuisesti se, että he ovat vain jääneet mieleesi jostain tietystä syystä. Mieti syy ja pohdi asia läpi, jos unet jäävät vaivaamaan sinua pitkäksi aikaa.

Työkaveri

Ihmiset viettävät ison osan elämästään työpaikoilla, joten työkaverien jyystäminen unissa on varsin järkeenkäypää. Töiden kanssa voi joskus olla kuin naimisissa ja seksi kuuluu avioliittoon, joten alitajuntasi voi tehdä sinulle temput, jos olet viettänyt liikaa aikaa työkavereidesi kanssa. Työpaikkaromanssit ovat myös hyvin yleisiä, joten ehkä salaisesti toivot, että työpaikalla puhkeaisi romanssi? Seksiunet pomosi kanssa kielivät siitä, että valtasuhteet kiihottavat sinua. Hanki oikeassa elämässä seksikumppani, jonka kanssa voisit koittaa kunnolla alistua tai ottakaa mukaan roolileikki, jossa jäätte molemmat ylitöihin. Kyllä, pomo!

Julkkis

Seksiunet julkkiksista ovat tyypillisiä, sillä viihdemaailman tähtiä ihaillaan monista syistä. Julkkis voi unessa edustaa rahaa, valtaa tai päämäärää, jonka haluat elämässäsi saavuttaa – tai sitten kyseinen julkkis on vain mielestäsi kuuma ja hän edustaa fantasioissasi täydellistä kumppania.

Exä

Aidon oloiset seksiunet ex-kumppaneista voivat hämmentää – varsinkin, jos erosta on jo vuosia ja et ole ajatellut exääsi pitkään aikaan. Älä kuitenkaan pelästy: kyse ei ole siitä, että vanha suola janottaisi. Exät – ja varsinkin se katkeransuloinen ensirakkaus – edustaa unissa usein intohimoa ja nuoruuden vimmaa. Onko sinulla nykyisessä suhteessasi menossa kuiva kausi ja kaipaisit piristystä parisuhteeseesi? Seksiunet exästä useimmiten tarkoittavat sitä, että alitajuisesti haikailet kadonneen intohimon perään.

Samaa sukupuolta oleva henkilö

Jos olet nainen, joka ei valveilla ollessa tunne seksuaalista vetoa toisiin naisiin, mutta öisin tyttöjen välinen kiva on yleistä, voi fiilis unien jälkeen olla hämmentynyt. Seksi samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa voi viitata hyvin syvällä oleviin, tukahduttuihin fantasioihin, tai sitten sinulla on vain rikas mielikuvitus ja olet hyvin ylpeä naiseudestasi ja sinusta naiskehot ovat kauniita. Onko uniesi kohde joku tietty nainen – ehkäpä joku tuttusi? Mieti, onko tällä supermimmillä joku ominaisuus, jota kadehdit ja jonka haluaisit saada itsellesi. Tämä voi hyvin olla perimmäinen syy seksiuniisi.

Opettaja

Opettaja on HYVIN YLEINEN seksiunen kohde! Jos olet ollut ihastunut maikkaasi, selitys hekumalliselle unelle on yksinkertainen – opettaja on tehnyt sinuun vaikutuksen ja hänellä on auktoriteettina valtaa, mikä saattaa myös kiihottaa sinua. Jos et ole ollut kuumana opettajaasi, mutta näet silti seksiunta hänestä, mieti mitä ainetta hän opettaa. Näetkö seksiunta liikunnanopettajastasi? Ehkä et ole käynyt salilla mielestäsi tarpeeksi viime aikoina?

Raskaus

Raskausunet eivät sinänsä ole seksiunia, mutta raskaaksi tullaan seksiä harrastamalla, joten samaa syssyyn vaan! Jos olet viime aikoina ollut unissasi paksuna, ei syytä paniikkiin: et luultavasti ole oikeasti raskaana. Älä siis turhaan juokse apteekkiin hakemaan raskaustestiä. Raskausunet voivat yksinkertaisesti tarkoittaa sitä, että olet suurten muutosten edessä elämässäsi tai että jokin tärkeä asia elämässäsi on kehittymisvaiheessa. Eli vähän kuin vauva masussa, mutta vain vertauskuvallisesti.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

7 kummallista seksimyyttiä, joiden olisi jo aika kuolla – unohda nämä heti!

Näin pääset alkuun seksiviestittelyssä

7 parasta seksipaikkaa – listasimme plussat ja miinukset

Teksti Mona Kuoppamaa
Kuvat Fotolia