seksi eksän kanssa

Seksiä eksän kanssa – kannattaako samoihin lakanoihin sotkeutua uudelleen?

Onko seksi eksän kanssa koskaan hyvä idea? 🤔

Entinen kumppani on syystä entinen. Mutta sen ei välttämättä tarvitse tarkoittaa, ettette voisi koskaan päätyä saman peiton alle uudelleen. On mahdollista, että asiat sekoittuvat entisestään, mutta seksi eksän kanssa voi sujua myös mutkattomasti – tunnettehan toisenne entuudestaan ja tiedätte, mistä toinen tykkää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miksi seksi eksän kanssa on hyvä juttu?

1. Friends with benefits

Se on se tyyppi, joka tuntee vartalosi, tietää mistä tykkäät ja mikä sytyttää sinut jopa viiden minuutin pikaisiin. Jos voitte unohtaa menneet erimielisyydet ja kykenette jonkinlaiseen kaveruuteen, tai edes kunnioitatte toisianne – voilà, friends with benefits -suhde voi alkaa. Seksi ihmisen kanssa, jonka tuntee jo entuudestaan, tuo usein luottamusta ja turvallisuuden tuntua. Erityisesti, jos et ole vielä valmis aloittamaan uutta suhdetta.

2. Viimeinen silaus

Seksi eksän kanssa saattaa toimia suhteenne viimeistelynä. Se on intohimoista ja intensiivistä. Ikään kuin viimeinen herkkuateria ennen tiukkaa dieettiä.

3. Luottamus

Ehkä yhdenyön jutut eivät ole juttusi ja olet väsynyt tuottamaan nautintoa itse itsellesi. Sekstailu tyypin kanssa, jonka tunnet entuudestaan on usein tyydyttävämpää, kuin uuden ihmisen kanssa.

Miksi seksi eksän kanssa on huono juttu?

1. Eron pitkittäminen

Seksin aikana sekä sen jälkeen elimistössä vapautuu rakkaushormoninakin tunnettua oksitosiinia, se lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Naisten kehossa oksitosiini kestää pidempään, joten he saattavat tuntea syvempää sidettä petikumppaniinsa. Tämä taas saattaa tehdä asioista hieman monimutkaisempia.

2. Toivot muutosta tilanteeseen

Totuushan on, että jos kumppanisi on halunnut eroa, petipuuhat eivät usein saa hänelle aikaan yhtäkkistä mielenmuutosta. Kun toinen on siirtynyt jo eteenpäin, mutta toinen ei, seksi saattaa erosta ylipääsemättömälle herättää turhia toiveita suhteen jatkumisesta.

3. Hän toivoo muutosta tilanteeseen

Sekstailun jatkaminen suhteen päättymisestä huolimatta antaa eksällesi toiveikkuutta, mutta myös mahdollisuuden painostaa sinua antamaan vielä yksi mahdollisuus.

4. Erosta yli pääseminen on vaikeampaa

Seksi eksän kanssa voi sotkea eroprosessia, jos ette ole molemmat täysin sinut eron kanssa. Seksiin liittyy aina jonkinlainen tunneside, joten tämän jälkeen myös uuden suhteen aloittaminen on hankalampaa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen seksiä?

1. Humala

Kännitekstarit ovat huoletonta hauskanpitoa aina siihen saakka, kunnes heräät aamulla kuorsaavan eksäsi vierestä. Joten älä ainakaan päätä hypätä lakanoihin hänen kanssaan humalatilassa.

2. Oletteko molemmat sitä mieltä, että ero oli hyvä juttu?

Jos ette, seksi välillänne johtaa helposti vain sekavampiin fiiliksiin ja sotkuiseen tilanteeseen.

3. Haluatko jatkaa suhdetta?

Jos sinä haluat jatkaa suhdetta, mutta kumppanisi on tehnyt kantansa selväksi eikä halua samaa, älä tuhlaa aikaasi! Edes viikonloppuna neljältä aamuyöllä.

4. Haluaako hän jatkaa suhdetta?

Jos sinulla ei ole minkäänlaista aikomusta sytyttää sammunutta liekkiä, on parasta pitää asiat selkeinä. Olette eronneet, pitäydy siinä.

Mitä teidän tulisi käydä läpi ennen sekstailua?

1. Odotukset

Kysy tärkeät kysymykset, mitä hän haluaa ja mitä hän odottaa. Tehkää alusta alkaen asiat selviksi ja kommunikoikaa rehellisesti. Rehellinen keskustelu varmistaa, että olette samalla sivulla – ja pysytte siellä.

2. Mitkä tunteenne toisianne kohtaan ovat?

Yksi tärkein asia on selvittää, mitä tunteita teillä on toisianne kohtaan ja mitä ajattelette erosta. Jos välillänne on epäselvyyksiä, on parasta pysytellä poissa samoista lakanoista.

3. Onko tämä kerta ainoa vai jatkatteko petipuuhia yhdessä?

Päättäkää jo alkuunsa, onko tämä suhteenne viimeistelevä kerta vai jatkatteko friends with benefits -linjalla. Tämä helpottaa tilannetta seksin jälkeen ja sitä, miten menettelette jatkossa.

4. Tapailetteko muita?

On todella tärkeää olla rehellinen toiselle siitä, onko muita petikumppaneita ollut eron jälkeen. Jos humalainen yhden yön juttu tapahtui ilman suojausta, saatat tartuttaa eksääsi jopa vakavankin sukupuolitaudin.

Kuinka siirtyä eteenpäin sekstailun jälkeen?

1. Teillä on syynne, miksi ette ole enää yhdessä

Vaikka seksi hänen kanssaan onkin loistavaa, parisuhteenne ei aina ollut. Uskomattomien petipuuhienne jälkeen muistat ehkä vain hyvät hetket suhteestanne, mutta älä huijaa itseäsi ja unohda kaikkea huonoa. Hän on eksäsi – ja syystä.

2. Etsi keino päästä yli suhteestanne ja viimeisestä kerrasta

Löydä itsellesi paras keino parisuhteenne päättämiseen ja petipuuhistanne ylitse pääsemiseen. Tarkoittaa se sitten puhumista ystäviesi kanssa, kirjoittamista salaiseen päiväkirjaasi, eksäsi blokkaamista kaikissa some-kanavissa – etsi juttusi.

3. Ole varovainen, mitä sanot

Sanoilla on valtava voima. Älä sano, että soittelet tai viestittelet, jos et todella ole aikeissa tehdä kumpaakaan. Sano mielummin, että oli kiva viimeinen kerta, jollaiseksi se myös jää.

4. Älä yritä saada tehtyä tekemättömäksi

Jos yrität kieltää itseltäsi tapahtuneen, se saa helposti ajatuksesi vain vaeltamaan. Kun tiedätte molemmat, mitä toinen ajattelee, sekstailunne voi todellakin olla hyvä päätös suhteellenne.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

23 ajatusta, jotka auttavat pääsemään yli eksästä

Stalkkaatko eksääsi jatkuvasti sosiaalisesta mediasta? Tästä se johtuu

Takaisin yhteen eksän kanssa?

Teksti Ida Suntio
Kuvat Fotolia